Но, не и у начелу - они јако воле да постоје међународни судови који ће да дају привид некакве правде, да не буде да они сами прљају руке, ал' то је за Азију, Африку и ону другу Америку. Гдегод имају базе, а имају их у повеликом броју земаља, у уговору стоји да њихово особље не може бити гоњено по домаћим судовима, признају само суд своје... хм, стране. Немој да би неко помислио да њима може неко други да суди, то је за ове ситне.
Блиски исток
- Post n°151
Re: Блиски исток
Краљево, Ваљево... јесам побркао.
Но, не и у начелу - они јако воле да постоје међународни судови који ће да дају привид некакве правде, да не буде да они сами прљају руке, ал' то је за Азију, Африку и ону другу Америку. Гдегод имају базе, а имају их у повеликом броју земаља, у уговору стоји да њихово особље не може бити гоњено по домаћим судовима, признају само суд своје... хм, стране. Немој да би неко помислио да њима може неко други да суди, то је за ове ситне.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°152
Pa kazem ti malopre da to nije tacno. Amerika je glasala protiv osnivanja ICC.
- Post n°153
Па сложио сам се да сам промашио. Што и даље не обара ово друго, да САД ни у бунилу не помишља да дозволи да неком њеном раднику, службеном лицу, негде неко може да суди.
А сад гледају како да то прошире и на 51. савезну државу.
А сад гледају како да то прошире и на 51. савезну државу.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°154
a mogli su samo da ubace i izraelce u american servicemembers protection act
- Post n°155
Nine taj sud ali nije to ni bitno. Ovo je jedini stalni/univerzalni sud, za suđenja pojedincima, nastao baš na osnovu iskustava sudova za Jugoslaviju i Ruandu. To jeste njihov odnos prema međnarodnom krivičnom pravu i pravdi - "boli nas kurac" (kao što je to stav i ostalih nekoliko velikih igrača).
Pri tom, Kongres to ne radi iz "razumljivih" razloga sopstvene države, već jer su potčinjena otužna kasta onih koji su ih platili i posrkali im ono malo pameti poslednjih decenija. Vrlo specifičan fenomen danas.
Pri tom, Kongres to ne radi iz "razumljivih" razloga sopstvene države, već jer su potčinjena otužna kasta onih koji su ih platili i posrkali im ono malo pameti poslednjih decenija. Vrlo specifičan fenomen danas.
- Post n°156
After publishing an article critical of Israel, Columbia Law Review's website is shut down by board https://t.co/1KtN8jf7pU
— The Associated Press (@AP) June 4, 2024
- Post n°157
Cujte, imam rabidnog antisemitu u svom najblizem okruzenju. Kako ja sad njemu da objasnim da oni ne vladaju svetom?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°158
brate, možda su oni bili u pravu sve vreme
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°159
Ау, брате, сестро. Па тако што ћеш прво себи да објасниш неке ствари. Нпр. да су и антисемитизам и подивљали ционизам облици фашизма, да је сасвим могуће (и штавише логично) да оба постоје у истом тренутку, да један другом потпомажу. Ово је као кад неко не може да испроцесира да код Хрвата има сл0вак а међу Србима четника, јер како сад то?
- Post n°160
Blistok
Mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Jako je tesko antisemiti oponirati u razgovoru, dok u pozadini proizraelski lobi ko od sale obara, defundira, smenjuje itd.
Edit: Ako moze ovaj post na Bliski Istok.
- Post n°161
Primećujem neke logičke greške, kolega.No Country wrote:Ау, брате, сестро. Па тако што ћеш прво себи да објасниш неке ствари. Нпр. да су и антисемитизам и подивљали ционизам облици фашизма, да је сасвим могуће (и штавише логично) да оба постоје у истом тренутку, да један другом потпомажу. Ово је као кад неко не може да испроцесира да код Хрвата има сл0вак а међу Србима четника, јер како сад то?
- Guest
- Post n°162
И даље не разумем како је и зашто антисемити тешко опонирати? Сем тамо где их је много и где су хистерично гласни.Летећи Полип wrote:Mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Jako je tesko antisemiti oponirati u razgovoru, dok u pozadini proizraelski lobi ko od sale obara, defundira, smenjuje itd.
- Guest
- Post n°163
Поклони се и почни.beatakeshi wrote:
Primećujem neke logičke greške, kolega.
- Post n°164
Antisemitizam nema baš veliki uticaj na politiku najmoćnije vojne sile, za razliku od podivljalog cionizma.
- Post n°165
beatakeshi wrote:Antisemitizam nema baš veliki uticaj na politiku najmoćnije vojne sile, za razliku od podivljalog cionizma.
Који има већи утицај него док је био питом? Нешто не примећујем разлику.
_____
- Guest
- Post n°166
То је мало мимо оног што сам пошао да кажем, а плус није баш ни тачно. Најмоћнија војна сила, у својој биполарној перцепцији света, доживљава антисемитизам као оружије својих непријатеља.beatakeshi wrote:Antisemitizam nema baš veliki uticaj na politiku najmoćnije vojne sile, za razliku od podivljalog cionizma.
- Post n°167
Taj antisemita bi morao da počne od humanističkih fundamenata, da ih potpuno usvoji i izoštri, pošto ovo nije najjednostavnije vreme za borbu protiv antisemitizma u sebi i drugima. Lično se ne bih ni trudio osim ako nije baš mnogo važno.Летећи Полип wrote:Mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Jako je tesko antisemiti oponirati u razgovoru, dok u pozadini proizraelski lobi ko od sale obara, defundira, smenjuje itd.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°168
Kako da mu objasnim da oni ne vladaju svetom? (kraj Polipovog posta)
Pa onda Bela Maca.
A šta "nije baš ni tačno"?
Et NC
Pa onda Bela Maca.
Et NC
- Guest
- Post n°169
Ти си колико јуче поменуо гвоздену завесу? Хтео сам да ти кажем браво, али сада мислим да сам те можда лоше разумео. Дакле ствари су јако, геополитички, просте. Израел је њихов савезник и вероватно најважнији, уз Британце. Дакле, ту се не поставља питање морала, баш као што се није постављало ни у Вијетнаму. Али то не значи да Јевреји владају светом, баш као што ономад нису ни Французи.beatakeshi wrote:Kako da mu objasnim da oni ne vladaju svetom? (kraj Polipovog posta)
Pa onda Bela Maca.
Et NC
- Guest
- Post n°170
Но ако си у проблему да себи и другима објасниш због чега је антисемитизам једна од најчудовишнијих икада смишљених метода за претварање људи у монструме… е, онда треба прст на чело.
- Post n°171
I give up.
_____
~~~~~
- Post n°172
No Country wrote:Но ако си у проблему да себи и другима објасниш због чега је антисемитизам једна од најчудовишнијих икада смишљених метода за претварање људи у монструме… е, онда треба прст на чело.
Којих људи? Оних који јесу, који су набеђени, који набеђују или оних који њим витлају као оптужбом која не мора да се доказује?
_____
- Guest
- Post n°173
That much was obvious. The question is - why?Летећи Полип wrote:I give up.
- Post n°174
No Country wrote:That much was obvious. The question is - why?Летећи Полип wrote:I give up.
Za početak, sa antisemitom se u praksi nikada ne vodi rasprava o antisemitizmu (ili antisemiti kao takvom), već o fluidnom skupu teorija zavere. Hteo, ne hteo, ti si prisiljen da se time baviš. U neka normalna vremena, to je relativno lako. Ali kada argumenti postanu ovakvi kakvi jesu - jelte, utemeljeni u realnosti, to postaje jako teško. Pogotovo sa onim lukavijim, prikrivenim antisemitima.
_____
~~~~~
- Post n°175
Izraelska vlada se ne ponaša baš kao saveznik, mislim da je to belodano. SAD izgleda kao njihov potrčko.
U slučaju Gaze protivnik SAD-a nije Hamas, pošto, tamo nema, složićemo se, 36 000 Hamas ovaca.
U slučaju Gaze protivnik SAD-a nije Hamas, pošto, tamo nema, složićemo se, 36 000 Hamas ovaca.