William Murderface wrote:Melchett wrote:Ne shvatam šta mu to uopšte znači.
Znači mu, da velike nacije znaju kako da brane svoje junake (poput Hitlera) ili bar da ih pljuju ako ne moraju, nego niti opravdavaju, niti "negiraju" njihova dostignuća. A mi, prodane duše, navrzli se da po svaku cenu ispljujemo svoje junake. Naš junak, to je jasno - Ratko/Radovan.
To je zapravo najjasniji deo ove salate od reči.
A mi kad smo politički korektni, mi smo korektniji od Njemaca. Njemci prave svoju rekonstrukciju Hitlera. Napravili su film sa Brunom Gancom koji takođe nije nikakva velika negacija niti apologija. A mi se sunovraćujemo u ideju beznađa i ideju crnila... A nikako da osvijetlimo ono što svaki sudija i svaki zapisničar u sudu može da vam ispriča kao najluđu i najdramatičniju priču o nama. Rečju, mi smo izbjegli, prateći recepturu Holivuda i tih fondova koji doplaćuju, da pričamo o našem junaku. Ko je naš junak i ko je naš antijunak, mi čak nemamo ni pravo da to odredimo.
Tupan dana
- Post n°526
Re: Tupan dana
- Post n°527
beatakeshi wrote:Pa snimi film o Ratku Mladiću, nisi na fondovima.
(ne shvatam ovo za sudiju i zapisničara)
Hag, pobogu.
Svaki zapisničar u Hagu zna da je Sloba bio nevin i da su ga mučki ubili. ALi nema ko da ispriča njegovu priču, jer smo previše politički korektni.
Last edited by William Murderface on Sun Jan 29, 2017 11:13 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°528
Veletin wrote:William Murderface wrote:
Znači mu, da velike nacije znaju kako da brane svoje junake (poput Hitlera) ili bar da ih pljuju ako ne moraju, nego niti opravdavaju, niti "negiraju" njihova dostignuća. A mi, prodane duše, navrzli se da po svaku cenu ispljujemo svoje junake. Naš junak, to je jasno - Ratko/Radovan.
To je zapravo najjasniji deo ove salate od reči.
Čudiš se njegovoj izjavi ili mom tumačenju?
Njemci prave svoju rekonstrukciju Hitlera. Napravili su film sa Brunom Gancom koji takođe nije nikakva velika negacija niti apologija. A mi se sunovraćujemo u ideju beznađa i ideju crnila...
Nit ga hvale, nit ga kude. A mi svoje kako tretiramo? Nismo ni film o njima snimili...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°530
William Murderface wrote:Veletin wrote:
Čudiš se njegovoj izjavi ili mom tumačenju?
Njemci prave svoju rekonstrukciju Hitlera. Napravili su film sa Brunom Gancom koji takođe nije nikakva velika negacija niti apologija. A mi se sunovraćujemo u ideju beznađa i ideju crnila...
Znači mu, da velike nacije znaju kako da brane svoje junake (poput Hitlera) ili bar da ih pljuju ako ne moraju
Nit ga hvale, nit ga kude. A mi svoje kako tretiramo? Nismo ni film o njima snimili...
Не разумем ово
Znači mu, da velike nacije znaju kako da brane svoje junake (poput Hitlera) ili bar da ih pljuju ako ne moraju
- Велике нације знају како да их пљују ако не морају
- Велике нације знају како да их пљују ако морају
- Велике нације знају како да их не пљују ако морају
- Post n°531
Da ih NE pljuju ako ne moraju, progutao sam "ne".
_____
- Post n°533
Pa šta se sad ljutkaš?
_____
- Guest
- Post n°534
Inace Untergang jeste primer onoga sto u Nemackoj zovu "normalizacija" i sto tamo nije nimalo lepa rec. Kao, hajde da gledamo Hitlera kao coveka svog vremena, jednim smirenijim pogledom.
Ta nota u filmu je dosta suptilna ali je tu. Ne volim taj film.
Ta nota u filmu je dosta suptilna ali je tu. Ne volim taj film.
- Post n°535
Naravno, ali Kusti je to pozitivno.
_____
- Guest
- Post n°536
Znam nego Mstislaw se pita da li je Kusta gledao film, pa odgovaram da jeste i da ga je, imho, razumeo.
- Post n°537
Da, da, slažem se, Razumem da odgovaraš mstislawu. Htedoh i ja to da napišem, nego si me preduhitrio. Dobro je razumeo čemu služi taj film, samo je problem što mu se to svidelo.
_____
- Post n°538
Ja taj film volim da gledam samo zato sto je Bruno razvalio. A za ostalo se slazem.
_____
alt-lib
- Post n°540
Izgleda da je prošlo dosta vremena od mog gledanja Ganca, ali ja taj film nisam u potpunosti čitao u tom ključu. Ne kažem, ima i te suptilne note, ali daleko od toga da mi se čini da su svesno pokušali da Hitlera stave u obručje vremena i nekako ga "normalizuju".
- Post n°541
+1 na Kusturicu i Photina. Ako želite da vidite kako izgleda "normalizacija", onda pogledajte "Unsere Mutter, Unsere Vater" (sa sve umlautima) tj. Generation War u engleskom prevodu.
Untergang je duboko moralan film u odnosu na ovu miniseriju, pristojno režiran i odlično glumljen, mila majka.
IMHO takođe je istina da mi ne možemo da se odredimo kako treba prema "ratovima za Jugoslovensko nasleđe" i napravimo neko umetničko delo koje neće biti propagandni alat, nego sredstvo za bolje razumevanje sveukupnog fenomena raspada Jugoslavije i Jugoslovenskih ratova. Tu sam saglasan sa Kadijevićem, takav film još uvek nije snimljen ni na jednoj strani, iako se snimalo, radilo, prilazilo se toj temi sa raznih pozicija i aspekata. Možda treba da prođe bukvalno 30-ak godina, da poumiru najglasniji bukači i trovači i da se stvori atmosfera u kojoj će moći da se diraju svete krave, mada ne vidim zašto to ne može odmah.
To govorim pošto je na Cinemaniji dva dana uzastopce puštan Waltz with Bashir, koji takođe ima mana, ali nedvosmisleno optužuje izraelsko vođstvo za masakr u Sabri i Šatili kao i za mnoge druge zločine, voljne i nevoljne, koje ratna dejstva nanose.
Untergang je duboko moralan film u odnosu na ovu miniseriju, pristojno režiran i odlično glumljen, mila majka.
IMHO takođe je istina da mi ne možemo da se odredimo kako treba prema "ratovima za Jugoslovensko nasleđe" i napravimo neko umetničko delo koje neće biti propagandni alat, nego sredstvo za bolje razumevanje sveukupnog fenomena raspada Jugoslavije i Jugoslovenskih ratova. Tu sam saglasan sa Kadijevićem, takav film još uvek nije snimljen ni na jednoj strani, iako se snimalo, radilo, prilazilo se toj temi sa raznih pozicija i aspekata. Možda treba da prođe bukvalno 30-ak godina, da poumiru najglasniji bukači i trovači i da se stvori atmosfera u kojoj će moći da se diraju svete krave, mada ne vidim zašto to ne može odmah.
To govorim pošto je na Cinemaniji dva dana uzastopce puštan Waltz with Bashir, koji takođe ima mana, ali nedvosmisleno optužuje izraelsko vođstvo za masakr u Sabri i Šatili kao i za mnoge druge zločine, voljne i nevoljne, koje ratna dejstva nanose.
- Post n°542
Ne treba film da tumači istoriju, već da se bavi ljudima.
"Crnci" su odličan film.
A Kusturica je već snimio "Podzemlje". Pa ko voli...
"Crnci" su odličan film.
A Kusturica je već snimio "Podzemlje". Pa ko voli...
- Post n°543
Saglasan sam da film ne treba da tumači istoriju, ali svejedno - mora nekako da se postavi prema istoriji, ne obitava u ideološkom vakuumu.
"Crnce", moram priznati nisam gledao kada je trebalo, a nisam ni naklonjen gledanju.
"Crnce", moram priznati nisam gledao kada je trebalo, a nisam ni naklonjen gledanju.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°544
Ма гарант он на полици држи неко џиберско издање где на корицама пише Љермонт.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°545
Šta zamjeraš seriji? Meni bila dobra, ne sjećam se ničeg za osudu.Utvara wrote: Ako želite da vidite kako izgleda "normalizacija", onda pogledajte "Unsere Mutter, Unsere Vater" (sa sve umlautima) tj. Generation War u engleskom prevodu.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°546
otto katz wrote:Šta zamjeraš seriji? Meni bila dobra, ne sjećam se ničeg za osudu.Utvara wrote: Ako želite da vidite kako izgleda "normalizacija", onda pogledajte "Unsere Mutter, Unsere Vater" (sa sve umlautima) tj. Generation War u engleskom prevodu.
Baš me čudi. Zato ćeš i završiti kao Gorkić.
- Post n°547
Tko je osuđenom dao riječ? Mir u sudnici!
Photino, ne vidim kako je Untergang normalizacija? Meni je djelovalo vrlo osvježujuće i u Untergangu i u Unsere Vätter unsere Mütter to što su scenaristi pustili likove da govore plauzibilno kao ljudi svog vremena. Otkako je ww2 postao filmska tema nacisti su uglavnom davani površno, kao neobjašnjivo zlo koje je došlo neznano otkud. Neshvatljiva anomalija našeg inače ok svijeta. U Unsere Vätter... govore podanici Reicha onako kako vjerujem da se i događalo. A to je bolji put k razumijevanju geneze nacizma od pukog prikazivanja zla bez približavanje motivacije aktera izvan konstantiranja da se radi o zlim ljudima.
Photino, ne vidim kako je Untergang normalizacija? Meni je djelovalo vrlo osvježujuće i u Untergangu i u Unsere Vätter unsere Mütter to što su scenaristi pustili likove da govore plauzibilno kao ljudi svog vremena. Otkako je ww2 postao filmska tema nacisti su uglavnom davani površno, kao neobjašnjivo zlo koje je došlo neznano otkud. Neshvatljiva anomalija našeg inače ok svijeta. U Unsere Vätter... govore podanici Reicha onako kako vjerujem da se i događalo. A to je bolji put k razumijevanju geneze nacizma od pukog prikazivanja zla bez približavanje motivacije aktera izvan konstantiranja da se radi o zlim ljudima.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°548
Meni je kod gledanja filma prva pomisao bila - "pa Hitlera igra čovek koji je igrao anđela!"
Inače, mislim da Kusturica pre misli na Miloševića nego na R&R. (Moj savet za odabir uloga: Berček)
Inače, mislim da Kusturica pre misli na Miloševića nego na R&R. (Moj savet za odabir uloga: Berček)
- Guest
- Post n°549
boro o kustari ne kao tupan naravno
https://www.klix.ba/magazin/kultura/boro-stjepanovic-kusturici-treba-psihijatar-koji-nije-karadzic/170129011
https://www.klix.ba/magazin/kultura/boro-stjepanovic-kusturici-treba-psihijatar-koji-nije-karadzic/170129011
- Guest
- Post n°550
au dosta jako
Bojan Djuric @BojanDjuric78 53m53 minutes ago
Pušenje je nova promaja i ladan beton
Bojan Djuric
Pušenje je nova promaja i ladan beton