volim te teto ali mi je drazi raba eto
Na trpezi
- Guest
- Post n°951
Re: Na trpezi
volim te mama ali ne vise od dinama
- Post n°952
dimitrije iz čakova wrote:Isto kao što je i gornji kamion kod nas Raba, a zapravo je pravilno Rabo (uzlazni na a i kratko o)
Не сећам се да разликују узлазне од силазних, довољно им је што морају да држе све оне дужине (тј кад год има цртицу или две на самогласнику, дуг је). Мене се тај њихов нагласак доимао као силазни... ал' кад је небитно, онда ваљда и ако га изговориш и као наш узлазни и као силазни, њима миндеђ.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
- Post n°953
Apsolutno si u pravu oko akcenata, ja samo opisujem kako čujem. Što se tiče glasova, obično "a" se izgovara kao otvoreno "o" dok je "a' sa crtom kao naše a.
Nego, ja jeo škembiće, pohovane. Sam pravio. Meh, onako, jeo sam i bolje. Još žena hoće da me rokne jer nam kuća smrdi na farmu bikova
Nego, ja jeo škembiće, pohovane. Sam pravio. Meh, onako, jeo sam i bolje. Još žena hoće da me rokne jer nam kuća smrdi na farmu bikova
_____
zvona i praporci
- Guest
- Post n°954
raba fabrika kamiona se zove po reci rabi koja se kaze raba
kad se u madjarskoj samo ovo moglo videti
- Post n°955
dimitrije iz čakova wrote:Apsolutno si u pravu oko akcenata, ja samo opisujem kako čujem. Što se tiče glasova, obično "a" se izgovara kao otvoreno "o" dok je "a' sa crtom kao naše a.
sirce u serpicu, na sporet, nek vri. onda otvorite prozore da ishlapi sirce, i to bi trebalo da izvuce neprijatni miris bikova iz kuce.
- Post n°956
probaću sledeći put kad budem kuhao slične miomirisne radosti. sad sam već oribao kujnu :-D
_____
zvona i praporci
- Post n°957
AZ-5 wrote:raba fabrika kamiona se zove po reci rabi koja se kaze raba
kaže se na slovenačkom i sprskohrvatskom, na mađarskom se kaže Rabo, isto kao i kamion. German: Raab; Hungarian: Rába; Slovene: Raba
_____
zvona i praporci
- Post n°958
Мађарски има два а - кратко а и дугачко а́. Кратко је негде на пола пута између а и о, баш као и руско ненаглашено о. Некако стигну на исто место из различитих улица.
Прц је што Мађари онда не умеју да изговоре кратко а да звучи као а. Ломе језик кано јадни англофонци кад треба да кажу нешто што почиње на гн, пн, пс, ц или кн. Не иде па ни макац.
Прц је што Мађари онда не умеју да изговоре кратко а да звучи као а. Ломе језик кано јадни англофонци кад треба да кажу нешто што почиње на гн, пн, пс, ц или кн. Не иде па ни макац.
_____
- Post n°959
dimitrije iz čakova wrote:Nego, ja jeo škembiće, pohovane. Sam pravio. Meh, onako, jeo sam i bolje. Još žena hoće da me rokne jer nam kuća smrdi na farmu bikova
jel si kod kineza kupio skuvane pa pohovao ili od nule ceo proces?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°960
Od nule. Našao na oko dobre, bele, ali kandisali prilično. Nego, ispali tanki, ne naročito ukusni, bezveze. Gde Kinezi prodaju kuvane?
_____
zvona i praporci
- Post n°961
dimitrije iz čakova wrote:Od nule. Našao na oko dobre, bele, ali kandisali prilično. Nego, ispali tanki, ne naročito ukusni, bezveze. Gde Kinezi prodaju kuvane?
ja sam proletos ili krajem zime kupovao kod one zene sto pravi gyoze napolju u food trucku. imala je i skembice i crevca, za crevca nisam siguran da su bila kuvana, skembici sigurno jesu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°962
mada ti nece kuca nista manje smrdeti ni sa njima, upozoravam, jedino sto ce brze izvetriti. sledeci put natrpaj celerovih grana i lista u lonac, to ume da malo smanji smrad.
_____
#FreeFacu
- Post n°963
Ma znam, nije uopšte trebalo da se upuštam, preveliko zezanje za osrednji rezultat. Jedino, valjalo bi naći onakve kao što je imala ona mesara Marinković (valjda tako, Crnogorci čini mi se) potpuno beli, ti nisu mirisali ič.
Kod Kineza, baš u kamiončetu sam kupio proletos, nisu bili kuvani i bili poluzamrznuti. Bili mi sumnjivi, pa sam ih prosledio kevinom kučetu
Kod Kineza, baš u kamiončetu sam kupio proletos, nisu bili kuvani i bili poluzamrznuti. Bili mi sumnjivi, pa sam ih prosledio kevinom kučetu
_____
zvona i praporci
- Post n°964
haha brate ja sam od njihove sirovine napravio neke od najboljih u zivotu
_____
#FreeFacu
- Post n°966
na solji?
_____
#FreeFacu
- Post n°967
Upravo tako a u pauzi ću da sanjam Nijagarine vodopade i Pokemone
_____
zvona i praporci
- Post n°968
čomlek, juče. savršeno, a tako jednostavno jelo. prošarana junetina - imao od vrata, plećke i komad ribića, oko 2kg. oko kilo i po malih glavice cluka, par šalota, samo oljuštio. dve glavice bluka, oljušteni celi čenovi. meso na poveće kocke uvaljano u so i biber. u zemljano grne sve zajedno + maslinovo ulje + par lista lovora + čaša juneće supe + 2 dl šardonea. dobro zapakovano folijom i zaboravljeno u rerni na 160 oko četiri i po sata. bolan da se leči.
_____
zvona i praporci
- Post n°969
jeli smo na planini vrganje sa pirincem jer je bila samo 1 solja pirinca( i to mi je dala gazdarica smestaja) a gooomila vrganja i jos sa crnim trubama i lisicarkom
sva ova kremastost je od vrganja a ne od pirinca
sva ova kremastost je od vrganja a ne od pirinca
- Post n°970
Komplet uzicka lepinja sa cvarcima. Cvarci ko pasteta, preukusno. Neuporedivo ukusnije od bilo koje bg komplet lepinje koju sam probao.
Jedino uzasno slano.
Jedino uzasno slano.
- Post n°971
uvek je uzasno slano, nema sanse da nadjes da nije tako da moras odmah da spicis ili litar jogurta ili 3 piva
_____
#FreeFacu
- Post n°972
Pola litre sirupa od aronije sam stukao posle. Ne volim slano, al je ovo bas ukusno.
_____
Belaj Boy
- Guest
- Post n°973
evo da se kondo i posebno vasa slogiraju od nereda
https://www.facebook.com/RateMyPlateNow/
https://www.facebook.com/RateMyPlateNow/
- Post n°974
Паће се већ замало шлогирао од покушаја де то погледа. Сваки час нешто искаче, док скрољнем да видим 1 фотку, оно је нешто прекрије, још крупније и грђе. Који ће им курац фотке од 1000 пиксли ширине кад не држе ни две секунде?
Утуко сам скота око осме секунде.
Утуко сам скота око осме секунде.
_____
- Post n°975
ne znam da li znate da grci san pjera zovu χριστοψαρο, hristova riba. broj 1 za konda, broj 2 kernja, broj 2 skarpina.
_____
#FreeFacu