Sweets!
- Post n°252
Re: Sweets!
Ne vjerujem, friško je i ovde, nedavno sam ih vidio a juče i prvi put pazario. Ali ko voli i ima neku bosninan connection, neka nabavi, preodlično je.
Sad treba da napišem kako me ukus i miris vratio u djetinjstvo ali nije. Lastini proizvodi su bili mnjah u ta vremena, peti-šesti izbor. Nova lastavica razvaljuje, sad je već desetak raznih keksova u ponudi i svaki je dobar. Ovaj se odmah probio a poziciju No1. Fino tijesto, još finiji fil, bez gromuljica, kahva se osjeti taman kako treba a najbitnije je da nije presladak. Preslatkost mi je najveći problem u današnjoj konfekciji i stranoj i domaćoj i zbog toga sam i redukvovao slatkiše na 10% količine koju sam jeo do prije dvanaestak godina.
Sad treba da napišem kako me ukus i miris vratio u djetinjstvo ali nije. Lastini proizvodi su bili mnjah u ta vremena, peti-šesti izbor. Nova lastavica razvaljuje, sad je već desetak raznih keksova u ponudi i svaki je dobar. Ovaj se odmah probio a poziciju No1. Fino tijesto, još finiji fil, bez gromuljica, kahva se osjeti taman kako treba a najbitnije je da nije presladak. Preslatkost mi je najveći problem u današnjoj konfekciji i stranoj i domaćoj i zbog toga sam i redukvovao slatkiše na 10% količine koju sam jeo do prije dvanaestak godina.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°253
Ima, video sam, ali zaboravio gde
Svega ima samo Maze nema
Svega ima samo Maze nema
- Post n°254
kako vidim kafu na omotu saltkiša glad mi je beskrajna a ruke večno prazne
(toliko sa sam se navukla i na rum kasato sa kapućinom, kakva je to jedna predivna mulj masa)
(toliko sa sam se navukla i na rum kasato sa kapućinom, kakva je to jedna predivna mulj masa)
- Post n°255
Napisacu ovde kad se setim ili vidim ponovo
- Post n°256
- Post n°257
plachkica wrote:kako vidim kafu na omotu saltkiša glad mi je beskrajna a ruke večno prazne
ti znaš za pocket coffee?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°258
- Post n°259
kondo wrote:plachkica wrote:kako vidim kafu na omotu saltkiša glad mi je beskrajna a ruke večno prazne
ti znaš za pocket coffee?
o da, drogirala sam se tim kad su imali na pumpi u ulici, sad srećom nemam nigde lako dostupno, a još nisam toliko zabrazdila da organizujem komplet logistiku za slatkiše
- Post n°260
- Post n°262
Toblerone se sele iz Svajcarske u Slovacku. I morace da menjaju dizajn jer nemaju vise dozvolu da prikazuju svajcarske planine. Eeee, zivote, sta je sledece, da Lindt predje u Vulgarsku ili da Milka postane autentican proizvod durmitorskih krava.
- Post n°263
TATRELONE.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°264
Ne sele se nego povećavaju proizvodnju (u Bernu se nastavlja rad), ali svejedno moraju da menjaju dizajn jer to više nije čisto švajcarski proizvod.
- Post n°265
Filipenko wrote: da Milka postane autentican proizvod durmitorskih krava.
На здоро́вье!
Fabrika kompanije Noblewood Adriatic, koja će u Nikšiću proizvoditi votku Beluga Montenegro, biće otvorena u drugoj polovini marta. Planirano je da fabrika u Nikšiću pakuje oko 30 miliona boca godišnje, a sama investicija vrijedna je oko 25 mil EUR. Očekivana godišnja vrijednost izvoza je 500 mil EUR. Prema najavama, u fabrici će odmah biti zaposleno 200 ljudi.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°266
A kad se otvarala fabrika Callebaut u Srbiji, tad ste ćutali
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°267
Šta su s ove leće što sad služe u svim restoranima u Srbiji (negde sa manje negde sa više uspeha) i svi se prave da je to nešto što postoji od uvek, a ja se ne sećam toga da je bilo u mezozoiku. Ima li neki recept, da li je to u stvari koh...
- Post n°268
albanci klejmuju trileće, stiglo je ovde pre 10 godina +-. iako neki tvrde da je to meksički sponge cake koji su preradili turci.
niko to ne pravi od nule, to se kupuje smesa - što za domaćice (dr oetker) što za kafane (veliki dobavljači praha)
niko to ne pravi od nule, to se kupuje smesa - što za domaćice (dr oetker) što za kafane (veliki dobavljači praha)
_____
#FreeFacu
- Post n°269
A jeste, trileće, kažu albansko (vole taj kolač čak i ovi koji ne vole Albance)... Ja nisam jeo, nije bilo mesta u stomaku posle gurmanskih ćevapa i svega ostalog... Ličilo mi je na koh, onako odokativno.
- Post n°270
Utisak te ne vara, koh sa glazurom. Lepo je, ja volim koh, a kao klinac sam najvise voleo da ga jedem sa dzemom preko. Ovo je vrlo blizu tom ukusu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°271
Super je trileće ali imam želju da ga zalijem nekakvim voćem, borovnicama, džemom od kajsija...
- Post n°272
#Bajram šerif, mubarek olsun!
— Patrik Turosik (@PTurosik) April 21, 2023
Na ovaj poseban dan pokušao sam napraviti, uz malu pomoć mojih kolega, svoju prvu (tradicionalnu!) baklavu koju smo podijelili s našim komšijama i prijateljima u mahali što je izazvalo srdačne osmijehe na njihovima licima #BaklavaDiplomacy pic.twitter.com/5nY9FnybC5
Janošik i Turošik.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°273
Sta bi u Srbiji bio ekvivalent heavy creama? Pretpostavljam da to ne moze da se kupi u prodavnicama pa mi znace i sugestije za alternativne proizvode. Treba mi za ganache.
Mozda da probam da pojacam mileram puterom?
Mozda da probam da pojacam mileram puterom?
- Post n°274
Pavlaka za kuvanje
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°275
Pavlaka za kuvanje ima 20% mlecne masti, a za ganache treba preko 30%. Vidim da imlek ima nesto sto se zove slatka pavlaka sa 36% masti. Znas li mozda sta je tacno slatka pavlaka? Jel ima secera u njoj?