by Јанош Винету Mon Dec 11, 2023 12:02 am
Ја знам за ове случаје:
1.
Рускиња, ради као QA у Београду, специјализирала неонатологију али је баталила медицину јер није могла да храни двоје деце од неонатологије (разведена од мужа).
2.
Рускиња, докторица медицинских наука, неурохирург, либерално демократских погледа, је спремна у сваком моменту да батали тешку и слабо плаћену неурохирургију, да се удаје и буде трофејна домаћица. Све је спремна да баци у воду, све те године тешке науке, операција, дежурстава, зарад тога да нађе човека, чува децу и да ужива у нечему другом.
Мене то мало подсећа на оне чувене приче о докторима наука који возе такси у Њујорку, али стварност је често луђа од најлуђе измаштане приче.
Свега има, али Руси и Рускиње су баш озлоглашени по том понашању које је навео Вилмош, лажно се удају са циљем да измузу нешто и онда се разводе и прелазе на следећу жртву. Све то зависи, али код њих је можда то део мало културе, очекивано је тако нешто. Шта мислите како је то, кад је цела земља у распаду, људи умиру од глади, а ти си млад човек или жена који долази у велики град од 10 милиона људи. Имаш на себи једно, најбоље одело, празан новчаник, десет прстију, две ноге и нешто између њих и то је сав твој капитал. Једино што те може спасити је безобзирност и бескрајна амбиција да успеш у неком свом науму.
Има једна изрека : "Лох не мамонт, лох не вымрет" - "Наивчине нису мамути, наивчине неће изумрети". На теби је да се чуваш и пазиш, и твоја је срамота ако те обману и преваре, а не на преваранту.