Кућа духова
- Post n°26
Re: Кућа духова
Novi Beograd ima dve velike dike: bazeni u 44. bloku i ona zgrada preko (auto)puta Novakovog restorana.
- Post n°27
Jel to beše iz IT?
bukvalno mi je svaka takva kuća pored koje prođem kuća gde živi to.
na primer ova u ruzveltovoj
brte i strit vju je se boji
bukvalno mi je svaka takva kuća pored koje prođem kuća gde živi to.
na primer ova u ruzveltovoj
brte i strit vju je se boji
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°29
RADova zgrada pored Hajata, to i dalje zvrji prazno i nedovršeno? to je cca 30 godina staro.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°31
Uncle Baby Billy wrote:RADova zgrada pored Hajata, to i dalje zvrji prazno i nedovršeno? to je cca 30 godina staro.
Bar nije.mega ruzna
- Post n°32
ИМТ
ФОМ поред ИМТа
ФОМ поред ИМТа
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°33
bela maca wrote:ova abominacija na uglu takovske i kosovske
Hoćeš reći urbana interpolacija!
Malo ću zaspamovati temu ali u Biblioteci grada je trenutno aktivna postavka o delu pokojnog velikana arhitekture Mihajla Mitrovića, arhitekte Geneks kule, Bogoslovije, arhi neprijatelja staklenih obloga i idejnog tvorca jedne od lepših stambenih zgrada pored koje redovno zastanem u Takovskoj:
- Spoiler:
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°34
ja ne zastanem nego se userem od straha kad prolazim pored onog čoveka u izlogu filatelije
_____
- Post n°35
Ja uvek pomislim Kostunicabela maca wrote:ja ne zastanem nego se userem od straha kad prolazim pored onog čoveka u izlogu filatelije
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°37
Фотке, браћо, а не приче и линци.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°38
паће wrote:А на самом главном сокаку је овако стајало неколико година...
А зајеб са тим капитализмом је што сад све има власника који ће о томе да брине, нема више алабегове сламе зване друштвена својина, сад ће то домаћински. Те је зграда из, ваљда хиљаду осамсто и неке, на крају била срушена. Јер власници... нису баш начисто који је чији део, за неке са баш не зна ни где су, а да се договоре ко ће да плати поправку и таксу за одобрење од заштите споменика културе итд итд... ма нема теорије.
Сад је ту фина зелена површина, на даљем крају тога је нека кућица у цвећу, то је четвртина плаца која гледа на Гимназијску иза. Ова страна те зелене површине је ограђена истом овом решетком, која је само померена до места где је био зид.
Ни годину касније, то исто је изгледало овако.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°39
Dom Revolucije, u kome je izginulo više desetina ljudi
- Post n°40
Место, година?
_____
- Post n°41
kako su izginuli?
_____
- Post n°42
Piše Nikšić na grafitu...ima još slija
Ima odličan dokumentarni serijal 'Betonski spavači' gdje revaloriziraju jugoslavensku monumentalnu arhitekturu...sad vidim da snimaju treću sezonu.
https://express.24sata.hr/life/ukleta-titova-zgrada-uzela-je-16-nevinih-zivota-21309
Ima odličan dokumentarni serijal 'Betonski spavači' gdje revaloriziraju jugoslavensku monumentalnu arhitekturu...sad vidim da snimaju treću sezonu.
https://express.24sata.hr/life/ukleta-titova-zgrada-uzela-je-16-nevinih-zivota-21309
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°43
od radoznalosti, a niko iz gradske uprave nije našao za shodno da ogradi nekako objekatbela maca wrote:kako su izginuli?
- Post n°44
Bravo za topić.
Nemam fotke, ali ću naći i okačiti... Na Novom Beogradu samo
GP Rad
EDB
Verano motors kod Arene
Akva park u bloku 44
Zanatski centar i delovi TC Enjub u bloku 45
Nemam fotke, ali ću naći i okačiti... Na Novom Beogradu samo
GP Rad
EDB
Verano motors kod Arene
Akva park u bloku 44
Zanatski centar i delovi TC Enjub u bloku 45
- Post n°45
_____
- Post n°46
Пинова вила, ваљда најчувенија кућа духова у целом граду, са богатом историјом. Ту сам некад ишао на санитарни преглед док сам био профа, а онда је ту нешто отишло у 15:00, неки су ту као упали, па изложили су и пола паркета и део степеништа. Повремено су ту млађи уметници држали изложбе, звало се „музеј деструкције“.
_____
- Post n°47
_____
- Post n°49
Кад сам био клинац, ту је била скела, чак имам и фотке како смо прелазили њом, мада 400м узводно има други мост. Ту је близу пијаца, па је било разлога да се направи пешачки мост, оригинална нова конструкција.
Тај део реке је криваја, обилази око целе МЗ Мала Америка, кривина је доста зајебана и ометала је речни саобраћај. Те су онда направили друмски мост, тамо где река скреће и после се враћа, па испод тог моста прокопали ново корито, и сад је било добро за бродове. Међутим, у оној криваји је био недовољан проток... Пробали су то да измуљавају, држао сам час у учионици са погледом на реку баш кад је то чудо пролазило, базд неописив.
И не вреди, за пола године опет се наталожи. И онда неки месни политичар реши да себи дигне споменик тако што ће ту старачу да подели на три језера. Око 1985. то и ураде, направе четири превлаке, и пешачки мост се нађе баш над другом.
Тај део реке је криваја, обилази око целе МЗ Мала Америка, кривина је доста зајебана и ометала је речни саобраћај. Те су онда направили друмски мост, тамо где река скреће и после се враћа, па испод тог моста прокопали ново корито, и сад је било добро за бродове. Међутим, у оној криваји је био недовољан проток... Пробали су то да измуљавају, држао сам час у учионици са погледом на реку баш кад је то чудо пролазило, базд неописив.
И не вреди, за пола године опет се наталожи. И онда неки месни политичар реши да себи дигне споменик тако што ће ту старачу да подели на три језера. Око 1985. то и ураде, направе четири превлаке, и пешачки мост се нађе баш над другом.
_____
- Post n°50
_____