@gresni, vidis, bez i malo da se femkam, ili kako se to vec kaze, ja bas nemam srecu sa momentom. tu i tamo, ali je to u poredjenju koliko fotkam, vrlo mali procenat. zato sam se i odlucio za minimalizam u fotografiji. taman da povedem diskusiju na tu temu, ako mislis da bi ovo pisanje trebalo da se premesti, svakako uradi.
ja sam poceo da se zanimam za fotografiju negde tamo 2007. prelezao sve decije bolesti vezano za klasicnu kompoziciju, i tehnikaliju same foto kamere i odlucio da mi se ulicna fotografija najvise dopada, tj. lezi. pogotovo sto sam odlepio na bressona, i citajuci njegove fotografije, iznova provaljivao genijalnu kompoziciju, sto bih i mogao nekako da naucim, mada mi se cini da je on bas imao oko za istu, mislim na zlatni presek. toliko je to bilo ocigledno i prirodno kod njega, da se i vidi iz fotografija. ali je sve to skola, znanje koje moze da se nauci i primeni u praksi. medjutim, sledeci korak je sreca. da se nadjes u datom trenutku i da ga zabelezis.

jel znas pozadinu ove fotke i kako je nastala?
uvek cu se radovati ovakvim fotografijama i danas, kada vidim da mnogi slede put bressona, ali ja u tu pricu jednostavno ne mogu da se uklopim. nije to za mene, nije to moj put. nemam tu srecu, a smatram da je ona i te kako potrebna.
trenutno trazim svoj put, i mislim da sam ga nasao, a to je minimalizam, barem iz mog ugla sta bi to moglo da bude. to je vrlo prosta definicija, naci bilo sta, sto mi privuce paznju, ali da nema puno [kako da se izrazim, fali mi rec...] motiva u istoj, najvise do tri ili cetiri i svi da budu uklopljeni. video si onu fotku vode i betona, sto sam okacio na ppp, tu su dve "stavke" voda i kamen, i u post-produkciji je to izgledalo jos bolje, tj. dalo mu je oblik, a to je da moze da bude i ovo i ono, bas kao sto je cowboy primetio. + feedback ili zverila kada je napisao: "jee, kakva fotka ni iz cega!" samo potvrdjuju da je ovo sto radim moguce i zbog toga smatram da sam na dobrom putu.
sve ovo pisem da ti zagolicam mozak, u smislu, da mozda razmislis o putu kojim hodas sa kamerom. i jako je vazno da nije na silu, kao sto sam to radio sve vreme. naravno, mozemo jos da prosirimo, diskutujemo na ovu temu. ja sam uvek raspolozen za istu. sto se konkretno ove fotke tice koju sam okacio, sneg i golub, nisam zadovoljan, ali je prva sa snegom u beogradu, pa mi je draga, ali da ne ulazim sada u razloge zasto mi nije mega super

sa druge strane, meni se tvoje fotke dopadaju, imas vec svoj licni pecat i to je i te kako znacajno. mozda si ostar prema sebi, a da nema potrebe za tolikim nozem. smanji malo secivo, nemoj katanom

edit: @santino, hvala!