Beograd
- Post n°927
Re: Beograd
Bome, na IQAir se i dalje drzimo dobro. Ciji je to sajt i ko ga placa i odakle uzima podatke?
- Post n°928
Bome, na IQAir se i dalje drzimo dobro. Ciji je to sajt i ko ga placa i odakle uzima podatke?
- Post n°929
S tim u vezi
Zavod za javno zdravlje Šabac je u saradnji sa privatnim sektorom postavim potpuno opremljenu vrhunsku mernu stanicu.
— Dejan Lekić (@djnlkc) February 1, 2024
Pri tom i dalje funckioniše i državna stanica u nacionalnoj mreži koja ne meri PM.
Šta one pokazuju na rastojanju od par stotina metara?
Kraj priče. pic.twitter.com/aAywJHL3SR
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°932
[konjski] belolisticarskom stadu [/konjski]
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°933
Ali zanima me stvarno odakle ovi IQAir uzimaju podatke jer je sad na njemu BGD 45 i good air quality
- Post n°934
Crveni se i kod njih Beograd dosta, samo ne trenutno.
Trenutno nekoliko BG opština nije u zelenom.
https://www.iqair.com/serbia/central-serbia/belgrade
Trenutno nekoliko BG opština nije u zelenom.
https://www.iqair.com/serbia/central-serbia/belgrade
- Post n°935
Pala je kiša, duva istočni vetar, vazduh je OK sada, juče nije moglo da se diše. Koliko kontam to je mreža volontera koji poseduju mernu opremu
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°936
ima 1 ekstra stvar ako morate napolje u taj gad i smrad nzm jeste čuli za nju počinje sa kn a završava se s 95 i usput do kostiju frustrira skandalizuje provocira i nadrkava drugu najgluplju grupaciju u tzv srbiji i obavezno u najpederskijim vrištećim bojama jer Volim da frustriram skandalizujem provociram i nadrkavam stoku na max
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°937
Niko zivi ne pritiska ona cuda na semaforima... A imaju svrhu.
_____
Belaj Boy
- Post n°939
velika većina takvih semafora daje samo zvučni signal za slepe, bez uticaja na saobraćaj.
- Post n°940
Mislim da ima uticaj. Kao i senzori na kolovozu na gomili mesta.
Moja teorija je da svaki taj semafor ime neko min i max trajanje pa u zavisnosti od situacije..
Za senzore na kolovozu sam siguran sto posto. cesto idem motorom iz Bg H220 pa Visegradskom do Sarajevske. Ako sam ja prvi na semaforu senzor ne registruje da neko ceka i onda crveno traje jako dugo... Ako kola stanu na senzor mngo brze se upali zeleno.
edit:
https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3386726-na-semaforima-u-beogradu-ima-550-tastera-postoje-3-vrste-ne-koriste-ih-svi-pravilno-ovako-treba
Moja teorija je da svaki taj semafor ime neko min i max trajanje pa u zavisnosti od situacije..
Za senzore na kolovozu sam siguran sto posto. cesto idem motorom iz Bg H220 pa Visegradskom do Sarajevske. Ako sam ja prvi na semaforu senzor ne registruje da neko ceka i onda crveno traje jako dugo... Ako kola stanu na senzor mngo brze se upali zeleno.
edit:
https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3386726-na-semaforima-u-beogradu-ima-550-tastera-postoje-3-vrste-ne-koriste-ih-svi-pravilno-ovako-treba
- Oni predstavljaju elemente spoljne opreme svetlosne saobraćajne signalizacije, koji se postavljaju na lokacijama na kojima svetlosna signalizacija funkcioniše u detektorskom modu, odnosno u zavisnosti od saobraćajnog opterećenja u realnom vremenu. To su elementi preko kojih pešaci upućuju zahtev semaforskom upravljačkom uređaju za dodelu zelenog signala na određenom pešačkom prelazu - objašnjavaju.
_____
Belaj Boy
- Post n°941
U Jurija Gagarina ti zahtevi ne funkcionišu, uvek sažaljivo gledam te koji uzaludno pritiskaju.
- Post n°943
Ovo su velike, prometne saobraćajnice, nastao bi haos kada bi svako pritiskanje remetilo ritam semafora.
- Post n°944
Dva primera:
U bloku 19a ne radi. Tamo ima jedan vrlo specifičan semafor koji izuzetno dugo drži crveno za pešake, i dugme bi valjda trebalo da pomogne - vrlo često tamo po pola minute nema nijednog automobila na vidiku, sa obe strane. Dugme zaista ne radi ništa i ljudi prelaze na crveno. Pritiskao sam dugme u svim scenarijima, puna ulica, prazna, danju, noću. Ne radi.
U Matice Srpske u Mirijevu radi, i to školski savršeno. Stisneš dugme i otvori ti se semafor.
Mislim da taj sistem baš nije domišljen do kraja.
U bloku 19a ne radi. Tamo ima jedan vrlo specifičan semafor koji izuzetno dugo drži crveno za pešake, i dugme bi valjda trebalo da pomogne - vrlo često tamo po pola minute nema nijednog automobila na vidiku, sa obe strane. Dugme zaista ne radi ništa i ljudi prelaze na crveno. Pritiskao sam dugme u svim scenarijima, puna ulica, prazna, danju, noću. Ne radi.
U Matice Srpske u Mirijevu radi, i to školski savršeno. Stisneš dugme i otvori ti se semafor.
Mislim da taj sistem baš nije domišljen do kraja.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°945
U Vukasovićevoj (NBg), dvosmerna ulica, dve trake ukupno, radi odmah, što je prilično važno jer deca tuda idu u školu.
- Post n°948
Tragedija je što će ova zgrada zapravo polepšati vidik kojim sada dominiraju mordor blizanci