razni dodaci u hrani
- Post n°26
Re: razni dodaci u hrani
buuuurp.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°27
Ona je uvek imala tipicno srpski humor... cak je jedno vreme drzala i relativizatorsku knjizaru.William Murderface wrote:Vidim da je Srbija na tebe uticala i po pitanju smisla za humor.
Najbolji perspic ever je bila njena fotka sa svinjskom glavom u tanjiru, zao mi sto nisam sacuvao. Srboperspic, da ne moze bolje.
- Post n°28
Mnjah™. Na internetu je velika Srpkinja, a licem u lice oličenje zapadnjačkih manira i prosvetljenog razmišljanja, što je u zbiru čini licimurkom.
_____
All of Sheridan's friends are very artistic.
- Guest
- Post n°29
The chef logo for Vegeta, Yugoslav-made spice mix, was designed by Gill Fox, artist known for his work for @DCComics and as continuity writer for Will Eisner's Spirit. He was nominated for 2 @PulitzerPrizes for his political cartoons.
— Aleksandar Brezar (@brezaleksandar) October 23, 2019
The chef also appeared on US pizza boxes. pic.twitter.com/HbCwh2lcu1
- Post n°30
Напоменуо бих, а пропао тих разних додатака, за гледатеље са јефтинијим улазницама и остале неупућене, ствар коју вам нико неће рећи а од животне је важности: прибор за јело није за јело!
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
- Post n°31
Guga otkrio vegetu i burek
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°32
Рода открила воду.
Јуче узели ћевапе, и још се месар хвали како годинама нису мењали рецепт. Кад је отприлике изгледало да су печени, узмемо један за узорак, преполовимо га, а оно пада киша из њега. Данас свака шуша покушава да прода воду по цени меса. Пустили смо их да се чваре мало дуже, да изађе та слана водурина.
Јуче узели ћевапе, и још се месар хвали како годинама нису мењали рецепт. Кад је отприлике изгледало да су печени, узмемо један за узорак, преполовимо га, а оно пада киша из њега. Данас свака шуша покушава да прода воду по цени меса. Пустили смо их да се чваре мало дуже, да изађе та слана водурина.
_____
- Post n°33
Је ли некад неко видео у кафани да неко од гостију узима бочицу из карафиндла и стварно сипа из ње себи по клопи (ваљда само салати)?
_____
- Post n°34
паће wrote:Је ли некад неко видео у кафани да неко од гостију узима бочицу из карафиндла и стварно сипа из ње себи по клопи (ваљда само салати)?
Da odemo zajedno na škembe čorbu, pače ili špricer*, vidjet ćeš 1 mene kako to radim. Kašika-dvije octa obavezno ide u ta jela. Ulje sam možda dva ili tri puta u životu koristio, ocat pak puno češće.
*Špricer, miks pača i škembića. Ovih dana vrijeme je idealno za tu vrstu jedalica.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°35
fikret selimbašić wrote:паће wrote:Је ли некад неко видео у кафани да неко од гостију узима бочицу из карафиндла и стварно сипа из ње себи по клопи (ваљда само салати)?
Da odemo zajedno na škembe čorbu, pače ili špricer*, vidjet ćeš 1 mene kako to radim. Kašika-dvije octa obavezno ide u ta jela. Ulje sam možda dva ili tri puta u životu koristio, ocat pak puno češće.
*Špricer, miks pača i škembića. Ovih dana vrijeme je idealno za tu vrstu jedalica.
Ех, кратак је живот, а и џега се смањила, не могу да поједем колико сам некад могао, а и некако ми ни не треба. Учили магарца да не једе... А ето, шта бих све волео да пробам.
А то са сирћетом, то је био мој отац. Волео је кисело, а њух му је био оштећен, нека незгода са амонијаком, ваљда у тој средњој пољопривредној, па се код нас трошило сирћета ихај и фртаљ. Временом сам научио да ми се свиђа сирће, у неким умереним количинама, да не надјача остале укусе, и никако алкохолно - јабуково пре свега, може некад и винско.
_____
- Post n°36
паће wrote:fikret selimbašić wrote:
Ех, кратак је живот, а и џега се смањила, не могу да поједем колико сам некад могао, а и некако ми ни не треба. Учили магарца да не једе... А ето, шта бих све волео да пробам.
А то са сирћетом, то је био мој отац. Волео је кисело, а њух му је био оштећен, нека незгода са амонијаком, ваљда у тој средњој пољопривредној, па се код нас трошило сирћета ихај и фртаљ. Временом сам научио да ми се свиђа сирће, у неким умереним количинама, да не надјача остале укусе, и никако алкохолно - јабуково пре свега, може некад и винско.
Nije tu da nadjača, samo da da potrebnu kiselost fanovima. Kao limun-peršun-bluk-mulje varijanta na prženoj ili pečenoj ribi, ne nadjačava, oplemenjuje. Dobra mi je i kombnacija sirćeta sa blago ljutim feferonkama kao pojačanje teškim jelima, to je prvi izbor ukoliko je u ponudi, ako nije onda dohvatam bočicu iz karafndla.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°37
Ниси ти пробао алкохолно сирће у количинама које је трошила моја баба, да угоди зету... То надјачава, итекакаоРЖ.
_____
- Post n°38
danas sam sa dna frizidera izvukla pola teglice Eros Piste kom je best before bio 03.2023.
i naravno da mu nista ne fali
uostalom u nacinu cuvanja stoji od 0 do 30C
i naravno da mu nista ne fali
uostalom u nacinu cuvanja stoji od 0 do 30C
- Post n°39
Јер Стеван је јак.
Како да продужим рок трајања хималајској соли после фебруара дваешесте?
Како да продужим рок трајања хималајској соли после фебруара дваешесте?
_____
- Post n°40
Što me nerviraju ljudi sa tom solju Naravno da ima rok upotrebe, razbijena je u sitne delove, upija vlagu i ambijentalne mirise, nisu vaše kuhinje himalajske pećine gospodo.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°41
Old Dry Keith wrote:Što me nerviraju ljudi sa tom solju Naravno da ima rok upotrebe, razbijena je u sitne delove, upija vlagu i ambijentalne mirise, nisu vaše kuhinje himalajske pećine gospodo.
Шгјз, мени су шећер и со злостављане супстанце, држимо их затворене, без права на посету, шетњу и телефонски позив, ма ни дањег светла не виде.
Ал' то да ће бити најбоља до тог датума а после само прва пратиља, шта ли... то не пише „кад се једном отвори“ него још док је у завареној кесици.
Искуства са оваквим и онаквим кесицама имамо још из прошлог века, кад смо имали кесицу мирођије у замрзивачу, незаварену, затворену онако чвором. Како је сва масноћа у месу, где није било у непропусној кеси, повукла мирис, то је невероватно. А тај замрзивач (Обод, „ем лежи, ем ради“) је пичио -18°.
_____