Šabac
- Guest
- Post n°376
Re: Šabac
pa ovo je novi trend, ono u nišu je obračun kriminalaca, ovde je nesrećnik besan napao vlast.
- Post n°377
Komunalnu treba ukinuti. Nemam pojma za sta je kaznjen ali ovo paljenje auta podrzavam na slepo.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°379
ficfiric wrote:Komunalnu treba ukinuti. Nemam pojma za sta je kaznjen ali ovo paljenje auta podrzavam na slepo.
Жардињерија је и основана као прст у око нормалном свету.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°380
Komunalci i ini da mole boga da se ne ponovi ono petooktobarsko rasulo.
- Guest
- Post n°381
паће wrote:ficfiric wrote:Komunalnu treba ukinuti. Nemam pojma za sta je kaznjen ali ovo paljenje auta podrzavam na slepo.
žardinjerija je osnovana kao kontrateža crvenim beretkama i uopšte nepouzdanim elementima u policiji početkom 2000-ih.
- Post n°382
Gargantua wrote:паће wrote:
žardinjerija je osnovana kao kontrateža crvenim beretkama i uopšte nepouzdanim elementima u policiji početkom 2000-ih.
Dakle, još jedan od genijalnih planova tzv. Zorana.
- Post n°383
Ima jedna Čapekova priča kada se u nekom otomanu naseli miš, pa oni donesu mačku da istera miša, pa psa da istera mačku, pa ...
Gospodin sa slike zaslužuje jedan biopic, mislim da bi to bio hit (ili što bi rekli Hrvati - uspješnica).
Gospodin sa slike zaslužuje jedan biopic, mislim da bi to bio hit (ili što bi rekli Hrvati - uspješnica).
- Guest
- Post n°384
Gargantua wrote:паће wrote:
Pobrkao si žandarmeriju i žardinjeriju
- Guest
- Post n°386
Nope, to je koliko znam baš za komunalce, svi koje znam to tako koriste. Kao neka žandarmerija koja se bavi žardinjerama.
- Post n°387
Како каже Васа, и ја сам то увек тако чуо. И, за разлику од нормалне мурије која иде у двојкама (један уме да чита, други да пише), жардињерци ординирају у тројкама (трећи фотка).
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°389
potpuno je neintuitivno da termin toliko sličan "žandarmeriji", a već sam po sebi novotarijski konstrukt i pežorativan, ne bude etiketa za žandarmeriju nego za komunalce, koji je i sam, kao termin, donekle pežorativan.
još ispada kao da je žandarmerija "oslobođena" sebi posve bliskog pežorativa, a da "komunalci", već treš (pun intended) izraz, traži nekakav pežorativ, i to izgovorno sličan "žandarmeriji".
korigujte vi te vaše drugare
još ispada kao da je žandarmerija "oslobođena" sebi posve bliskog pežorativa, a da "komunalci", već treš (pun intended) izraz, traži nekakav pežorativ, i to izgovorno sličan "žandarmeriji".
korigujte vi te vaše drugare
- Post n°391
А џандари су џандари.
Гаргантуа ме овде подсећа на лика који држи некакве адуте у рукама а онда се испостави да је сео да игра са момцима из краја у коме се игра по мало другачијим правилима...
Гаргантуа ме овде подсећа на лика који држи некакве адуте у рукама а онда се испостави да је сео да игра са момцима из краја у коме се игра по мало другачијим правилима...
Last edited by паће on Sun Dec 31, 2017 11:43 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°392
Gargantua, da ti objasnim, to je zbog onih betonskih saksija, tzv zardinjera. Komunalna se njima bavi, a zandarmerije ne.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°393
паће wrote:А џандари су џандари.
igra se šah:
"mat!"
"kakav mat, proglašavam republiku!"
neka cveta 1000 cvetova itd...
- Post n°394
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°396
zandare su kod nas zvali zardinjerija i pre ideje i pojave komunalne policije, samo zbog slicnih reci
- Post n°400
Šabačka crkva uvela brojač vernika
Šabačka Saborna crkva svetih apostola Petra i Pavla dobila je elektronski brojač posetilaca.
Kamera beleži svakog vernika koji uđe u hram, a njihov broj se objavljuje na bilbordu ispred bogomolje, piše Blic.
Digitalizacija koja je ušla u sve pore savremenog života stigla je tako i u pravoslavnu crkvu. Na bilbordu ispred šabačke crkve, dok se menjaju slajdovi, dominira natpis "20.134 vernika posetila šabačku crkvu o Božiću 2018. godine", a one koji vole fudbal tako nešto neodoljivo podseti na semafore u fudbalskim "hramovima" koji objavljuju posetu navijača.
Do podatka koliko je Šapčana bilo u crkvi za Božić došao je "brojač vernika" postavljen na ulazu u hram. Kamere na obe ulazne kapije identifikuju svakog vernika i taj signal se elektronski beleži. Broj vernika koji poseti crkvu kasnije se objavljuje na bilbordu. Modernizacija je jedan od razloga, kažu kreatori ove ideje, a drugi statistika koja koristi sveštenstvu.
"Suština je da mi sveštenici znamo ko smo i šta smo. Drugo, da znamo svoj narod, zašto, koliko i kojim danima dolazi u crkvu i kako izražava svoju veru. Te kamere samo broje i identifikuju 'crne tačkice', ne registruju lice", objašnjava protođakon dr Ljubomir Ranković.
Na ideju su došli kada su videli da, posle uređenja porte, šabačka Saborna crkva privlači sve veći broj posetilaca. Rekordnu posetu brojač vernika zabeležio je u decembru, kada je crkvu posetilo više od 50.000 ljudi. Brojač vernika podelio je Šapčane koji se poslednjih dana prepucajavu na društvenim mrežama da li treba da se broje vernici.
Neki smatraju da će ovo umanjiti intimu i duhovnog trenutka u bogomolji, a neki da će podstaći ljude da dolaze u crkvu.
Brojač ne odmara ni crkvenim praznikom, ni radnim danom. Iz crkve poručuju da rad nije greh sve dok ne počnemo njime da se hvalimo, što često nije bogougodno delo.
Za brojac ne znam ali taj bilbord treba srusiti, razlupati i ostatke spaliti u pecima TENT-a
_____
★
Uprava napolje!