by паће Tue Jul 25, 2017 2:57 pm
Ево већ десет година имам проблем, хардверски, који сам повремено решавао овако или онако, углавном привремено.
Пребацивање са звучника на слушке и обратно. Некад ми затреба по десет пута дневно. Уштекавање и иштекавање још некако иде на лептопу, док Пенџери не побрљави и уврти себи у главу неко своје мишљење о томе - јер убадање слушке није више хардверски прекидач, него само сигнал софтверу, а онда се надај да је јављено где треба и да ће да реагује кад треба. Нпр звони ми скајп, убодем слушке а он и даље пичи по звучницима. Кликнем на пријем, крене из слушки. Што је још ОК, али онда опет морам да ишчупам слушке да бих чуо следећи позив.
Својевремено сам имао такво сокоћало, коштало 5$ али је имало потенциометар и то шкљ класе, који је постао креативан гледе звука (углавном је компоновао неке шумове или тишине). Мени треба обичан прекидач, и то ако може да протури и микрофон (то већ може и без прекидача, нек иде директно), дакле да притиснем 1 дугме да ми пребаци са звучника на слушке, и да га притиснем поново да вратим. Ето.