Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

uskok i ajduk

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 Empty Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

Post by uskok i ajduk Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Данас, можда.... ипак и такав је шармантнији од конкуренције. 
    А што је најважније, то је природно центар региона.

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    Anonymous
    Guest

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 Empty Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

Post by Guest Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Ne znam, ne delim forumsku fascinaciju Bazduljom, ne mislim da je znakovit za srpsko - bosanske odnose, ne mislim da je znakovit za odnose nekadašnjih liberala prema Vučiću. To je neki netalentovani skriboman, koji gura za svoj hleb i neka ga , nije kao da trguje drogom, svejedno je. Koga briga da li se on oseća Srbinom...

Iskreno , misilm da je toliko na zubu foruma , jer je bivao glup u polemici sa jednim forumašem (ostavljam moderaciji dobriše ako je problem).

Što se tiče BGa kao centra bilo čega- bejah tako okružen tokom studija, svim tim feministima, progresivnim ljudima, aktivistima i slično, ajde recimo levim liberalima i sećam se kulturnog šoka kad sam otišao inostranstvo. I te progresivne teme naše kasne za njihovim jedno 15 godina. Nije Beograd centar ničega, ni za koga.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 26, 2015 4:15 am

pa tebi je on i koristan zato sto strvinari po ideji jugoslovenstva. ne osudjujem vec samo primecujem zasto ti nemas problem s njim.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 26, 2015 4:17 am

uskok i ajduk wrote:Данас, можда.... ипак и такав је шармантнији од конкуренције. 

U vreme slobodnog putovanja i jeftinih aviokarata, da ne govorimo o kontaktima u sajberprostoru, ne postoji više referentni okvir u kome Beograd može biti centar bilo čega osim Srbije.

Beograd je danas stravično provincijalan, beznačajan grad koji je izvršio urbanističko, kulturno i socijalno samoubistvo.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 26, 2015 4:21 am

btw, lajbah ima 'copor' vodecih svetskih filozofa, zagreb zivu zurnalisticku i kulturnu scenu, sarajevo je regionalni filmski centar. in the meanwhile i zg i lj su dobili muzeje savremene i imaju zivlju izlagacku scenu od beograda koji je uspesno upravo utukao i oktobarski salon koji je u jednom trenutku postao koliko-toliko regionalno interesantan. dakle ni novine ni bioskopi ni izlozbe. zapravo jedino sto beogradu ostaje jeste ta beskompromisna politicka strast. ako se i to sjebe pisi propalo.

edit: da dodam samo i provincijana elita. sami beogradjani jos uvek nisu provincijalci u onoj meri u kojoj je to njihova elita.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 4:23 am

uskok i ajduk wrote:Данас, можда.... ипак и такав је шармантнији од конкуренције. 

Pazi kad čak ni Bazdulj ne kaže to, nego kaže (pohvalno za njega) - svaki mali grad u kojem razgovaraju Toma i Fehim bez provincijskih kompleksa može biti centar. Ako je smisao samo Beč zameniti Beogradom (što smo jednom već probali), džabe smo krečili.

Šuvar i varivo wrote:Ne znam, ne delim forumsku fascinaciju Bazduljom, ne mislim da je znakovit za srpsko - bosanske odnose, ne mislim da je znakovit za odnose nekadašnjih liberala prema Vučiću. To je neki netalentovani skriboman, koji gura za svoj hleb i neka ga , nije kao da trguje drogom, svejedno je. Koga briga da li se on oseća Srbinom...

Iskreno , misilm da je toliko na zubu foruma , jer je bivao glup u polemici sa jednim forumašem (ostavljam moderaciji dobriše ako je problem).

Što se tiče BGa kao centra bilo čega- bejah tako okružen tokom studija, svim tim feministima, progresivnim ljudima, aktivistima i slično, ajde recimo levim liberalima i sećam se kulturnog šoka kad sam otišao inostranstvo. I te progresivne teme naše kasne za njihovim jedno 15 godina. Nije Beograd centar ničega, ni za koga.

Ispadao je budala u polemici sa više forumaša Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1143415371, kao i sa mnogima drugima.

Nikoga nije briga da li se on oseća Srbinom, naravno - to je njegova stvar. Nije bitno to, nego njegova javna delatnost.

Takođe smatram da je skriboman (ne nužno pptuno netalentovani, ali se skribomnastvo negativno odrazilo na talenat, svakako), ali ako piše za Politiku, Vreme, svake nedelje je na RTS-u, redovno daje intervjue za Večernje novosti i uopšte, izlazi iz rerne, frižidera, itd. onda bih rekao da je relevantan, bio talentovan ili ne. Ta dvosutrukost - protiv Vučića u Vremenu, za Vučića u Politici, takođe je nešto što zavređuje pažnju.

Posebno je zanimljivo, međutim, kako eksploatiše jugonostalgiju i šta od nje radi. Mislim da je to negde i glavni razlog njegove trajne "popularnosti" na forumu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 4:23 am

ostap bender wrote:pa tebi je on i koristan zato sto strvinari po ideji jugoslovenstva. ne osudjujem vec samo primecujem zasto ti nemas problem s njim.

Upravo, da.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 26, 2015 4:24 am

ostap bender wrote:pa tebi je on i koristan zato sto strvinari po ideji jugoslovenstva. ne osudjujem vec samo primecujem zasto ti nemas problem s njim.
    Meni (u ulozi povremenog čitaoca Vremena) je on beskoristan , jer je pročitao jednom Grobrnicu za B.D. i sad piše svaki tekst o tome, zauvek. Ništa ne doprinosi, ja to preletim.

Nama (mada da me ubiješ ne znam koji smo to mi) nije potreban niko da rovari po ideji jugoslovenstva, mislim šta će nam to...
    Jordan Rivers wrote:

U vreme slobodnog putovanja i jeftinih aviokarata, da ne govorimo o kontaktima u sajberprostoru, ne postoji više referentni okvir u kome Beograd može biti centar bilo čega osim Srbije.

Beograd je danas stravično provincijalan, beznačajan grad koji je izvršio urbanističko, kulturno i socijalno samoubistvo.
    +1
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 4:25 am

Jordan Rivers wrote:

Zapraov nije Beograd "prirodan centar" regiona, nego je njegov status metropole zavisio od Jugoslavije.

Nema Jugoslavije, nema metropole.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 4:30 am

Šuvar i varivo wrote:
    Meni (u ulozi povremenog čitaoca Vremena) je on beskoristan , jer je pročitao jednom Grobrnicu za B.D. i sad piše svaki tekst o tome, zauvek. Ništa ne doprinosi, ja to preletim.

Nama (mada da me ubiješ ne znam koji smo to mi) nije potreban niko da rovari po ideji jugoslovenstva, mislim šta će nam to...

Pa misli Ostap - nacionalistima. Jer tek kad se ideja jugoslovenstva zatuče (a kako bolje, no kroz ovakve zagovornike poput Bazdulja) srpski (hrvatski, bošnjački, makedonski) nacionalizam postaje sudbina. Nažalost, ta sudbina vodi u furstraciju i nebitnost, što vidimo po redovnim jeremijadama zastupnka ove ideje. Moš misliti, Srbijica je isuviše mala da je iko za bilo šta pita. Who'd have thunk it!

_____

uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Thu Nov 26, 2015 4:33 am

Šuvar i varivo wrote:To je neki netalentovani skriboman

Не улазећи у то да ли си у праву или ниси, да питам: шта би у нас био неки узор новинарског колумнисте, односно мера квалитета, према коме одређујемо шта је лоше перо, а шта је квалитет? Само немој аргумент типа: има у америчкој штампи колумниста који разбијају како пишу.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1233199462 Ако узмемо да је у Срба неразвијено грађанско друштво, а и врло зависна интелигенција, а новинари вишедеценијски зависни од владе, тј, ако то узмемо то све као олакшавајућу околност, онда је Баздуљ одличан колумниста, пропорционално годинама које има и земљи у којој живи, он пише одлично.

šuvar i varivo wrote:Ništa ne doprinosi

Наводно, бар тако се прича, Баздуљ је ископао из архива фотографију Хитлера коме су на поклон донели спомен плочу Гаврила Принципа из окупираног Сарајева. Само тај допринос је довољан за моје скидање шешира.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 3697983

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 9k=

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 26, 2015 4:36 am

super. znas sta je soboslikar.zapravo napisao o sarajevskom atentatu?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 4:40 am

Uskoče, ima li ičega čemu se ti diviš, a štobar malo odudara od najopštijih mesta beogradske čaršije? Bazdulj iskopao fotografiju za koju su svi znali. Alal patka. Problem je naravno narativ koji je oko toga ispleo - pucanj u Ferdinanda je bio pucanj u Hitlera, aha, ali malo prekosutra.

Elem, što se kolumnizma tiče - kolumna je jedan novinski žanr koji ima svoja pravila, formu, itd. Tako gledano, Bazdulj uopšte nije ovladao ovim žanrom, jer ne ume da napiše kolumnu, ne ume da poentira, da napiše kratak, ali efektan tekst, i povrh svega, ne ume da artikuliše svoj glas.

Bolji kolumnisti od njega su (na stranu ideološko slaganje ili neslaganje) - svi koji su izašli iz Ferala, Teofil, Ljuba Živkov, a bobami i Đoka Vukadinović i Sloba Antonić (mada im to nije osnovna vokacija).

Bazdulj piše stilom lošeg studenta koji pokušava da skarabudži seminarski na brzinu, jer nije učio, a bliži mu se dedlajn  - otud trpanje ogromnog broja citata, refernci koje nemaju nikakve veze sa temom, itd.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 26, 2015 4:52 am

William Murderface wrote:

Pazi kad čak ni Bazdulj ne kaže to, nego kaže (pohvalno za njega) - svaki mali grad u kojem razgovaraju Toma i Fehim bez provincijskih kompleksa može biti centar. Ako je smisao samo Beč zameniti Beogradom (što smo jednom već probali), džabe smo krečili.

Šuvar i varivo wrote:Ne znam, ne delim forumsku fascinaciju Bazduljom, ne mislim da je znakovit za srpsko - bosanske odnose, ne mislim da je znakovit za odnose nekadašnjih liberala prema Vučiću. To je neki netalentovani skriboman, koji gura za svoj hleb i neka ga , nije kao da trguje drogom, svejedno je. Koga briga da li se on oseća Srbinom...

Ispadao je budala u polemici sa više forumaša Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1143415371, kao i sa mnogima drugima.

Nikoga nije briga da li se on oseća Srbinom, naravno - to je njegova stvar. Nije bitno to, nego njegova javna delatnost.

Takođe smatram da je skriboman (ne nužno pptuno netalentovani, ali se skribomnastvo negativno odrazilo na talenat, svakako), ali ako piše za Politiku, Vreme, svake nedelje je na RTS-u, redovno daje intervjue za Večernje novosti i uopšte, izlazi iz rerne, frižidera, itd. onda bih rekao da je relevantan, bio talentovan ili ne. Ta dvosutrukost - protiv Vučića u Vremenu, za Vučića u Politici, takođe je nešto što zavređuje pažnju.

Posebno je zanimljivo, međutim, kako eksploatiše jugonostalgiju i šta od nje radi. Mislim da je to negde i glavni razlog njegove trajne "popularnosti" na forumu.
    Nisam pratio njega, znam samo onu polemiku Krležina i Crnjanskijva Jugoslavija (gde moraš biti moron pa reći da je nebitno, bio svetski rat da se odredi koja će biti).

Njegova tezga u Vremenu se zasniva na tome da je musliman. To je dubina naših liberala.

Nisam se ni setio tog ugla, oko Jugoslavije, moguće da vam je zato bitan, ali onda je bitan samo na ovom forumu i nigde drugde.
    Šuvar i varivo wrote:

Pa misli Ostap - nacionalistima. Jer tek kad se ideja jugoslovenstva zatuče (a kako bolje, no kroz ovakve zagovornike poput Bazdulja) srpski (hrvatski, bošnjački, makedonski) nacionalizam postaje sudbina. Nažalost, ta sudbina vodi u furstraciju i nebitnost, što vidimo po redovnim jeremijadama zastupnka ove ideje. Moš misliti, Srbijica je isuviše mala da je iko za bilo šta pita. Who'd have thunk it!
    Razumeo sam Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1143415371 Pa el može da bude više zatučena nego što jeste? Jugoslavija postoji samo kao zajednički kulturni prostor, on je ne negira kao takvu. Jugosloventsvo kao politiku , nije zatukao Bazdulj , nego Kardelj.
    uskok i ajduk wrote:
    Šuvar i varivo wrote:To je neki netalentovani skriboman

Не улазећи у то да ли си у праву или ниси, да питам: шта би у нас био неки узор новинарског колумнисте, односно мера квалитета, према коме одређујемо шта је лоше перо, а шта је квалитет? Само немој аргумент типа: има у америчкој штампи колумниста који разбијају како пишу.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1233199462 Ако узмемо да је у Срба неразвијено грађанско друштво, а и врло зависна интелигенција, а новинари вишедеценијски зависни од владе, тј, ако то узмемо то све као олакшавајућу околност, онда је Баздуљ одличан колумниста, пропорционално годинама које има и земљи у којој живи, он пише одлично.

šuvar i varivo wrote:Ništa ne doprinosi

Наводно, бар тако се прича, Баздуљ је ископао из архива фотографију Хитлера коме су на поклон донели спомен плочу Гаврила Принципа из окупираног Сарајева. Само тај допринос је довољан за моје скидање шешира.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 3697983

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 9k=
    Ne razumem do kraja ovaj komentar za američku štampu Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1399639816 Meni je zagledanost američke kulture (pa i štampe ) u sebe šarmantna, al ne mislim da SAD uzor bilo kome za bilo šta, osim za kako eksploatisati i porobiti što više ljudi.*

Kako se meri šta je dobar kolumnista? To se jako promenilo u poslednje vreme, nema longform novinarstva više...ne znam tačno šta bih ti rekao, ovo je sad stvarn ličnog ukusa - tekstovi koji meni imponuju su nalik na Bartove mitologije, neko ko u svakodnevnim stvarima očitava duh doba. Takvih jako malo ima.

A ova slika je pronađena povodom godšinjice prvog , a ne drugog sv rata i kao takva je beskorisna, možda govori nešto o Hitleru , to nešto sam znao i bez Bazdulja, ali o samom Principu ne govori ništa.

edit : * prejako mi ovo, mnogo pišem malo mislim.
    uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Thu Nov 26, 2015 4:57 am

Кад кажем Београд, не мислим буквално на град (као кад се каже "Вашингтон мисли да је тако и тако", нико не замисли да се град претворио у џиновски суперорганизам који мисли и одлучује Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 4101625831 ) већ на српску секуларну идеју, српски стил живота, српски капитализам, не овај сад, него на нешто што ће се тек развити. Српски утицај је већ сада присутан у популарној култури. А са економским развојем то ће се тек осетити. Нико неће приморавати муслимане да воле обичаје православних Срба, Светог Саву и слично, али ако се Србија уреди да буде одлично место за живот (добри закони, добра економија, слободан живот, цивилизацијски шарм, популарна култура, велико тржиште) муслимани ће се сами заљубљивати у Србију из сасвим других разлога. Секуларизација друштва ради у корист Србије, стратешки гледано.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 5:02 am

Nisam pratio njega, znam samo onu polemiku Krležina i Crnjanskijva Jugoslavija (gde moraš biti moron pa reći da je nebitno, bio svetski rat da se odredi koja će biti).

Njegova tezga u Vremenu se zasniva na tome da je musliman. To je dubina naših liberala.

A čime je zavredio kolumnu u Politici, Nedeljniku, gostovanja na RTS-u, knjigu u Kecmanovoj novoj ediciji za SG, i šta to govori o dubini naših nacionalista?

Inače, Vreme nikad nije raskrstilo sa nacionalizmom (uporedi ga sa Peščanikom, npr), zapravo će pre biti da je nakon polemike Popović-Cerović raskrstilo sa antinacionalizmom, odnosno da je stalo na poziciju liberalnog nacionalizma. U njemu još uvek ima mesta i za Đoku i za Slobu i za Vladetu Jankovića i za mladog Jeremiju i Marš na Drinu, pa čak i za onog nesrećnog Nenada Popovića. Hvalospeve Putinu iz pera brata Cerovića, da ne pominjem.

Ne znam čemu ta opetovana potreba da se iznose tako bombastične gerneralizicije (o liberlima, jel), dočim će se o desnici uvek insisitirati na finim distinkicijama, kako god one neopažljive bile za neuvežbano oko, ili inkonsekvencijalna za političk stvarnost. Mislim, razumem da simplifikacije olakšavaju život, ali valjda bi smo nešto i da razumemo, ne?

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 5:04 am

uskok i ajduk wrote:

Кад кажем Београд, не мислим буквално на град (као кад се каже "Вашингтон мисли да је тако и тако", нико не замисли да се град претворио у џиновски суперорганизам који мисли и одлучује Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 4101625831 ) већ на српску секуларну идеју, српски стил живота, српски капитализам, не овај сад, него на нешто што ће се тек развити. Српски утицај је већ сада присутан у популарној култури. А са економским развојем то ће се тек осетити. Нико неће приморавати муслимане да воле обичаје православних Срба, Светог Саву и слично, али ако се Србија уреди да буде одлично место за живот (добри закони, добра економија, слободан живот, цивилизацијски шарм, популарна култура, велико тржиште) муслимани ће се сами заљубљивати у Србију из сасвим других разлога. Секуларизација друштва ради у корист Србије, стратешки гледано.

Opet, da je baba imala kurac bila bi deda, a da je Srbija najrazvijenija zemlja u regionu, bila bi centar reigona. Samo nije, pa nije.

Ovo o sprskom stilu žiota, ne znam šta da kažem a da se ne nasmejem. Koji je to stil?

_____

uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Thu Nov 26, 2015 5:38 am

Један екс Сарајлија има план.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 2304934895

Saša Radulović
    November 24 at 3:15pm · 

“Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Ivo Andrić

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 5:40 am

Trebalo to da zakači na FB, sa sve Anrićevom slikom.

_____

uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Thu Nov 26, 2015 5:54 am

..... па и јесте са фејса https://www.facebook.com/SasaRadulovich/posts/1287526107940318

_____
    паће

Post by паће Thu Nov 26, 2015 6:00 am

Šuvar i varivo wrote:
    Ne razumem do kraja ovaj komentar za američku štampu Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1399639816 Meni je zagledanost američke kulture (pa i štampe ) u sebe šarmantna, al ne mislim da SAD uzor bilo kome za bilo šta, osim za kako eksploatisati i porobiti što više ljudi.*

edit : * prejako mi ovo, mnogo pišem malo mislim.

Па кад експлоатација значи израбљивање, па си рекао "израбити и поробити", што је мање више понављање. Да си рекао "израбити и побити", не би било, мада би било још јаче... да ублажимо на "сјебати и израбити"?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 6:05 am

Ne vredi bez slike. Ovako:

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 04a9dffde6a995f729b33d19f0b9cfb7

A ispod isto tako neki citati Meše Selimovića i Mike Antića, mede, zeke i jednorozi, jućub Vlage Georgieva i Galijine "Ma digni ruku, digni obadve", i neki statusi tipa: najviše mrzim laž. Ispod drugari lakuju - to care!

_____

plachkica

Post by plachkica Thu Nov 26, 2015 6:09 am

Kakav odnos Radulović ima prema svecima?
    Sad je trend, trenutni, zbog slava, da se prosvetiteljski ™ citati stavljaju uz slike svetaca.
    Možda bi to bolje prošlo...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2015 6:10 am

Ateista je, otvoreno.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 26, 2015 6:11 am

A čime je zavredio kolumnu u Politici, Nedeljniku, gostovanja na RTS-u, knjigu u Kecmanovoj novoj ediciji za SG, i šta to govori o dubini naših nacionalista?

Inače, Vreme nikad nije raskrstilo sa nacionalizmom (uporedi ga sa Peščanikom, npr), zapravo će pre biti da je nakon polemike Popović-Cerović raskrstilo sa antinacionalizmom, odnosno da je stalo na poziciju liberalnog nacionalizma. U njemu još uvek ima mesta i za Đoku i za Slobu i za Vladetu Jankovića i za mladog Jeremiju i Marš na Drinu, pa čak i za onog nesrećnog Nenada Popovića. Hvalospeve Putinu iz pera brata Cerovića, da ne pominjem.

Ne znam čemu ta opetovana potreba da se iznose tako bombastične gerneralizicije (o liberlima, jel), dočim će se o desnici uvek insisitirati na finim distinkicijama, kako god one neopažljive bile za neuvežbano oko, ili inkonsekvencijalna za političk stvarnost. Mislim, razumem da simplifikacije olakšavaju život, ali valjda bi smo nešto i da razumemo, ne?
    To je na osnovu "svaka čast Vučiću" mada i tu pomaže što je (Srbin) musliman.

Kako se raskšta sa nacionalizmom, a da se time isključe veberijanac Antonić, klasični liberal Vukadinović , ministar spoljnih poslova i pesma iz prvog svetskog rata?

Eo ti i generalizacija za desnicu : 90 posto fašisti.
    uskok i ajduk wrote:Један екс Сарајлија има план.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 2304934895

Saša Radulović
    November 24 at 3:15pm · 

“Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Ivo Andrić
    Dođe tako vreme kad se fukara bogati Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 10 1399639816

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 11:44 am