Tražim knjigu
- Guest
- Post n°51
Re: Tražim knjigu
ja jos nemam kapacitet da citam uliks realno. to je jako zahtevna knjiga.
- Post n°52
Arkady Ivanovich wrote:ja jos nemam kapacitet da citam uliks realno. to je jako zahtevna knjiga.
Љушти се као лук. Прочитај први слој, па коју годину касније следећи. Немој ни покушавати да се удубљујеш, неко куд те одведе одведе.
Читао сам га, да видимо... са 19 година (на енглеском, у ствари пола нисам покапирао), па са 23 (одличан хрватски превод), па опет са 28, па онда пробао понеки део на мађарском кад сам умео, ал' од тога сам брзо одустао. Хм, могао бих опет једном...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°53
Upravo tako.паће wrote:Arkady Ivanovich wrote:ja jos nemam kapacitet da citam uliks realno. to je jako zahtevna knjiga.
Љушти се као лук. Прочитај први слој, па коју годину касније следећи. Немој ни покушавати да се удубљујеш, неко куд те одведе одведе.
- Guest
- Post n°54
nije književnost, ali zna li neko da li u Beogradu može da se negde kupi "Jezik i nacionalnost" od S. Kordić? imam pdf al treba mi knjiga.
- Post n°55
Nekada bilo u Beliću, davno nisam proveravao. Ili tamo, ili potraži u Apropou, oni bi mogli da imaju. Možda Beopolis ili Zepter, eventualno Zlatno runo ili Plavi krug.
- Post n°57
Ima li neko predstavu kako su ovu knjigu preveli na srpskom i hrvatskom? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Enemy_(Child_novel)
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°58
I da li postoji neki spisak uporedno naslova na srpskom i engleskom , ja ne mogu ovo, dobicu nervni slom od ovih naslova na engleskom koje bog otac ne moze da poveze sa naslovima na srpskom ili hrvatskom
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°59
disident wrote:I da li postoji neki spisak uporedno naslova na srpskom i engleskom , ja ne mogu ovo, dobicu nervni slom od ovih naslova na engleskom koje bog otac ne moze da poveze sa naslovima na srpskom ili hrvatskom
Za pocetak, bilo bi primerenije da nervne slomove dobijas od naslova na srpskom ili hrvatskom koje ni Rod otac ne moze da poveze sa originalnim naslovima na engleskom
- Post n°60
Има ту и кривице аутора или издавача, што дају такве наслове. Игра речима се у енглеском сматра за најнижу врсту хумора (јер је сувише лако, pun је теже избећи него направити), али ако ће да помогне продаји, иде у наслов књиге. Лакше се памти, ваљда. А онда, јебига, преводилац нек бере кожу на шиљак.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°61
disident wrote:I da li postoji neki spisak uporedno naslova na srpskom i engleskom , ja ne mogu ovo, dobicu nervni slom od ovih naslova na engleskom koje bog otac ne moze da poveze sa naslovima na srpskom ili hrvatskom
na sajtu Narodne biblioteke posoji pretrazivac pa ukucaj autora i naslov na engleskom (jer mora da u katalogu stoji i originalni naslov) pa vidi sta ce da izbaci
- Post n°62
Spaso si meHubert de Montmirail wrote:disident wrote:I da li postoji neki spisak uporedno naslova na srpskom i engleskom , ja ne mogu ovo, dobicu nervni slom od ovih naslova na engleskom koje bog otac ne moze da poveze sa naslovima na srpskom ili hrvatskom
na sajtu Narodne biblioteke posoji pretrazivac pa ukucaj autora i naslov na engleskom (jer mora da u katalogu stoji i originalni naslov) pa vidi sta ce da izbaci
A za ovo oko prevodilaca i izdavaca,razumem ja to, al skoro je nemoguce napraviti nekakvu hronologiju ili redosled citanja nekih autora, jer ne postoji tako nesto na srpskom, a kada odes na wiki onda krenes da lupas glavu jer ne mozes da povezes naslove na engleskom i srpskom
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°63
mstislaw wrote:E, to ti je friško, izdao ga agilni Relja Dražić u svojoj "Futura publikacije" izdavačkoj kući. I to, i "Omladinu bez boga", koliko pre godinu dana.
he, danas sam bio po neke knjige, kazu mi knjizari stari novosadski sto drze knjizaru u domu kulture da reljina izdavacka kuca ne postoji vise. nekih izdanja doduse jos ima kod nekih distributera rekose.
tako da ako neko misli da pazari, mozda bolje da im se obrati u dogledno vreme.
u pitanju je ova knjizara
https://www.facebook.com/Mala-Velika-Knjiga-179327132150035/
- Post n°64
postoje li audio knige na srpskom i gde ih tražiti?
- Post n°65
Imas neku silu toga a jucubu, mada je izbor upitan.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°66
Ubili su prije tri-četiri dana kanal mp3 srbija na YT. Petstotinjak knjiga, dosta šaroliko i zanimljivo bilo. Vaskrsnuće valjda opet.
- Guest
- Post n°67
fikret selimbašić wrote:Ubili su prije tri-četiri dana kanal mp3 srbija na YT. Petstotinjak knjiga, dosta šaroliko i zanimljivo bilo. Vaskrsnuće valjda opet.
Vaskrsenije u toku.
https://www.youtube.com/channel/UCTzHCr4HXglmDPn7fSKM21g/videos
- Post n°68
Trazim knjige za decu pa me zanima da li su na srpski prevodjeni Dahl ili Toad of Toad Hall?
Unapred zahvalan.
Unapred zahvalan.
- Post n°69
Pogledacu vcrs, postoji nesto audio knjiga na srpskom na netu, ali je izbor bas bas siromasan
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°70
gledao sam malo ovo sto je Fikret okacio, uglavnom slabo. cudi me da neko nije uzeo to da radi, moze biti potencijalno odlican biznis
- Post n°71
Dql je prevodjenprevodjen u zagebackoj biblioteci super hit. Moj brat je odrastao na Vjesticama. Kasnije je u srpskom prevodi objavljen i Djems i dzinovska breskva, ne secam se ko je bio izdavac.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°72
super hvala, pogledacu na limundu ima li da se kupi
- Post n°73
U, pa ima sila stvari...
https://www.kupindo.com/Beletristika/9141249_Roald-Dahl-Vjestice/PredmetArhiviran
https://www.kupindo.com/Beletristika/9141249_Roald-Dahl-Vjestice/PredmetArhiviran
_____
- Guest
- Post n°74
mislis da li ima na audio? cisto sumnjam, pa za to retko ko i zna ovde, osim mozda za carlijevu fabriku cokolade. to i jos ponesto ima stampanih knjiga.
- Post n°75
Beli put je izdao ceo komplet...
https://www.kupindo.com/Romani/43642217_-ROALD-DAL-KOMPLET-1-9-NOVO-
https://www.kupindo.com/Romani/43642217_-ROALD-DAL-KOMPLET-1-9-NOVO-
_____