Tražim knjigu
- Guest
- Post n°27
Re: Tražim knjigu
nisam viđao.
kupio sam par primeraka na sajmu (istorija), realno su preskupi za naše tržište.
kupio sam par primeraka na sajmu (istorija), realno su preskupi za naše tržište.
- Guest
- Post n°28
evo izvrtim sad kupindo, vidim da delfi knjizara prodaje 15-20 naslova. mislim ne znam da li je to the delfi knjizara kao firma ili se neciji private nalog na kupindu tako zove.
- Guest
- Post n°29
evo fraktura u delfi knjižarama:
http://www.delfi.rs/knjige/izdavac/40505_fraktura_delfi_knjizare.html
http://www.delfi.rs/knjige/izdavac/40505_fraktura_delfi_knjizare.html
- Guest
- Post n°32
nisam čitao
ne znam koliko se novog ima reći, malo je novih fundamentalnih istraživanja. o tumačenjima - sve je već prežvakano.
ne znam koliko se novog ima reći, malo je novih fundamentalnih istraživanja. o tumačenjima - sve je već prežvakano.
- Post n°33
diktotar wrote:da li znate prodaje li neka knjizara u sr izdanja www.fraktura.hr
Kaj ti treba ?
- Guest
- Post n°34
ma nesto od dase drndic i od horhe bukaja, za njega znam da izdaju i ovde u pirotu, ali fraktura je bolja.
- Post n°35
Da si rekao prošle nedelje, pa da potražim - bio tamo na dva dana. Btw, verujem da si video, knjige su za naše uslove preskupe. Ali, koliko sam sada gvirnuo, biće na Sajmu u četvorci. Ako bude kao prošle godine, biće finih popusta .
- Guest
- Post n°36
poseticu sajam 90% pa cu potraziti. jesu im knjige skuplje, ali kod nas stvarno u poslednje vreme ima ocajnih knjiga od raznih kuca, raspadnu se pre nego sto ih jednom procitas, pa gadni prevodi kad su strani autori i sl. meni se to ne svidja i spreman sam da platim i malo vecu cenu.
- Post n°37
jel moze neko od vas koji ste vicniji u trazenju knjiga po internetu da vidi dal na aktuelnim trafikama ima da se nadje PDF sledece knjizice:
Klara Kemp-Welch - Antipolitics in Central European Art [IB Tauris, 2014]
Klara Kemp-Welch - Antipolitics in Central European Art [IB Tauris, 2014]
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°38
Da li je Robet Musil prevođen na srpski?
- Post n°39
Jeste, evo upravo Laguna izdala "Der Mann ohne Eigenschaften" (prevod Branimira Živojinovića od pre desetak godina). Ili te interesuje nešto drugo, prevođene su još neke stvari, dnevnik...
- Post n°40
e hvala, baš mi to treba. kupiću onda kada budem u Srbiji, da ne počinjem na engleskom.
takođe me zanima Odon von Horvat, posebno Ein Kind unserer Zeit?
takođe me zanima Odon von Horvat, posebno Ein Kind unserer Zeit?
- Post n°41
E, to ti je friško, izdao ga agilni Relja Dražić u svojoj "Futura publikacije" izdavačkoj kući. I to, i "Omladinu bez boga", koliko pre godinu dana.
- Post n°43
Karl Kraus, "Die letzten Tage der Menschheit", možda? Konačno ga izdalo i na ovim prostorima, u Hrvatskoj. Preporuka.
- Post n°44
Hvala puno, hoću.
Zbog posla sam potpuno zapostavio nestručnu literaturu i hoću da se nateram da čitam, koliko je moguće, pa pravim godišnji raspored. Hteo sam da počnem sa austromađarskim i češkim autorima za koje pretpostavljam da će mi se svideti, obzirom da volim Cvajga, Hašeka i Čapeka.
U stvari, počinjem sa Džojsom, jer, sramim se priznati, ništa nisam čitao od njega, to jest davno sam bio počeo Uliksa i brzo odustao, a idem uskoro u Irsku, pa rekoh sebi da bi bilo zgodno.
Hvala na pomoći i preporukama, ako imaš još nešto da preporučiš, rado ću pribeležiti.
Zbog posla sam potpuno zapostavio nestručnu literaturu i hoću da se nateram da čitam, koliko je moguće, pa pravim godišnji raspored. Hteo sam da počnem sa austromađarskim i češkim autorima za koje pretpostavljam da će mi se svideti, obzirom da volim Cvajga, Hašeka i Čapeka.
U stvari, počinjem sa Džojsom, jer, sramim se priznati, ništa nisam čitao od njega, to jest davno sam bio počeo Uliksa i brzo odustao, a idem uskoro u Irsku, pa rekoh sebi da bi bilo zgodno.
Hvala na pomoći i preporukama, ako imaš još nešto da preporučiš, rado ću pribeležiti.
- Post n°45
ako već hoćeš džojsa onda bolje uzmi dablince nego uliks
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°46
Кад је оно изашла исправљена верзија Јулишке? (то госпоја и ја тако зовемо, јер... Јулисиз)
У првом штампаном издању је била поприлична гомила типографских грешака, ваљда су слагачи били јаче трезни него иначе, а коректор спремао дипломски из курцобоље, а онда се то тако прештампавало деценијама. После испало да је гомила тајанствених реченичних обрта, асоцијација и сличног приписивана Џојсу а у ствари потиче од веселог друштва у штампарији.
У првом штампаном издању је била поприлична гомила типографских грешака, ваљда су слагачи били јаче трезни него иначе, а коректор спремао дипломски из курцобоље, а онда се то тако прештампавало деценијама. После испало да је гомила тајанствених реченичних обрта, асоцијација и сличног приписивана Џојсу а у ствари потиче од веселог друштва у штампарији.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°47
Da, Dablince sam i mislio da čitam. Ali ću to na engleskom, ne treba mi srpski prevod. Nemački natucam, mogu da čitam stručnu literaturu ali ne i književnost, to bih radije na srpskom, ako je dobar prevod.
- Guest
- Post n°48
mstislaw wrote:Jeste, evo upravo Laguna izdala "Der Mann ohne Eigenschaften" (prevod Branimira Živojinovića od pre desetak godina). Ili te interesuje nešto drugo, prevođene su još neke stvari, dnevnik...
jebote neki traze i po 7-8k rsd na kupini za knjigu na srpskom
- Guest
- Post n°49
bela maca wrote:ako već hoćeš džojsa onda bolje uzmi dablince nego uliks
-1
I Dablinci i Uliks. Potonju knjigu čitati kao pikarski pohod kroz semantička bespuća i veseliti se svakoj rečenici. A ako dosadi, samo nastaviš nekom drugom prilikom. Kako je lep i životan solilokvij Moli Blum, kako to puca od života u svakoj reči!
- Guest
- Post n°50
Evo uzmite moj slučaj. Ogrezao čovek, cinićan, a kraj njenog monologa me bukvalno svaki put dovede do knedle u grlu.