stripovi
- Post n°276
Re: stripovi
Ispala sam iz đira, više ne znam di nabavit stripove, ako neko zna di se može doći do 'The Stringbags' od Gartha Ennisa?
- Post n°277
ovaj konkretni ne znam gde se moze naci, ali sto se tice stripova
http://www.planetsuzy.org/f137-comics.html i pogledaj sticky teme - pitt comics
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°278
Fala, ali nemaaaanalog sa ženinog laptopa wrote:ovaj konkretni ne znam gde se moze naci, ali sto se tice stripova
- Post n°279
Prije par godina sam pročitala (prolistala?) The Arrival Shauna Tana, i tako, vizualno upečatljiv jer lijepe sličice, a priča je bila jednstavna: imigracijska čuda i čudesa. Pa sam nedavno uzela u knižnici njegov 'Tales from outer suburbia' koji ovog puta nije nijemi, znači ide tekst uz opet jako fora sličice, al brate, nikako da se on okuraži u svom pripovijedanju, pa tako čak i kad piše bizarne pričice to je kod njega nekako ziceraški i pravocrtno. Možda se u svom autorstvu previše oslanja na vizualu, koja je super, al jebeš ti to kad uvijek fali taj jedan korak dalje.
- Post n°280
ja kad cujem purgerke kako pisu, pa jos citaju stripove
dobijem neki napad nelagodnosti
jos mi reci da si dead inside i pobeda
dobijem neki napad nelagodnosti
jos mi reci da si dead inside i pobeda
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°281
Al nisam purgerka, evo more gledam s prozora
- Post n°282
vidi se pinče da nisi video ni zagreba ni dalmacije
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°283
meni su sve iste
ne diskriminisem
ne diskriminisem
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°284
zapadno od drine kao posebnost priznajem samo hercegovke
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°285
Mr.Pink wrote:zapadno od drine kao posebnost priznajem samo hercegovke
Одлично, нама све остало.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°287
i dalje mislim da je to s njim bila budalastina i tako se i zavrsilo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°288
pa sad, nije se bas zavrsilo kao budalastina, ostao je bez ugovora i sa DCijem i sa Netflixom
_____
????
- Post n°289
Valjalo bi završiti davno započete serijale tako da mi je u planu Paper girls koji je dovršen, što mi je nekako promaklo, Saga - božemiprosti BKV pulled GRRM on us i Monstress koji sam jučer krenula nanovo čitati.
Autorica je Marjorie Liu, žanr je fantasy koji se odvija na dvije razine sukoba: vanjski (ljudi i hibridi) i unutarnji - protagonistica nosi gladno čudovište u sebi koji se bori za prevlast nad njom. Mačke su comic relief i pripovjedači povijesnih, religijskih i geopolitičkih zbivanja. Meni je to zasad jako slatko, a i fantasy baš nešto paše.
Autorica je Marjorie Liu, žanr je fantasy koji se odvija na dvije razine sukoba: vanjski (ljudi i hibridi) i unutarnji - protagonistica nosi gladno čudovište u sebi koji se bori za prevlast nad njom. Mačke su comic relief i pripovjedači povijesnih, religijskih i geopolitičkih zbivanja. Meni je to zasad jako slatko, a i fantasy baš nešto paše.
- Post n°290
kupio sam sebi za novu godinu hrvatsko izdanje tintina i vidim da ga je prevodio macan. bas me je to obradovalo. kada kapetan haddock kune kaze: senjske mu bure!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°291
Pa da, na samu pomisao mi je ledenoboomer crook wrote:kupio sam sebi za novu godinu hrvatsko izdanje tintina i vidim da ga je prevodio macan. bas me je to obradovalo. kada kapetan haddock kune kaze: senjske mu bure!
- Post n°292
ma te haddockove psovke i kletve su zasigurno izazov za svakog prevodioca.
_____
- Post n°293
Један старији стрип, један од мојих омиљених (како да не кад се баци историјом).
Морт Циндер, Брећа
Прва табла стрипа о Термопилима.
Нажалост нисам успео да је нађем на српском, а мрзи ме да копам.
Ремек дело страна. Видимо само дијалог двојице актера, Езре антиквара, и његовог пријатеља Морта, који је живео дубоко у прошлост, оживевши пуно пута.
Езра је купио грчку вазу. Коментаришу да Грци нису никад толико драматизовали мотиве на вазама, и да је сигурно новија копија.
Али онда закључе да је то више рад из љубави, ауторова интерпретација, и да самим тим вреди колико и оригинал.
На крају Езра каже да му је жао што није био да види битку код Термопила, о којој су мотиви на вази. А Морт му одговори да је боље што није, јер није било лако видети како пуно добрих људи и пријатеља умире поред тебе.
Право мајсторство како су тако лежерно на страни на којој се ништа не дешава протурили два врло јака става.
Волим овај стрип и ту епизоду, али некако сам се увек враћао на ову страну.
Морт Циндер, Брећа
Прва табла стрипа о Термопилима.
Нажалост нисам успео да је нађем на српском, а мрзи ме да копам.
Ремек дело страна. Видимо само дијалог двојице актера, Езре антиквара, и његовог пријатеља Морта, који је живео дубоко у прошлост, оживевши пуно пута.
Езра је купио грчку вазу. Коментаришу да Грци нису никад толико драматизовали мотиве на вазама, и да је сигурно новија копија.
Али онда закључе да је то више рад из љубави, ауторова интерпретација, и да самим тим вреди колико и оригинал.
На крају Езра каже да му је жао што није био да види битку код Термопила, о којој су мотиви на вази. А Морт му одговори да је боље што није, јер није било лако видети како пуно добрих људи и пријатеља умире поред тебе.
Право мајсторство како су тако лежерно на страни на којој се ништа не дешава протурили два врло јака става.
Волим овај стрип и ту епизоду, али некако сам се увек враћао на ову страну.
- Post n°294
hohoho
- Code:
https://www.mediafire.com/?zubo4bbxs10xjhz
_____
- Post n°295
Fora
Imam ga i ja u lokalnoj knjižnici, ali Oesterheld mi se, nakon mlakog Eternauta, nije više istraživao.
Imam ga i ja u lokalnoj knjižnici, ali Oesterheld mi se, nakon mlakog Eternauta, nije više istraživao.
- Post n°296
uskoro u Bdx
http://www.musee-aquitaine-bordeaux.fr/en/article/presentation-exhibition
http://www.musee-aquitaine-bordeaux.fr/en/article/presentation-exhibition
- Post n°297
ja procitao uskoro u BGD. idi u persun, placem vec 10 minuta.
_____
- Post n°298
Bleeding Blitva wrote:Fora
pa sto ti je eternaut mlak? mislim ukusi i sve to ali meni je to odlican strip. a sto se mort cindera tice breccia je jedan od majstora vizuelne naracije i ako nista drugo zbog njega to treba pogledati.
_____
- Post n°299
boomer crook wrote:ja procitao uskoro u BGD. idi u persun, placem vec 10 minuta.
Zvacu te na Skype kada budem isao, mozes da uzivas u virtuelnoj turi.
- Post n°300
ajde!
_____