No more vinjak for you.
KINO KLUB 7: Snowpiercer (2013) Bong Joon-Ho
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
no more mister no mercy?
evo ti natrag ovaj, tvoj vinjak! i nije neki hik, jeste da je ostalo malo pri dnu, ali vracam ti nazad, hik
evo ti natrag ovaj, tvoj vinjak! i nije neki hik, jeste da je ostalo malo pri dnu, ali vracam ti nazad, hik
Samo ne vraćaj onaj što si već popio!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
lol, to bi bas bilo nesto
necu, bez brige.
necu, bez brige.
vlad ivanov samo negativce da glumi. jeziv je.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Vidi, njega nisam ni provalio? Koga je igrao? Izvanredan glumac, kad govori neki tekst, odmah ništa nije kako izgleda.
Da, sećam se lika, ali ne bih ga provalio u ludilu i ugojio se prilično.
komentar: svi bongovi filmovi su 'alegorije'. secanje na ubistvo o procesu demokratizacije, host o prisustvu amerikanaca u koreji koje je poput cudovista. icepiercer je zanimljiv zato sto se krece po dva koloseka. jedan koji je eksplicitno propagandni u tradiciji ejzenstajnovog potemkina (film o pobuni i odmazdi) i gde mimo psihologije postoje samo pokreti tipova/mase i gde je svaka karakterizacija nuzno svedena (inace ima odlican benjaminov tekst o potemkinu koji je od strane nemacke gradjanske kritike napadnut kao povrsan i gde benjamin zapravo iznosi ono sto ce postati zastitni znak novog francuskog talasa a to je da film nije roman) i drugi koji se zapravo bavi samom filmskom produkcijom i distribucijom. zatvorena petlja po kojoj se krece voz je petlja filmske trake. vilfordov logo je prilicno nalik na logo vajnstajn kompanije. hijerarhicnost je odlika velikih filmskih produkcija vise nego u bilo kojoj industriji. i iskakanje voza iz sina i izlazak napolje iz zacaranog kruga je ekvivalent sijanovom cvarku na kraju maratonaca. nije ni cudo sto je vajnstajn odbio da pusti film u americku bioskopsku distribuciju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started