ficfiric wrote:
WC2022 - shitposting
- Post n°401
Re: WC2022 - shitposting
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°403
Treba mi muzika i stisak ruke
Praaavi šitposting
Praaavi šitposting
- Post n°406
razlozi zašto volim tviter, vol. 573 pic.twitter.com/KlJHYj39hq
— Radomir Martin (@radomir_martin) December 18, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°407
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°408
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°409
Zus wrote:Treba mi muzika i stisak ruke
Praaavi šitposting
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°410
Baš sam danas pričao sa drugom, ovi naši fudbaleri kad gledaju Francuska-Argentina tekmu, to je za njih kao kad se amazonskom plemenu ukaže helikopter.ficfiric wrote:
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°411
Gospoda
https://www.index.hr/sport/clanak/video-lovren-i-brozovic-urlaju-za-dom-spremni/2422344.aspx
VIDEO Lovren i Brozović urlaju Za dom spremni
https://www.index.hr/sport/clanak/video-lovren-i-brozovic-urlaju-za-dom-spremni/2422344.aspx
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°412
koji seljaci ti indeksovci, to se ne urla, to se nežno šapuće i besedi
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°413
Lovren je još na dočeku na Trgu u Zgu počeo pjevat neku Thompsonovu pa ga je voditeljica brže bolje zaustavila. Ustašluk je prije par dana bio u Zadru povodom utakmice, jebate jel gotovo više. Uglavnom danas je u Zadru doček zadarskih nogometaša, Grdović pjeva na Forumu
Sad čitam kako su Francuzi otkazali proslave i dočeke svoje reprezentacije, a mi feštamo ko da smo prvi
Sad čitam kako su Francuzi otkazali proslave i dočeke svoje reprezentacije, a mi feštamo ko da smo prvi
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°414
treće mesto sa lovrenom je više nego prvo sa mesijem
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°415
Odgledo sam 11 od 22 SP, najbolje finale je sinošnje, usput spada i među deset najboljih utakmica svih SP. Najbolje prvenstvo mi i dalje ostaje francusko iz 1998. za titulu najslabijeg i dalje se bore prvenstva iz '90. i '06.
Zbivanja van terena su druga, mračnija i prljavija priča, od korupcije i katarskih novaca do zbivanja na tribinama i pobjedničkim postoljima, u svlačionicama i na trgovima. Na travnjaku nikad bolji fudbal, jebo nostalgiju i o mladiosti mojaaaa, prljavština i grubost sveedni na minimum, sudijske greške se još dobro drže ali su i one prilično podavljene. Svjetsko prvenstvo bez ijednog iznenađenja(TM), a mislim da je i generalno prošlo doba iznenađenja. Njemačka, Brazil, Španija, Portugal, Holandija, Srbija, Urugvaj... niko nije pokraden, svi su tu gdje jesu zasluženo.
Evropa blijeda ali i dalje jaka, džaba što je dala 50% manje polufinalista nego na prošlom SP i džaba što je izvisila za titulu prvi put posle dvadeset godina. Najmanje dvije evropske ekipe će igrati polufinale i na sledećem SP, mali pad u poređenju sa prethodnih desetak prvenstava ali podnošljivo.
Afrika još mora da uči, snagu i znanje imaju, fali obuka i taktika ali napredak je vidljiv, dobili smo prvu afričku ekipu u polufinalu. Sad da se kladim, novce bih stavio na to da će i na sledećem SP neko iz Afrike da prođe među četiri najbolje.
Azija tanka, Japan i Koreja se trude, iz prvenstva u prvenstvo su bili bolji ali ovo su njihovi krajnji dometi, dalje neće moći osim ako opet ne budu domaćini. Štreberski im je pristup fudbalu, znaju pravila, znaju šta treba da rade i rade to ali nekako mašinski, fali im ona mrva magije za velike razultate. Fino oni izgledaju, naročito kad igraju protiv favorita, zuje, trče, ginu u duelu pa i pobijede povremeno. Dođu li u nokaut fazu ili grupni meč koji moraju da dobiju, kočnica i raspad kao posledica štreberskog pristupa, tri japanska penala Hrvatskoj su lijep primjer. Još moraju da uče ali sam prilično ubijeđen da dovoljno ni za četvrtfinale naučiti neće.
Amerika i Kanada, veseljaci borbeni. USA ima ozbiljan igrački materijal na raspolaganju, mladi a već znaju. Napredak uočljiv, USA ozbiljno radi i za četiri godine imaće tim za najmanje 1/4, Kanada srčana i voli da se bije ali tanka, nema tu sokova ni fundamenta, grupu će možda proći na domaćinstvo. Meksiko najstandardnija ekipa SP, kod njih se ništa ne mijenja već decenijama. Dođu na SP, većinu igrača znaš i znaš da su dobri, očekivanja velika, svi ih ozbiljno shvate ali oni standardno odigraju jednu dobru, jednu osrednju i jednu katastrofalnu utakmicu. Nekad to bude dovoljno za 1/8, nekad i ne ali od te šeme ne odstupaju. Kostarika slično Meksiku, samo što oni odigraju dvije loše a ona treća je češće osrednja nego dobra.
Južna Amerika malo podsjeća na Evropu, s tim što u Evropi ima više materijala za zakrpe, kad kiksnu Njemačka, Španija i Italija, tu su Englezi, Hrvati, Holanđani i Francuzi da popune prostor od četvrtfinala do kraja. JAmerika ima samo Brazil i Argentinu, ostali blijedi ili ih uopšte nema.
Ja žalim za mnogo čim nekadašnjim, od kobasica do ljudi kojih više nema, za fudbalom ne, današnji je bolji.
Zbivanja van terena su druga, mračnija i prljavija priča, od korupcije i katarskih novaca do zbivanja na tribinama i pobjedničkim postoljima, u svlačionicama i na trgovima. Na travnjaku nikad bolji fudbal, jebo nostalgiju i o mladiosti mojaaaa, prljavština i grubost sveedni na minimum, sudijske greške se još dobro drže ali su i one prilično podavljene. Svjetsko prvenstvo bez ijednog iznenađenja(TM), a mislim da je i generalno prošlo doba iznenađenja. Njemačka, Brazil, Španija, Portugal, Holandija, Srbija, Urugvaj... niko nije pokraden, svi su tu gdje jesu zasluženo.
Evropa blijeda ali i dalje jaka, džaba što je dala 50% manje polufinalista nego na prošlom SP i džaba što je izvisila za titulu prvi put posle dvadeset godina. Najmanje dvije evropske ekipe će igrati polufinale i na sledećem SP, mali pad u poređenju sa prethodnih desetak prvenstava ali podnošljivo.
Afrika još mora da uči, snagu i znanje imaju, fali obuka i taktika ali napredak je vidljiv, dobili smo prvu afričku ekipu u polufinalu. Sad da se kladim, novce bih stavio na to da će i na sledećem SP neko iz Afrike da prođe među četiri najbolje.
Azija tanka, Japan i Koreja se trude, iz prvenstva u prvenstvo su bili bolji ali ovo su njihovi krajnji dometi, dalje neće moći osim ako opet ne budu domaćini. Štreberski im je pristup fudbalu, znaju pravila, znaju šta treba da rade i rade to ali nekako mašinski, fali im ona mrva magije za velike razultate. Fino oni izgledaju, naročito kad igraju protiv favorita, zuje, trče, ginu u duelu pa i pobijede povremeno. Dođu li u nokaut fazu ili grupni meč koji moraju da dobiju, kočnica i raspad kao posledica štreberskog pristupa, tri japanska penala Hrvatskoj su lijep primjer. Još moraju da uče ali sam prilično ubijeđen da dovoljno ni za četvrtfinale naučiti neće.
Amerika i Kanada, veseljaci borbeni. USA ima ozbiljan igrački materijal na raspolaganju, mladi a već znaju. Napredak uočljiv, USA ozbiljno radi i za četiri godine imaće tim za najmanje 1/4, Kanada srčana i voli da se bije ali tanka, nema tu sokova ni fundamenta, grupu će možda proći na domaćinstvo. Meksiko najstandardnija ekipa SP, kod njih se ništa ne mijenja već decenijama. Dođu na SP, većinu igrača znaš i znaš da su dobri, očekivanja velika, svi ih ozbiljno shvate ali oni standardno odigraju jednu dobru, jednu osrednju i jednu katastrofalnu utakmicu. Nekad to bude dovoljno za 1/8, nekad i ne ali od te šeme ne odstupaju. Kostarika slično Meksiku, samo što oni odigraju dvije loše a ona treća je češće osrednja nego dobra.
Južna Amerika malo podsjeća na Evropu, s tim što u Evropi ima više materijala za zakrpe, kad kiksnu Njemačka, Španija i Italija, tu su Englezi, Hrvati, Holanđani i Francuzi da popune prostor od četvrtfinala do kraja. JAmerika ima samo Brazil i Argentinu, ostali blijedi ili ih uopšte nema.
Ja žalim za mnogo čim nekadašnjim, od kobasica do ljudi kojih više nema, za fudbalom ne, današnji je bolji.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°416
prezirem čist, laboratorijski fudbal, to ga pretvara u sport a ne u igru. vratite vreme kada su se golovi davali iz ofsajda, posle faula nad golmanom, iz nepostojećeg penala, pa i rukom.
_____
#FreeFacu
- Post n°417
Meni je do jaja sto posle ofsajda puste da se igra jos pola sata. Ko je to smislio i zasto?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°418
kondo wrote:vratite vreme kada su se golovi davali iz ofsajda, posle faula nad golmanom, iz nepostojećeg penala, pa i rukom.
Brt, navijas za zvezdu, imas toga svako kolo
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°420
savage
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°421
Brzo, kuso.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°422
◎ 2018 World Cup: Luka Modrić wins possession 56 times, more than any other player at the tournament
— Squawka (@Squawka) December 19, 2022
◉ 2022 World Cup: Sofyan Amrabat wins possession 57 times, more than any other player at the tournament
But look who still made it to second. @midnite | #FIFAWorldCup pic.twitter.com/JRx9Ymyt1I
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°423
fikret selimbašić wrote:
tu su izgleda, vidis, misljenja podeljena
ivan ivakovic los wrote:Svjetsko prvenstvo tamo negdje do prije 20ak godina bilo je možda bolje od klupskog nogometa jer je bilo festival raznolikosti.
Čovjek bi vidio igrače koje inače ne može te upoznao se s različitim shvaćanjima nogometa, koji bi obično bili duboko ukorijenjeni u samu kulturu nekog naroda kroz njihove nogometne škole. Na taj bi način SP bio svojevrsni prikaz i nogometnih revolucija (pogotovo 1954 i 1974). Još je i u 90ima bilo tako, pogotovo nakon tada revolucije u pravilima.
Danas više nije tako. Danas su reprezentacije krnji prikaz klupskog nogometa, svi igraju manje-više dvije-tri varijante igre, pritom prilično taktički zakržljale, a ljude se manje više lože na nacionalni zanos i sudačke pogreške.
Zbog svega toga, čini mi se da sam postao ono što najviše prezirem - nostalgičar...
_____
ova zemlja to je to
- Post n°424
Ja nemam ništa protiv prečišćenog fudbala, Ispostavilo se da je Argentini za titulu falilo samo to da smanje smanje argentinstvo Ovaj put su to pošteno odradili.
Mada su me na početku podsjetili na stare sebe kad je Žiru dobio ninđa udarac tijelom.
Mada su me na početku podsjetili na stare sebe kad je Žiru dobio ninđa udarac tijelom.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°425
They have eaten, and the oppressive afternoon heat weighs over the land when the stranger invites don Wenceslao to join in a bit of harmless knife play. To say no would dis
honor the host. They fence, and at first they only play at fighting, but it’s not long before Wenceslao feels that the stranger is out to kill him. Realizing at last what lay behind the ceremonious letter, Wenceslao regrets having eaten and drunk so much. He knows he will tire before the other man, on whom he has a good nine or ten years. Out of scorn or politeness, the stranger offers him a short rest. Don Wenceslao agrees and, as soon as they take up their dueling again, he allows the other man to wound him on the left hand, in which he holds his rolled poncho.4 The knife slices through his wrist, the hand dangles loose. Suárez, springing back, lays the bleeding hand on the ground, clamps it down under his boot, tears it off, feints a thrust at the amazed stranger’s chest, then rips open his belly with a solid stab. So the story ends, except that, according to one teller, the man from Santa Fe is left lifeless, while to another (who withholds from him the dignity of death) he rides back to his own province. In this latter version, Suárez gives him first aid with the rum remaining from their lunch.
https://biblioklept.org/2022/09/19/the-challenge-jorge-luis-borges/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started