Čajevi, kafe i ostali bezalkohol
- Guest
- Post n°176
Re: Čajevi, kafe i ostali bezalkohol
što sam skuvao latte sa cimetom, mrtva usta da ga piju
- Post n°177
Izbacio sam energetska pića, i počeo da pijem čajeve. Ujutro crni, popodne zeleni sa jasminom, i navečer kamilicu. Mnogo dobra navika. Sve preporuke.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°178
_____
~~~~~
- Post n°179
Летећи Полип wrote:
Не бих се уздао у то да поподневни пије тачно у пет. А и код припреме мора да начини бар туце грешака.
Из истог разлога не пијем вино. Чим дигнеш чашу, дође неко и каже не пије се то тако, погрешна ти је и чаша, све радиш како не треба. Јебо пиће за које треба ртфм дугачак ко гладна година.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°180
The secret is in avoiding that kind of people.
_____
~~~~~
- Post n°181
Па и бирам с ким ћу пити, није да није, зато од вина у последње три године, само ружица. На томе смо се сложили и то се и пило.
Иначе, а пропао чајева, да се похвалим да је ћерка задовољна шипком што сам јесенас лично набрао на башти.
Иначе, а пропао чајева, да се похвалим да је ћерка задовољна шипком што сам јесенас лично набрао на башти.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°182
Zašto meni ovo sociopatski zvučiЛетећи Полип wrote:Izbacio sam energetska pića, i počeo da pijem čajeve. Ujutro crni, popodne zeleni sa jasminom, i navečer kamilicu. Mnogo dobra navika. Sve preporuke.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°183
Who knows...
_____
~~~~~
- Post n°184
Ajoj, jes gadan čist zeleni čaj. Baš odbojan miris, i bljeh ukus. A zapitah se zašto ga je teško naći nemešanog.
_____
~~~~~
- Post n°185
nije gadan..ali se moras pridrzavati nacina pripreme.. temp vode ne sme biti 100c nego 90tak i vreme drzanja-3 minuta max bolje 2..
- Post n°186
Aj, mada rekao bih da je ovo neki širi, sistemski problem. U svakom slučaju neću napuštati džezmin roumens. Jedna delikatna aroma, sa egozotičnim, orijentalnim karakterom.
_____
~~~~~
- Post n°187
problem je jedino u nekvalitetu samog caja i neadekvatnom nacinu pripreme..
- Post n°188
Weltonov onaj, jeftini.
_____
~~~~~
- Post n°189
e pa to je problem..jos ako je u kesici ugh..
kad bi imao lepe,cele listove dobrog caja video bi lepotu
kad bi imao lepe,cele listove dobrog caja video bi lepotu
- Post n°190
Пробао трећу фелу кваса. Прва је била негде крајем шездесетих, не знам ко је то пунио/правио, можда „Таково“, вукао је на на бозу, није био газиран, и резио је. Занимљив, и да ми га је опет наћи. Онда оно што сам нашао пре неку годину и није личило на квас него на малт, тј безалкохолно пиво, као што је био тут-гут, тај укус. Овај је исто занимљив, али ни налик на ова два. Тек после друге чаше сам укапирао на шта вуче укусом - на загореле делове векне, оно што уме да се мало залепи за језик. И свиђа ми се некако, само што је мало танко.
_____
- Post n°191
Tako je
паће wrote:Летећи Полип wrote:
Не бих се уздао у то да поподневни пије тачно у пет. А и код припреме мора да начини бар туце грешака.Из истог разлога не пијем вино. Чим дигнеш чашу, дође неко и каже не пије се то тако, погрешна ти је и чаша, све радиш како не треба. Јебо пиће за које треба ртфм дугачак ко гладна година. Исправљање правописа/правоговора у конверзацији је једно да најгорих неотесаности - а када је јасно о чему је реч и пример токсичне пасивне агресије - то је као да критикујеш човека који сласно једе мас', 'леба и алеву паприку што је додао и мало бибера и туцане пеприке (или недајбоже ставља само туцану). Зато јау непозантом друштву користим само просте реченице или прођирене с мало придева, да не бих наишао на неког гњаватора, по правилу неиживљеног агресивног лингвистичког лаика, који се буни и против(у) туђица, иако је синтагма "агресивни лингвистички лаик" састављена од три (3) туђице. Ха ха, кад то каже, ја само колутам очима, ја и моји исписници, који завијамо дуван и подгуркујемо се.
E falim te boze,d a napises nesto s cime se mogu saglasaiti. Naravno da je caj kod nas - caj u 4, zbog vremenske zone. I ostalo potpisujem, svak ti je kâ u Njegosa.
- Post n°192
Muka je tvoja golema. Pre dolaska na forum, caj od maka.Летећи Полип wrote:The secret is in avoiding that kind of people.
- Post n°193
tanjajedaska wrote:паће wrote:
Не бих се уздао у то да поподневни пије тачно у пет. А и код припреме мора да начини бар туце грешака.Из истог разлога не пијем вино. Чим дигнеш чашу, дође неко и каже не пије се то тако, погрешна ти је и чаша, све радиш како не треба. Јебо пиће за које треба ртфм дугачак ко гладна година. Исправљање правописа/правоговора у конверзацији је једно да најгорих неотесаности - а када је јасно о чему је реч и пример токсичне пасивне агресије - то је као да критикујеш човека који сласно једе мас', 'леба и алеву паприку што је додао и мало бибера и туцане пеприке (или недајбоже ставља само туцану). Зато јау непозантом друштву користим само просте реченице или прођирене с мало придева, да не бих наишао на неког гњаватора, по правилу неиживљеног агресивног лингвистичког лаика, који се буни и против(у) туђица, иако је синтагма "агресивни лингвистички лаик" састављена од три (3) туђице. Ха ха, кад то каже, ја само колутам очима, ја и моји исписници, који завијамо дуван и подгуркујемо се.
E falim te boze,d a napises nesto s cime se mogu saglasaiti. Naravno da je caj kod nas - caj u 4, zbog vremenske zone. I ostalo potpisujem, svak ti je kâ u Njegosa.
Не знам са чим се то слажеш, с овим што си прецртао, или са овим после што нисам ја написао. Ено га горе, порука 179, да се зна.
Last edited by паће on Fri Jan 19, 2024 9:59 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°194
donela mi komsinica iz Engleske kutiju Yorksirca
- Post n°195
A proper cuppa. I meni donelo, ali iz Škotske.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°196
Meni jednom doneo arbajtman sa puta po angliji
- Post n°197
Ma nema boljeg čaja za svaki dan. Što je Kurukahveci Mehmed Efendi za kafu, to je jorkširac za čaj. Dovoljno je videti tu umirujuće veliku kesicu - u njoj je domaćinska doza - i svedočiti toj brzoj ekstrakciji tanina i aromatskog ulja - da čoveka preplavi tiha, šljakerska srećica.
Jak je kao zemlja, ima malo gorak aftertaste koji nije za svakoga ali se to, kome smeta, lako reguliše dodavanjem jednog "splash"-a mleka. Ko je osetljiviji, neka nikako ne prekoračuje preporučenih tri i po minuta. Meni je tri minuta plafon, inače se pretvaram u električnog zeca.
Jak je kao zemlja, ima malo gorak aftertaste koji nije za svakoga ali se to, kome smeta, lako reguliše dodavanjem jednog "splash"-a mleka. Ko je osetljiviji, neka nikako ne prekoračuje preporučenih tri i po minuta. Meni je tri minuta plafon, inače se pretvaram u električnog zeca.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°198
Мене прошлог марта била спопала нека шлајмара, никако да истерам то, све кашљуцам и докашљавам. Ископа госпоја рецепт, чај од ловора, не може простије. Скува тако од три листа, чај диван, стварно освежава и чак прија да се пије тако врућ, са пола кашичице меда, одлично.
А онда сам кашљао најјаче што могу целих четрдесет минута. Нема стајања. Негде на полувремену сам ухватио минут паузе можда. У животу и шире нисам био боље набилдован око грудног коша.
Шлајмара? Оде.
А онда сам кашљао најјаче што могу целих четрдесет минута. Нема стајања. Негде на полувремену сам ухватио минут паузе можда. У животу и шире нисам био боље набилдован око грудног коша.
Шлајмара? Оде.
_____
- Post n°199
onda bolje da ne pisem kako ja pijem crni caj
- Post n°200
Kako
_____
Gdje punac drži pive?