by kondo Tue Mar 29, 2022 11:09 am
pokusao sam da shvatim racunicu. to jeste ceo biftek ali sa ociscenim viskovima koji ce da odu u druga jela od bifteka koja isto kostaju bezumno, 2500-2800.
meni je kad nisam na dijeti 220g bifteka nedovoljno, narocito za te pare. 6 ljudi na 1,3kg dobro spremljenog bifteka moze ako su 3 zene, mrsavije.
ja ovo sa mesom ne razumem. u februaru sam otisao na ostrvo ocekujuci da cu da zateknem haos sa cenama u mesarama i ribarnicama jer grci isto onoliko zapomazu, od NG je struja otisla 65% gore. i da, od decembra 2021. san pjer je otisao sa 15 na 15.50, dok se meso nije pomerilo, barem ono koje sam gledao. za svinju ne znam ali junetina je i dalje na 9-10e kao sto je oduvek i bila, s tim da su neke bizarnosti skuplje nego kod nas, tipa juneci rep je 8e a ne 4.5-5e kao ovde. biftek stoji postojano na 20e (i seku ga!), obrazi su 10e, petkom kod mnogih bude popust na neke delove zivotinje pa se dobra junetina kupuje i za 7.5-8e.
ne sumnjam da ce jednog dana poskupeti ali evo do sada nije, a pritom nemaju izbore kao mi.
ovde vlada strahovita manipulacija svih koji se bave nekom proizvodnjom. srbija ce pre ili kasnije preci na uvoz svega, narocito ako se ne bude agresivno i protiv ekonomske logike privilegovana branila domaca proizvodnja.