Trampov drugi dolazak
- Post n°201
Re: Trampov drugi dolazak
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°202
Ja sam investiran protiv gluposti. Protiv npr. patetičnih idiotarija sledeće vrste:Erős Pista wrote:Koji je "narativ" kupila ova zena? Da u Gazi ubijaju nezapamecno veliki broj dece? Da Amerika nista ne cini sa to spreci? Pa to nije "narativ", to su cinjenice.
Sta te toliko ozlojedilo u ovom zaista umerenom i blagom tekstu?
Pocinjem da mislim da nas farbas ovom pricom o neutralnosti i da si investiraniji u izraelsku stranu nego sto priznajes. Investiranost nije sama po sebi problem, ali neiskren nastup u diskusiji vec jeste.
Pazi majku mu, nismo do Tvitera znali šta se dešava dole?? Pa su nam se sada oči otvorile? Toeto, njoj se i jesu otvorile, t.j. u tu stvarnost koju je kupila direktno od disidenta i sličnih napaljenih klinaca. A koju si i ti kupio. Mislim, okej, al to me ne obavezuje da i ja poblesavim.It was not until Palestinians were able to relay their own plight through social media that Westerners gained greater understanding. Suddenly, millions had access to the daily lives of Palestinians: families, children, teachers, all struggling to survive an apartheid state that had turned Gaza into an open-air prison. We heard from Palestinian poets, philosophers, peace activists.
And now we log on to our devices and watch them die.
- Post n°203
Nije moguce da ne razumes ovaj savrseno jednostavan i potpuno nesporan pasus. Zapadni mediji filtriraju vesti iz Gaze i pune razmere i brutalnost izraelske politike su siroj javnosti pocele da bivaju jasnije tek kada su snimci zahvaljujuci interenetu postali siroko dostupni.
Jel nas zajebavas sa ovim morskim primedbama ili sta?
Jel nas zajebavas sa ovim morskim primedbama ili sta?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°204
Ma svakako, Palestinci su pisali poeziju, a onda su zli Izraelci došli da ih iz čista mira izbombarduju. Ja mislim da je ova žena prosto glupa makar koliko i ti evangelisti kojima se smeje. Pa mi, eto, dovoljno znakovito.
- Post n°205
Nije zena glupa, nego se ti pravis glup i kao ne razumes sta tu pise. Nigde nije napisala da su Palesrinci samo pisali poeziju a da su ih zli Izraelci iz cista mira napali, nego da su prosecni konzumenti zapadnih medija tek sad mogli da cuju i palestinske pesnike, filozofe, mirovne aktiviste.
Sad sam vec ubedjen da nas farbas i da je prica o neutralnosti samo poza. Ovo su propagandisticke knee-jerk reakcije koje se tesko mogu fejkovati.
Sad sam vec ubedjen da nas farbas i da je prica o neutralnosti samo poza. Ovo su propagandisticke knee-jerk reakcije koje se tesko mogu fejkovati.
_____
- Post n°206
Ono što je tebi propaganda to je nekom drugom - meni, u ovom slučaju - antipropaganda. A ti si taj koji je kupio u tzv. ”levi” narativ, i to uglavnom ne skrivaš. Ja nisam, meni su odvratni i potpuno neprihvatljivi i jedni i drugi. I ne, ne u istoj meri, ali na dosta sličan način.
- Post n°207
Blatruc, aj zdravo.
_____
- Post n°208
Mislim, da ne ostane na ovome. Nije problem bilo koji stav sam po sebi, o svemu se moze pricati, ali ti si naprosto neiskren i to se sada vec jasno vidi, i jako iritira. Iza price o neutralnosti i nenasednjau na bilo koji narativ se krije neka prilicno jaka investiranost u jednu (izraelsku) stranu. Veruj mi da se to posle par krugova diskusije ne moze sakriti i da nije stvar naprosto mog licnog utiska. Naprosto ti se krive argumenti u tom smeru, i to se jasno vidi, to nije moguce sakriti. Odakle ti ta investiranost, ne znam, mogu samo da nagadjam, ali u krajnjoj liniji nije ni bitno.
Moj savet ti je da svoj bias odmah izneses i da nastavis da diskutujes iskreno braneci ono sto zaista mislis i osecas, a ne ove ocigledno neiskrene floskule koje se nikako ne uklapaju sa intenzitetom i smerom reakcija.
Moj savet ti je da svoj bias odmah izneses i da nastavis da diskutujes iskreno braneci ono sto zaista mislis i osecas, a ne ove ocigledno neiskrene floskule koje se nikako ne uklapaju sa intenzitetom i smerom reakcija.
_____
- Post n°209
Lol, pa ti si potpuno neverovatan. Kupovanje narativa dabome smanjuje inteligenciju - ali baš ovoliko???
Ajde razgovaraj pristojno ako si u stanju, a ako nećeš - bujrum.
Ajde razgovaraj pristojno ako si u stanju, a ako nećeš - bujrum.
- Post n°210
Ti si s druge strane, vrlo verovatan, da ne kazem predvidljiv. Ljudi te ne napusavaju zbog stavova, nego zbog te neiskrenosti koju brzo prepoznaju. Budi iskreniji i razgovor ce automatski postati pristojniji.
_____
- Post n°211
Sada pozivaš društvance da me malo iznapušava? Pa fakat dugo i nisu.
- Post n°212
I kako je razgovor prešao sa ”sasvim normalnog pasusa” (a iz koga se sasvim jasno vidi koju je vrstu bajke dotična pokupila sa mreže) na moju tobožnju ”neiskrenost”? U čemu se sastoji ta ”neiskrenost”, izuzev u tvojoj navici da uvek kreneš ad hominem čim ti ponestanu argumenti?
- Post n°213
Šta je bajka, masovno, sumanuto stradanje palestinskih civila u potpuno voljnom, namernom, planiranom etničkom čišćenju a verovatno i genocidu koje sprovodi Izrael zadnjih godinu + dana?
- Post n°214
Evo, još jedan savršeno izbalansirani uzorak koji se nije primio na palestinsku propagandu
Here's your new US ambassador to Israel :
— Judge Napolitano (@Judgenap) November 13, 2024
1.) "No such thing as a Palestinian"
2.) "Two-State Solution is irrational and unworkable"
3.) "There's plenty of land in the world for Palestine"
4.) "No Such Thing as a West Bank "
5.) "There's no such thing as a settlement"
6.)… pic.twitter.com/WPyFlQjhbc
- Post n°215
A u Dearbornu muk.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°216
Je li, a da li je to zabranjeno otvoreno biti na strani Izraela? Zašto da ne? Tamo ima 7, 8 miliona Jevreja protiv skoro 500 miliona Arapa od kojih 90%+ sanja fizičko uništenje Izraela. Plus, Jevreji čine 0,2 % svetske populacije ljudi, ali su zato 22% dobitnika Nobelove nagrade Jevreji. The Srbi bi onda kao veliki slobodari (samoproglšeni) i čuveni pravednici trebalo da budu na strani slabijih koji se nadčovečanskim naporima opiru višestruko nadmoćnijem neprijatelju. Zašto nisu? Možda su licimuri, a, a slobodarstvo im je lažno, kao i sve ostalo što o sebi misle? Lole jedne, kao da ih neko ne zna. Ali bez brige, sad će sveti Tramp sve to da sredi. Tramp je do jaja. Nema jači od Trampa. Koj ne voli Trampa ne treba ni da živi.
- Post n°217
Tako se isto sjatilo sve na jadnog Ratka Mladića, i sankcije celog sveta i Naserova divizija i Nato ga bombardovao i šta će čovek drugo nego da u samoodbrani od toliko jačeg neprijatelja uništi njegovu vojnu živu silu. Jel tako, tako je.
Botino smrdljiva.
Botino smrdljiva.
Last edited by Del Cap on Thu Nov 14, 2024 8:53 am; edited 1 time in total
- Post n°218
Da, to puno usvajanje argumentacije Mladićevih sledbenika fascinira na 30 različitih načina. A još mi je luđe ćutanje ljudi koji su inače reagovali na sve nepravde na svetu od Midisipija do Mjanmara.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°219
Nego, pričala ona kockarska udovica, vlasnica Dalas Mejvriksa, kako joj je Tramp obećao Zapadnu obalu. Čekamo isporuku pošiljke.
- Post n°220
za legalizaciju kockanja?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°221
Milenko Puzigaca wrote:Je li, a da li je to zabranjeno otvoreno biti na strani Izraela? Zašto da ne? Tamo ima 7, 8 miliona Jevreja protiv skoro 500 miliona Arapa od kojih 90%+ sanja fizičko uništenje Izraela. Plus, Jevreji čine 0,2 % svetske populacije ljudi, ali su zato 22% dobitnika Nobelove nagrade Jevreji. The Srbi bi onda kao veliki slobodari (samoproglšeni) i čuveni pravednici trebalo da budu na strani slabijih koji se nadčovečanskim naporima opiru višestruko nadmoćnijem neprijatelju. Zašto nisu? Možda su licimuri, a, a slobodarstvo im je lažno, kao i sve ostalo što o sebi misle? Lole jedne, kao da ih neko ne zna. Ali bez brige, sad će sveti Tramp sve to da sredi. Tramp je do jaja. Nema jači od Trampa. Koj ne voli Trampa ne treba ni da živi.
da li razumes da je ovaj post kontradiktoran? trampara je u tom pro-iyrael fazonu a poslednji americki duznosnik koji je probao da pogura bibijevce ka nekoj normalnosti je bio keri.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°222
Da očisti od nametnika i prepusti pravovernim naseljenicima (West Bank)boomer crook wrote:za legalizaciju kockanja?
- Post n°223
One Eyed Bob wrote:Nisam očekivao da će biti baš ovoliko spremni.
Kada je tramposfera 2020. pisala postmorteme Trampovoj vladavini, sveopsti zakljucak je bio da su bili neprpremljeni za vlast, i da su pustili mnogo sabotera unutra. Pripremali su se oni za ovo cetiri godine.
- Post n°224
Btw, bice zanimlji o videti jakva ce biti pozicija demokrata u vezi imigracije, imajuci u vidu da im ovi cim dobiju drzavljanstvo postaju Trampovi glasaci.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°225
Trump nominirao Matta Gaetza za šefa pravosuđa. Pod istragom je za sex trafficking (čini mi se da je neku od maloljetnica s kojima se seksao, pa kasnije kolegama u Kongresu pokazivao njihove slike, vodio izvan granica Floride), upotrebu droga i podmićivanje. Znači, idealan za posao. Uz to, izgleda kao zla verzija Jaya Lena. Kad bih ga sreo šaka bi mi sama poletjela u tu šiljatu bradu.
Meni su on i Rubio dva najodvratnija američka političara koje znam. I orangutan ih je nepogrešivo odabrao za svoju novu administraciju. Florida stvarno proizvodi dosta ološa.
Meni su on i Rubio dva najodvratnija američka političara koje znam. I orangutan ih je nepogrešivo odabrao za svoju novu administraciju. Florida stvarno proizvodi dosta ološa.