2) likovi koji na tu pricu pocnu da dodaju Hazare, iluminate, Zelenskog itd. Obicno su mi pominjanje Hazara lampica da s likom nije sve najbolje i tu se samo nasmejem i iskljucujem iz razogovora
Блиски исток
- Post n°201
Re: Блиски исток
Meni licno kad razgovaram sa tim ljudima postoje dva tipa ljudi 1) prosecni mile "ma jevreji vladaju svetom" u smislu novca banaka medija. S njima je i moguce razgovarati i to nije toliko daleko od istine
2) likovi koji na tu pricu pocnu da dodaju Hazare, iluminate, Zelenskog itd. Obicno su mi pominjanje Hazara lampica da s likom nije sve najbolje i tu se samo nasmejem i iskljucujem iz razogovora
- Post n°202
Неразумна вера у јеврејску заверу није исто што и мржња према Јеврејима. Прва има неке друге обрисе и појављује се другачије од друге, крајње оправдане пизме коју су навукли на себе.
Мржња је сасвим нормална појава, људи мрзе, воле, индиферентни су, иде им Израел у прилог или против њихових интереса, имају тамо рођаке или немају итд.
Мој познаник мисли да је све режирано да би се Украјина испразнила како би Хазари могли тамо да се населе из Израела.
Мисли да је упад 7. октобра био намештен од стране израелских служби како би имали пред светом повод да спроведу свој зликовачки циљ, који није баш најјаснији али је свакако део опште завере.
То је толико одваљено од реалности да је на нивоу веровања у Атлантиду, ванземаљце и Несторовића, Љепојевића и осталих из Ми - глас из народа. То није мржња, то је нешто луђе, то је неки недефинисани страх.
При том нема појма о реалности израелског лобија, нити о његовој моћи у САД, нити га дотиче универзитетска цензура.
Кад би му рекао - е знаш израелски лоби цензурише неке тамо америчке универзитетске часописе, не би ни знао о чему причам јер је то толико прозаично, превише је свакодневно и могуће.
Реалност га не занима већ само измаштана комплексна завера којом се објашњава све необјашњиво, којом се покрива сопствена политичка немоћ и апатија. То је нека врста измештеног психолошког страха од некакве завере којом се покривају когнитивне дисонанце, које ни не могу да дефинишем. Ко зна које се ту патологије скривају.
Људи немају апарат да разлуче измаштано од завере, и онда права непочинства пролазе испод радара.
Антисемитизма има, као што има израелског национал-шовинизма, верског фанатизма и расног суперматизма, митоманије и кривотворења историје и безочног, отвореног лагања у очи. Просто има свега, људи су, сплеткаре, праве завере, као и сви остали са мање или више успеха. Али кад дође до обезљуђивања ту смо у проблему.
Мржња је сасвим нормална појава, људи мрзе, воле, индиферентни су, иде им Израел у прилог или против њихових интереса, имају тамо рођаке или немају итд.
Мој познаник мисли да је све режирано да би се Украјина испразнила како би Хазари могли тамо да се населе из Израела.
Мисли да је упад 7. октобра био намештен од стране израелских служби како би имали пред светом повод да спроведу свој зликовачки циљ, који није баш најјаснији али је свакако део опште завере.
То је толико одваљено од реалности да је на нивоу веровања у Атлантиду, ванземаљце и Несторовића, Љепојевића и осталих из Ми - глас из народа. То није мржња, то је нешто луђе, то је неки недефинисани страх.
При том нема појма о реалности израелског лобија, нити о његовој моћи у САД, нити га дотиче универзитетска цензура.
Кад би му рекао - е знаш израелски лоби цензурише неке тамо америчке универзитетске часописе, не би ни знао о чему причам јер је то толико прозаично, превише је свакодневно и могуће.
Реалност га не занима већ само измаштана комплексна завера којом се објашњава све необјашњиво, којом се покрива сопствена политичка немоћ и апатија. То је нека врста измештеног психолошког страха од некакве завере којом се покривају когнитивне дисонанце, које ни не могу да дефинишем. Ко зна које се ту патологије скривају.
Људи немају апарат да разлуче измаштано од завере, и онда права непочинства пролазе испод радара.
Антисемитизма има, као што има израелског национал-шовинизма, верског фанатизма и расног суперматизма, митоманије и кривотворења историје и безочног, отвореног лагања у очи. Просто има свега, људи су, сплеткаре, праве завере, као и сви остали са мање или више успеха. Али кад дође до обезљуђивања ту смо у проблему.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°203
nisu ni Rimljani vladlai čitavim svijetom, ali su bili najuticajniji na planeti, isto tako i cionistiNo Country wrote:Па није помињао Газу него “свет”, as in читав свет:boomer crook wrote:pa nije to rekao nego da sada antisemita moze da poteze gazu kao argumentКако објаснити да Јевреји, тачније ционисти, не владају светом? Па, сасвим лако, сем ако ниси и сам подлегао врло перфидној пропаганди.Летећи Полип wrote: Cujte, imam rabidnog antisemitu u svom najblizem okruzenju. Kako ja sad njemu da objasnim da oni ne vladaju svetom?
- Post n°204
ja bih se pobrinuo da prvo temeljno iz svakog pojedinca izbacimo bilo kakve crte koje se i tangencijalno kače o antisemitizam, pre nego što obratimo analitičku pažnju na genocid u toku i političku menažeriju i ideološki aparat koja ga omogućava, pomaže, opravdava i normalizuje. mislim da je to pravi izbor, redosled aktivnosti/rasprave po meri današnjeg čoveka.
jer, opasnost da neko negde sklizne u antisemitizam je tu, iza ćoška, i posledice toga mogu biti katastrofalne već danas (dakle, moramo biti budni 24/7), dok je ono što je eto tako skup nekih dešavanja na peščanoj obali previše daleko od nas, teško dokučiv, bez moralnog, intelektualnog i praktičnog uticaja na nas, pa možemo biti cool.
jer, opasnost da neko negde sklizne u antisemitizam je tu, iza ćoška, i posledice toga mogu biti katastrofalne već danas (dakle, moramo biti budni 24/7), dok je ono što je eto tako skup nekih dešavanja na peščanoj obali previše daleko od nas, teško dokučiv, bez moralnog, intelektualnog i praktičnog uticaja na nas, pa možemo biti cool.
- Post n°206
Има ту и она друга страна тога, која клизи у законе о вербалном деликту - да се сад скоро сваког дана појављује нека вест да је негде неком ускраћено финансирање, отказана позивница, забрањен улазак, рад скинут са сајта, књига повучена из библиотеке, јер је оптужен за антисемитизам, а за шта је доказ што је јавно изразио неслагање са оним што ради ИДФ.
Притом, антисемитизам никад неће нестати јер увек постоје снаге у самом ционизму које ће да га распирују да би одржали ментално опсадно стање код својих. Мисле да би омекшали кад не би имали тај осећај да су прогоњени.
Притом, антисемитизам никад неће нестати јер увек постоје снаге у самом ционизму које ће да га распирују да би одржали ментално опсадно стање код својих. Мисле да би омекшали кад не би имали тај осећај да су прогоњени.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°207
“Osećaj”, lol.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°208
Gde bežiteeeeeNo Country wrote:Богами, у праву је звезда. Ову тему је боље не отварати.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°209
pitanje statusa izraela i zasto mu je dozvoljeno ovo sto mu je dozvoljeno nije uopste svodivo bilo na vulgarna geopoliticka smatranja (prisustvo SAD na bliskom istoku) ili konspirologiju (izrael kontrolise ameriku) vec je sustinski nesto sto se tice ustrojstva sveta nakon drugog svetskog rata i toga da je izrael gotovo pa simbol toga. drugim recima vec je u korenu postojanja izraela antisemitizam, ne kao slavsko ili ispred dragstorsko smatranje vec kao hiljadugodisnja istorija pogroma cega je holokaust bio kulminacija.
da bi smo izasli iz ove situacije neophodno je da pocnemo da mislimo svet na drugacijim osnovama.
da bi smo izasli iz ove situacije neophodno je da pocnemo da mislimo svet na drugacijim osnovama.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°210
+1
Nadam se da će Iran uskoro napraviti atomsku bombu
- Post n°211
What happened in Al-Nuseirat?
— Warfare Analysis (@warfareanalysis) June 8, 2024
- An American force used an aid truck. The aid truck came from the American pier to Al-Nuseirat camp... (video and photo of truck)
- A clash erupted with the American force once it was discovered.
- Airstrikes were conducted on the Al-Nuseirat… pic.twitter.com/vvoKiws27z
It’s over 250 civilians killed now. Not just 150 as on the first post.
— Warfare Analysis (@warfareanalysis) June 8, 2024
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°212
Wikipedia editors are arguing over whether or not an operation that killed over 200 people could be considered a massacre. pic.twitter.com/svxsUYtWuF
— Séamus Malekafzali (@Seamus_Malek) June 8, 2024
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°213
ćaća wrote:+1
ja znam da si ti cinican ali iranska bomba bi dovela do detanta na bliskom istoku. ni ajzenhauer ni hruscov nisu zeleli da upotrebe bombu ali im je bomba omogucila da pricaju a hruscovu i da promeni zvanicnu doktrinu o neminovnosti sukoba sa zapadom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°214
Prvo treba da dodju do te bombe a da ih Izrael ne zbomba
- Post n°215
Moj san je drugaciji. Srušiti režim mula, osloboditi narod Irana, i ujedno se menjaju imperativi americke politike (i ne samo americke) na Bliskom istoku.
- Post n°216
nevezano a vezanodisident wrote:whether or not an operation that killed over 200 people could be considered a massacre.
- Spoiler:
- sinoć repriziram tri epizode utopije i mislim se jebate isus disi mora da gleda ovo bukv su nam sve dali na tanjiru pre 10 god a mi debili jao kako sladak scifi extra pa se neće desiti
It’s a handful of kids, so what? They’ve just made _______ the most famous _______ in this country. The moment he’s picked up, they have him. And all it cost them was a handful of lives. Don’t you get it yet? That is nothing to them. Death is part of it, get used to it.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°217
Nektivni Ugnelj wrote:Moj san je drugaciji. Srušiti režim mula, osloboditi narod Irana, i ujedno se menjaju imperativi americke politike (i ne samo americke) na Bliskom istoku.
Е сад замисли неког ко сања да се сруши режим рабина...
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°218
I SAD se demilitarizuje.Nektivni Ugnelj wrote: Moj san je drugaciji. Srušiti režim mula, osloboditi narod Irana, i ujedno se menjaju imperativi americke politike (i ne samo americke) na Bliskom istoku.
- Post n°219
boomer crook wrote:ćaća wrote:+1
ja znam da si ti cinican ali iranska bomba bi dovela do detanta na bliskom istoku. ni ajzenhauer ni hruscov nisu zeleli da upotrebe bombu ali im je bomba omogucila da pricaju a hruscovu i da promeni zvanicnu doktrinu o neminovnosti sukoba sa zapadom.
Nisam uopšte ciničan već upravo mislim u pravcu koji si dalje elaborirao. Pošto očigledno ne postoji moralna kočnica a ni praktičan razlog da oni koji mogu da zaustave genocid to i urade, jedini način je da Iran napravi bombu.
Nisam ciničan ni u vezi toga šta mislim da Izrael zaslužuje niti oko toga ko, kako i zašto podržava njihovo divljanje ali to je već drugi film.
- Post n°220
beatakeshi wrote:I SAD se demilitarizuje.Nektivni Ugnelj wrote: Moj san je drugaciji. Srušiti režim mula, osloboditi narod Irana, i ujedno se menjaju imperativi americke politike (i ne samo americke) na Bliskom istoku.
To je ipak manje realno jbg
- Post n°222
Pa nije previse reqlno, samo kazem sta bih voleo
- Post n°223
Moj san je da Srbija napravi nuklearku, da se konačno na Zapadnom Balkanu napravi paritet u naoružanju.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°224
You Set your value but we did you a favour pic.twitter.com/JDjbiKLVgE
— Einav Avizemer (@EinavAvizemer) June 8, 2024
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°225
da li ovu nešto kandiduje za javno smatranje osim što je prononsirani sociopata a možda i psihopata? govori o ljudima (Jevrejima/Arapima) kao o brašnu. sto drama, četiri taoca, dvanaest kamenova, kako ne možeš da razumeš.
_____
Gdje punac drži pive?