disident wrote:Ne znam gde onaj niz o bezbednjacima zaposlenim u najvećim zapadnim medijima, alOne Eyed Bob wrote:Nisam, samo sam precizan, to su dosta jasni pojmovi u novinarstvu - ovo je autocenzura koju sprovodi gotovo ceo medijski blok, dok je cenzura uvek formalan akt državnog aparata. U osnovi, posledice su iste, a kod autocenzure sramota je veća. Kad kažem "elementi cenzure", pod time mislim na formalan pritisak na javnost koji se vrši odozgo u cilju suzbijanja kritičkog govora o Izraelu i afirmativnog pisanja o Palestini. Kad dođe do prave cenzure neće mi biti teško da upotrebim taj izraz, a približava se tome.
https://twitter.com/NameRedacted247/status/1761567080988676256?t=hkiFa2483UJDQ3MvD-iR2Q&s=19boomer crook wrote:ne slazem se. pun mi je feed tog lika (cnn, nbcs, bbc, grauniad...). vise nego kada se onaj ukrajinac zapalio u poljskoj.
sa izraelom i gazom je drugi problem: svi sve znaju i svi nekako smatraju da izrael ima prava na to bcs zrtve iz drugog svetskog rata.
i tu su doslovce odraz u ogledalu ruske politike prema svetu.
Gluposti, ne smatraju to svi, nego prvenstveno zapadna i Evropa i SAD, a prednjaci Nemačka smrdljiva i cesto njihovi levicari, to misle vec sedamdeset godina. Jer holokaust i evropska monstruoznosti mora necim da se pere, pa i krvlju civila na drugom kraju sveta
slazem se. nisam bio dovoljno precizan. i da nemci prednjace. moja poenta je da niko na 'zapadu' ne moze da kaze da ne zna sta se desava u gazi.