Russia Today
- Post n°351
Re: Russia Today
Celom turbolevicom sad provejava taj "stav" ceka se nova globalna raspodela karata koja ce biti za jedno 300 godina a do tad ko ga jebe, bitno im je samo da ga suknu liberalima patkicama ljudima sto imaju platu od "1800 evra" ili koga vec da su izmastali u svojim podrumima
- Post n°352
Bas to. Cist hipsterski kontrarijanizam.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°353
Najjači je taj antiaktivizam, kao puna kapa pol.stavova i politike i onda dođeš na rt podcast
A taj dišpet, pa ti ljudi nikad nisu sazrili
A taj dišpet, pa ti ljudi nikad nisu sazrili
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°354
Erős Pista wrote:Na 25om minutu, MM promovise "neki svoj stav", koji naziva "antiaktivizam", a koji se sastoji u tome da smo preterali s demokratijom i da ljudi treba malo manje da se bune, a malo vise da gledaju svoja posla.
Ovo zasluzuje svoj Did Silicone Valley Invent the bus again? meme.
It's conservatism. You have invented conservatism.
- Guest
- Post n°355
Da, dumam o tome već satima. Dizel levici jako smeta vaninstitucionalni aktivizam. Postoji država i postoji lično, omeđeno državom, a zašto - zato što je građanski liberalizam najvažniji protivnik, a vaninstitucionalni aktivizam je jedan od njegovih najvažnijih izraza. To sam sad uokvirio vrlo blagonaklono, a verovatno je bliže pameti to da su im jednostavno SRN i proruski fašistički mediji isprali glavu da sve proteste svuda na svetu organizuje CIA i da je svaka vlast od Boga.
Svojevremeno, dok sam pratio na FB one mučenike iz Dostojnih ili kako se već zovu, povremeno su se najispraniji mozgovi među njima vajkali da nisu sigurni da li da se okupljaju na ulici jer Zapad finansira sve skupove na ulici. Hteli bi da menjaju vlast ali su do te mere uslovljeni propagandom da im superego sugeriše da je proces smene vlasti nedoličan, sraman i osnovi izdajnički: otud i ona prečica gde su naprosto proglasili da su vlast, i da se supstanca vlasti prelila u njihovu organizaciju bez izbora i bez uličnih nereda, i u skladu sa njihovim autentičnim tumačenjem Ustava.
Naravno da dizel levica ima viši IQ ali ih, kao i ove nesretnike, osnovne postavke teraju u konzervativizam, naprosto ne postoji način da se bude progresivan ako ti ideologija ne dozvoljava da se okupljaš van stranaka, ne dozvoljava ti da participiraš u građanskim strankama, ne dozvoljava ti da rušiš vlast na ulici niti da ideš na izbore. Ostaje ti bukvalno samo da suštinski podržavaš ovu vlast i da čekaš da se sruši NATO pa da onda sa Rusima i Kinezima radimo ne znam ni ja šta.
- Post n°356
To je bukvalno SRN
Pravi se mrtav dok Rusi i Kinezi ne znam ni ja sta, da bismo onda mi ne znam ni ja sta. Bukvalno besmisleno (za njih. Za SRN je smisleno jer lapaju lovu za to vreme)
Pravi se mrtav dok Rusi i Kinezi ne znam ni ja sta, da bismo onda mi ne znam ni ja sta. Bukvalno besmisleno (za njih. Za SRN je smisleno jer lapaju lovu za to vreme)
- Post n°357
Ja mislim da bar neki medju njima polako postaju deo SRN aparata, ako to vec nisu postali. MM verovatno nije bas jedna od tih, ali ne bih se iznenadio ni da jeste. Ideologija najbolje radi kad je podmazana privilegijama.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°359
Ambicija da se postane deo aparata je prirodna za društva u kojima aparat (ili, pre, kasta) nudi doživotne privilegije* a ja to počinjem da posmatram očima osobe koja je ispratila već par generacija arivista i mislim da sam razvio fin osećaj za nijanse. Nekako mi se čini da je kod ovih novih posredi vrlo cinično kalibrisan nastup, tj. da to nije evolucija od razbarušenosti i pobune do fotelje, već jako dobro planirana trajektorija (Tabašević, npr.)
*pod privilegijama ne mislim da možeš da audijem ubijaš pešake, već onaj naš čaršijski, cvikeraški jadan nivo, tipa da ti je Veljko Lalić drugar i da može doveka da ti obezbeđuje kolumne, tezge, da ti nabacuje intervjue jednom u pola godine, a to onda vodi i do poziva u savete kulturnih događaja, žirije, do stalnih angažmana u kurtonskim medijima, do toga da, ukratko, možeš da ubiješ jedno 2.000 evra mesečno a da ti rčma nije baš mnogo razvaljen.
*pod privilegijama ne mislim da možeš da audijem ubijaš pešake, već onaj naš čaršijski, cvikeraški jadan nivo, tipa da ti je Veljko Lalić drugar i da može doveka da ti obezbeđuje kolumne, tezge, da ti nabacuje intervjue jednom u pola godine, a to onda vodi i do poziva u savete kulturnih događaja, žirije, do stalnih angažmana u kurtonskim medijima, do toga da, ukratko, možeš da ubiješ jedno 2.000 evra mesečno a da ti rčma nije baš mnogo razvaljen.
- Post n°360
To je to.
_____
- Post n°361
Pa sad, stepen razvaljivanja zavisi i od toga - u kojim kurtonskim medijima. Jer Nedeljnik i RT i nisu bas isto.
- Post n°362
Ma to dolazi u kompletu. Ne nuzno RT i Nedeljnik, ali npr RT, Oko, RTS, neki ziriji, nagradice. Sastavi se pristojan zivotic, ako ti kicma ne smeta.
_____
- Post n°363
_____
- Post n°365
A ko je Jozef K.?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°366
Ma neka dizel levicarka. Postoji samo na tviteru.
_____
- Post n°367
https://rt.rs/opinion/muharem-bazdulj/32390-muharem-bazdulj-protesti-nasilje/
_____
- Guest
- Post n°368
da parafraziram Kristijana Golubovića, jedna paralela je morala biti napravljena
- Post n°369
_____
- Post n°370
https://rt.rs/opinion/vladimir-krsljanin/35477-vladimir-krsljanin-nato/
_____
- Post n°372
dal se krsljanin jos druzi sa svetom?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°373
Питање је може ли људска цивилизација да преживи (и победи) или ће човечанство нестати под теретом криминалне олигархијске диктатуре
Pa, ono, to jeste pitanje
- Post n°374
Kakav nevrovatan niz skoro potpuno preslikanih opstih mesta poznatih iz srpske ratne propagande iz 90ih. Ovo su, mutatis mutandis, od reci do reci mogli da napisu - Kalajic, Bokan, Jevric, Kapor, Brana Crncevic, itd.
https://rt.rs/opinion/natasa-jovanovic/36516-natasa-jovanovic-%D0%B0ndrej-%D0%BAorobov-latincev/
https://rt.rs/opinion/natasa-jovanovic/36516-natasa-jovanovic-%D0%B0ndrej-%D0%BAorobov-latincev/
_____