Zbirka slika
- Post n°51
Re: Zbirka slika
Ma jasno, al mene ipak stra od dzinovske patrijarhove glave, kao i od ljudi koji su spremni da je okace na zid svog doma.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°52
Evo za Filipa, da ne kaže da nema
Hegedušić, 12 reprodukcija spomen kuće na Tjentištu, svega 60 kuna
- Post n°53
Hubert de Montmirail wrote:Filipenko wrote:Zašto po gomili galerija i prodajnih mesta ima pun kurac svetaca, mrtve prirode, prizora iz ničijeg života, ali zato nijedne inspirišuće slike sa motivima narodnooslobodilačke borbe i/ili revolucije?
Većina svetaca zapravo i jesu neka vrsta revolucionara.
Većina su neki idioti koji su se svesrdno prepustili sektašenju, rasprodali imovinu, skupljali fukaru oko sebe, prestali da se kupaju i smrdeli po gradu, pa su državni činovnici rimske imperije hteli da ih disciplinuju, pa nakon demonstriranja bezobrazluka i bahatosti osudili na neku težu kaznu, tokom koje su krenuli da nešto seru protiv vlasti, a onda - zna se.
- Post n°54
da nešto seru protiv vlasti
You're making America great again.
- Post n°55
Zapravo, to je bio projekat "Making Rome great again!"
Ali se Konstantin preračunao i zajebao i nas ostale evo skoro za 2000 godina.
Ali se Konstantin preračunao i zajebao i nas ostale evo skoro za 2000 godina.
- Guest
- Post n°56
Hubert de Montmirail wrote:Evo za Filipa, da ne kaže da nema
Vodič, neka lijepa cura, koja je bila zadužena za moju grupu kad smo kao osnovci pohodili Tjentište i tamošnji muzej, pred ovom slikom nam je rekla da obratimo pažnju na to kako zločinci nemaju naslikane uši. Nema ih zbog toga što su bili gluhi na jauke žrtava. To sa zločinački ušima i onaj mršavi ker što zajedno sa zločincima ide u paklenu rupu su mi ostali najjači utisci sa te Hegedušićeve kompozicije. Tek sad, trideset godina kasnije, vidim da onaj Italijan skroz desno ima oba uha a ovaj u plavoj uniformi (Bugarin?) ima jedno.
Šteta što je oglas neaktivan, lagano bih dao petnaest km za ovo.
- Post n°57
Nisam znao to, mada sjebava koncepciju to sto Bugarin ima uvo a Talijan oba. Potrazi na netu, sigurno jos ima ovih reprodukcija u prodaji, video sam da ima na Kupindu ali ne cela serija vec samo pojedinacni komadi.
Ja inace jako volim Hegedusica, ona njegova slika sa lesom kojeg je nanela poplava je jedna od najupecatljivijih i najpotresnijih koje sam ikada video.
Ja inace jako volim Hegedusica, ona njegova slika sa lesom kojeg je nanela poplava je jedna od najupecatljivijih i najpotresnijih koje sam ikada video.
- Guest
- Post n°58
Hubert de Montmirail wrote:Nisam znao to, mada sjebava koncepciju to sto Bugarin ima uvo a Talijan oba. Potrazi na netu, sigurno jos ima ovih reprodukcija u prodaji, video sam da ima na Kupindu ali ne cela serija vec samo pojedinacni komadi.
Tražim, tražim i nešto od toga u većoj rezoluciji da odštmpam na platno, onako kako si predložio Ottu. Sad sam vidio i Poplavu, predobra.
Da pojasnim i zašto mi je ker ostao u sjećanju. Neko od učenika je primijetio da kako se krećeš pored zida na kojem je slika, glava kera te prati i i uvijek je okrenuta prema tebi. Pet-šest puta sam prošao pored i ta glava se okretala za mnom a prazne očne duplje su sve vrijeme bile uperene u mene. Ne znam je li ta optička varka namjerna ili slučajna ali jeza podilazi od nje.
Last edited by fikret selimbašić on Fri Aug 04, 2017 12:07 pm; edited 1 time in total
- Post n°59
imam negde na disku monografiju o Hegedusicu ali ne mogu da se setim cega sve u ima, javicu popodne
- Post n°60
Volim kada Italijanima i Nemcima odsečemo uši.
Kundakom.
Kundakom.
- Post n°62
ovo jako podseca na tradicionalno slikarstvo koje se moze videti po uzerijama u grckim selima. ima i ovakvih scena samo ne mogu sada da nadjem nista bolje od ovog. lezbos je prestonica takvog oslikavanja.
Last edited by Kondo on Sat Feb 03, 2018 9:35 pm; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°63
da, naivci često liče jedni na druge, posebno na Balkanu
ovo gore je Janko Brašić, oparićka škola
ovo gore je Janko Brašić, oparićka škola
- Post n°64
OpenGLAM
OpenGLAM is an initiative run by Open Knowledge that promotes free and open access to digital cultural heritage held by Galleries, Libraries, Archives and Museums.
OpenGLAM is an initiative run by Open Knowledge that promotes free and open access to digital cultural heritage held by Galleries, Libraries, Archives and Museums.
- Post n°65
Drugovi umjetnici, meni ova slika dosta dobro izgleda, mozda neko zna ko je umetnik?
- Post n°68
koliko je ovo dobroHubert de Montmirail wrote:William Murderface wrote:U galeriji podno moje zgrade, kao i u ostalim koje sam vidjao po gradu, samo pejzazi i patrijarh Pavle. Cesto na istoj slici. Kao, grad, a iznad njega lebdi dzinovska glava voljenog patrijarha. Likovni pandan fb citatima Mike Antica.
Odeš na limundo, sekcija umetnost i imaš direktan uvid u ukus nacije. To nam je što nam je.
I odmah patrijah paja
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°69
ne znam ko je ali mi je stil nesto poznat, kao da sam vec negde video, mozda karikature u predratnim novinama...
razmisljam da kupim
razmisljam da kupim
- Post n°70
danas je za 500 kinti bila fantastična žestoko retuširana titova sfumato fotka cenim iz nekih 50-tih, na nekoj drvenoj podlozi sa folijom, hteo sam u prvom cugu da je uzmem da je poklonim nekome ovde, onda je nisam uzeo po sistemu u povratku, posle nije bilo šanse da tražim a možda su već bili otišli. ukratko - debil.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°71
ja bacim oko na limundo s vremena na vreme, desi se da naleti ponešto što valja
- Post n°72
Ja bih kupio.Hubert de Montmirail wrote:ne znam ko je ali mi je stil nesto poznat, kao da sam vec negde video, mozda karikature u predratnim novinama...
razmisljam da kupim
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°73
Kondo wrote:danas je za 500 kinti bila fantastična žestoko retuširana titova sfumato fotka cenim iz nekih 50-tih, na nekoj drvenoj podlozi sa folijom, hteo sam u prvom cugu da je uzmem da je poklonim nekome ovde, onda je nisam uzeo po sistemu u povratku, posle nije bilo šanse da tražim a možda su već bili otišli. ukratko - debil.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°74
Ja bih to kupio samo da koristim da laznim poklanjanjima trazim one koji jos uvek nemaju Titovu sliku, za sta apsolutno nema nikakvog izgovora dok stize treca decenija 21. veka i svet je sjeban oko nas. Nemas Titovu sliku, hoces je na poklon? Notiram te, crno ti se pise. Ako sam ja mogao da je stavim jos za vlade Kostunice i drzavnog udara koji je sproveo, mogao je i morao svako ko nije slep, gluv i glup u narednih 10-ak godina.
- Post n°75
čekajte, da li je moguće da se prodaje na kupindu za 500 evra bista Leonida Šejke od Olje Ivanjicki?