Kada kažem novine...
- Post n°401
Re: Kada kažem novine...
Da li biste pristali da kopaju kad bi nam dozvolili da priznamo Kosovo?
- Post n°402
Јанош Винету wrote:А и то је једна константа овде, испред-драгсторашка и славска геополитичка сматрања постоје одвајкада али смо сада заиста свакодневно бомбардовани истом са Хепија и Пинка.
Нисмо једини у свету који се надамо и силно верујемо да ће Америка пропасти те чекамо неку своју геополитичку шансу да штогод ућаримо.
Лек за то је Украјинско-руски рат који показује реалност своје жеље.
Опет је ту питање Косова, колико год ви мислили да је то токсично питање које нас вуче назад, опет понављам да је то реалан проблем и темељ спотицања са САД.
Трампара је био близу да направи неки историјски дил. Не заборавимо Северну Македонију и улазак у НАТО као и решење проблема са Грчком. Неки транге-франге дил би могао да буде решење и по питању Косова.
А могуће је да Америка и заиста пропада. Свакако САД нису исте пре 2008. и после, као ни пре Трампа и после.
Читао сам мало Емануела Тода, његове цифре ни пас са маслом не би појео али био је једном у праву кад је са 25 година 1979. предвидео да ће се Совјетски Савез распасти 1991.
На неки начин као и Миршајмер, неисправном (мада је боље рећи непрецизном) методологијом некако је дошао до тачног решења.
Dug je jedina realna opasnost za Ameriku kao svetsku prvu silu. Amerika nema sanse da propadne ali moguce je da u nekom narednim periodu stvarno bude morala da deli moć. Ali može i ponovo da postane hegemon za 100 godina. Za razliku od Kine oni ne strahuju od pada populacije, a i dalje su mnogo bogatiji. Nije GDP sve a i tu Kina posustaje.
Ono sto nasi idioti zele je da Amerika ne bude vise arbiter securitae od na tzv. Balkanu. Ako ne bude Amerika bice Turska ili Nemacka ili neka kombinacija uz neko uplitanje Italije. Nasi hoce Ruse, a Rusija nikad u istoriji nije bila zemlja koja se odlucujuce pita na tzv. Balkanu osim ponekad u Bugarskoj i Rumuniji (donekle). I to je to.
- Post n°403
ozbiljna novina, cca 8000 reči o zahtevu za povlačenje jednog rada iz naučnog časopisa
https://www.politika.rs/scc/clanak/628345/Naucnici-za-povlacenje-clanka-Dragane-Dordevic-o-projektu-Jadar
https://www.politika.rs/scc/clanak/628345/Naucnici-za-povlacenje-clanka-Dragane-Dordevic-o-projektu-Jadar
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°404
И нема везе што је повлачење чланка, него се јуче у наслову, бар у линку, појавило „повлачење студије“. Још мало збрке никад није на измет.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°405
Mada komentari nisu baš na uredničkog liniji.
- Post n°406
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°407
Kako je tužan posao Apostolovskog. Na papiru si novinar, možda imaš i ostatke radoznalosti, ali je "linija" toliko stroga da na osnovu nekoliko neizrečenih smernica moraš da sastaviš rečit tekst pun nagoveštaja i dvosmislica, namenjen zahtevnijim čitaocima koji misle da žele da znaju više. A pritom su pomrli poslednji čitaoci koji su uopšte znali šta znači čitanje između redova.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°408
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°409
In other news - službenici nam objašnjavaju crkvu
- Post n°410
_____
Vidi ga, mali ker! Dođi, ker, mali ker!
- Post n°411
_____
- Post n°412
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°413
Глишић жестоко одговорио на увреде хрватског посланика Мира Буља: Ако још једном поменеш председника моје земље…
https://www.politika.rs/scc/clanak/637942/Glisic-zestoko-odgovorio-na-uvrede-hrvatskog-poslanika-Mira-Bulja-Ako-jos-jednom-pomenes-predsednika-moje-zemlje
Министар за јавна улагања Дарко Глишић жестоко је одговорио Миру Буљу, хрватском посланику и градоначелнику Сиња који је поново ударио на председника Србије Александра Вучића.
Најпре је Буљ поручио председнику Вучићу да је четник и терао га из Хрватске. Наравно, он није био једини, а све је кулминирало Вучићевом посетом Дубровнику где је учествовао на самиту Украјина - Југоисточна Европа. Хрвати нису могли да поднесу што их је, како су сами навели, "Вучић победио на домаћем терену".
Након што је председник Вучић одговорио на нападе из Хрватске у свом стилу, Буљ се сада опет огласио.
Он је овога пута поручио Вучићу да је његов одговор цинизам који долази од "учесника великосрпске агресије”.
Сада се огласио Дарко Глишић, министар за јавна улагања и запушио уста „усташи Буљу”.
- Зачепи своја прљава уста говедо усташко! Ако ти падне још једном на памет да поменеш председника моје земље има да ти завалим шамарчину па да ти звони та говеђа глава кроз цео Сињ! - оштро је одговорио Глишић.
Подсећања ради, председника Вучића напада човек који је у фашистичком трансу чак и забранио изложбу о Србима у Хрватској.
Па сами процените, зна добро председник Вучић зашто упозорава и подсећа на усташко лудило, због чега га често напада и српска опозиција, која удружена са Хрватима жели да га не бирајући средства склони са власти како би се они дочепали фотеља. А онда, можемо само да замислимо шта би се десило, преноси „Информер”.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°414
Зачепи своја прљава уста говедо усташко! Ако ти падне још једном на памет да поменеш председника моје земље има да ти завалим шамарчину па да ти звони та говеђа глава кроз цео Сињ! - оштро је одговорио Глишић.
Tzv. "Dođi ovamo da ti jebem mater" deterrance
- Post n°415
_____
- Post n°416
Па сами процените, зна добро председник Вучић зашто упозорава и подсећа на усташко лудило, због чега га често напада и српска опозиција, која удружена са Хрватима жели да га не бирајући средства склони са власти како би се они дочепали фотеља. А онда, можемо само да замислимо шта би се десило, преноси „Информер”.
Lol, pa bravo.
_____
- Post n°417
- Post n°418
https://www.politika.rs/scc/clanak/645115/Skela-se-obrusila-u-Njujorku
_____
- Post n°419
To je ono čuveno Politikino pisanje između redova!
_____
Gdje punac drži pive?