Komentari na vesti
- Post n°626
Re: Komentari na vesti
Cudi me da nema opravdanja u stilu "A ko kaze da nije onaj iz Etiopije pokrao Malog? Oni laziraju godista fudbalerima a nece doktoratima."
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°628
svima i svemu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°629
Na vest o drecunijadi
Treba im udariti sankcije pa nek vide gde će za novaka.
Treba im udariti sankcije pa nek vide gde će za novaka.
- Post n°631
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°632
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°633
Siguran sam da će Vikašu iz Mumbaija biti specijalno drago da je ponovo kući sa porodicom baš za "Christmas"...
Seafarer abandoned for three years off UAE will be home in time for Christmas
After 39 months of waiting for his wages Vikash Mishra will finally be able to return home to his family in Mumbai
https://www.theguardian.com/global-development/2019/dec/20/seafarer-abandoned-for-three-years-off-uae-will-be-home-in-time-for-christmas
- Guest
- Post n°634
[size=33]When I came here, my daughter Tanya was eight months old. She will be four this month. I have been away three Christmases.”[/size]
[size=33]Mishra said his son, Tanmay, said to him: “I will tell Santa Claus: Please, I don’t want a gift. Just send my father home.”[/size]
pošto je hrišćanin, izgleda da će mu ipak biti drago da bude kući za Božić
- Post n°635
Оваааако ми иду на све са тим форсирањем свега свога. Нека ми оставе нешто нетакнутог простора, сви који славе.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°638
Ако прође један децембар да ми нико не подмеће строго контролисану црвено-зелену комбинацију и увек истих пет холивудских песмица, биће фино.
И то, пази, не трошим медије осим интернета и јавних места.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°639
Та зелено-црвена комбинација није холивудска него католичка.паће wrote:Ако прође један децембар да ми нико не подмеће строго контролисану црвено-зелену комбинацију и увек истих пет холивудских песмица, биће фино.
У католичкој европи је Божић врло битан празник, много битнији и важнији него код нас.
А например Ноћ Вештица је типично ирско-келтска-британска-англо ствар која је емигрирала у Америку и тамо се запатила.
У континенталној католичкој Европи нема Хэллоуина него Дана Свих Светих који се празнује сасвим другачије.
Тако нешто не постоји у Европи као културолошки утемељена ствар, него је помодни американизам који се толерише.
- Post n°640
Utvara wrote:Та зелено-црвена комбинација није холивудска него католичка.паће wrote:Ако прође један децембар да ми нико не подмеће строго контролисану црвено-зелену комбинацију и увек истих пет холивудских песмица, биће фино.
У католичкој европи је Божић врло битан празник, много битнији и важнији него код нас.
А например Ноћ Вештица је типично ирско-келтска-британска-англо ствар која је емигрирала у Америку и тамо се запатила.
У континенталној католичкој Европи нема Хэллоуина него Дана Свих Светих који се празнује сасвим другачије.
Тако нешто не постоји у Европи као културолошки утемељена ствар, него је помодни американизам који се толерише.
Чуј, толерише. Гура. Као што се гура и све остало.
Проклет сам. У тамоу сам гледао како се једно по једно, под Бушем, понављају срања одавде. Сад овде гледам срања од тамо.
И речени Индус не би добио простора ни колико покрије 1 поштанска марка да се није наместио у пригодан период. Не смета ми он нимало, смета ми што баш његову причу гурају поред ко зна колико других. Јер овог месеца нема места за било шта друго.
_____
- Post n°641
Гурају, али гурају онако како Американци знају - непристојно, нападно и са циљем да зараде.паће wrote:Utvara wrote:
Та зелено-црвена комбинација није холивудска него католичка.
Чуј, толерише. Гура. Као што се гура и све остало.
Проклет сам. У тамоу сам гледао како се једно по једно, под Бушем, понављају срања одавде. Сад овде гледам срања од тамо.
И речени Индус не би добио простора ни колико покрије 1 поштанска марка да се није наместио у пригодан период. Не смета ми он нимало, смета ми што баш његову причу гурају поред ко зна колико других. Јер овог месеца нема места за било шта друго.
Не могу сада да нађем, али било је новинских чланака о томе како су у Немачкој и Француској пре пар година бацили тоне непродатих Хеллоуин ђинђува јер то нико није хтео да купује. Турали су им то под нос, али Французи су то избојкотовали и ови су остали кратких рукава.
- Post n°642
Требало би ископати оно о 30% холивудског садржаја у француским биоскопима као услову за некакву помоћ после ЊЊИИ. Канда сам то читао у некој баш филмофилској књизи, издање шгјз, педесете-шездесете. Или код Маклуана. Давно беше.
На колико места се сад у Немачкој ради на енглеском? Касмокод пропаганде.
На колико места се сад у Немачкој ради на енглеском? Касмокод пропаганде.
_____
- Post n°643
Papa Lazarou wrote:[size=33]When I came here, my daughter Tanya was eight months old. She will be four this month. I have been away three Christmases.”[/size]
[size=33]Mishra said his son, Tanmay, said to him: “I will tell Santa Claus: Please, I don’t want a gift. Just send my father home.”[/size]
pošto je hrišćanin, izgleda da će mu ipak biti drago da bude kući za Božić
E tako mi i treba kad nisam ni otvorio tekst. Ali, pazi kad čak ni meni (jednom kao "belcu") 25. decembar nije praznik, što bi to bio praznik jednom Vikašu iz Mumbaija. Nobody expects the Spanish Inquisition!
- Post n°644
Мен се чини да је г. Викаш једноставно научио добро енглески, наравно да ће рећи да би желео да буде кући за Божић, пре него да стигне на фестивал Ганеши.
- Guest
- Post n°645
In my experience, Индуси нису ни најмање стидљиви када су њихови празници у питању.
- Post n°646
Sotir wrote:Мен се чини да је г. Викаш једноставно научио добро енглески, наравно да ће рећи да би желео да буде кући за Божић, пре него да стигне на фестивал Ганеши.
На узорку од двадесетак-тридесетак, одлично знају енглески, кад мало навикнеш на нагласак. У ствари се тај нагласак лакше прати од шкотског, ирског, аустралијског и неколико енглеских забити.
_____
- Guest
- Post n°647
ispod vesti o AUS požarima, esencija srpskog komentatorstva u tri rečenice.
posmatrac
Nije mi jasno gde su oni avioni koji gase pozare?
Игор
Вероватно су на Блиском Истоку.Пребацују дрогу на Косово.
- Post n°648
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°649
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.