Srbija i Ukrajina
- Post n°652
Re: Srbija i Ukrajina
prevedi da se i ja nasmejem
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°653
Notxor wrote:Za teritorijalne vode važe standardna, uobičajena pravila.
Ako se ne varam (mnogo je vode prošlo Dunavom) ja bih mogao u svom brodu da Dunavom prođem do Crnog mora, bez kontrole ijedne zemlje pod uslovom da ne pristanem ni u jednu luku. (ne garantujem ali mi se tako čini)
Ono što je meni besmisleno u celoj priči je transport preko Hrvatske.
Zašto ako su Rajna i Dunav povezani kanalima i ako je veliki deo žita namenjen kupcima u Evropi?
U Kinu i Tursku ide više nego u ostatak svijeta zajedno, na EU tržištu najveći kupci su Španija, Holandija i Italija.
https://www.un.org/en/black-sea-grain-initiative/vessel-movements
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°654
Sam si sebi odgovorio. Kina i Turska, ta neka dinamika.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°655
Dakle tek onda nije jasno zasto bi se islo na Dunav pa Hrvatsku
- Post n°656
Notxor wrote:Sam si sebi odgovorio. Kina i Turska, ta neka dinamika.
Nikakvo pitanje nisam postavio pa samim tim nikakvog odgovora nisam ni dao, baška što bih se opasno zabrinuo da krenem sam sa sobom da raspravljam. Znam da se sa proruske strane diže dreka da će zbog ukrajinskog govnarluka i nacizma bity mnogo gladny afičky djecy, da im zli zapad uzima hranu ispred nosa ali ispade da baš nije tako. Većinu žitaricy kupuje upravo Kina, uzdanica i nosilac preokreta i pravde koja nas čeka čim zajedno sa Rusijom uspostavi prevedny dedolarizovany svijet i skrši zli kapitalizam.
Mór Thököly wrote:Dakle tek onda nije jasno zasto bi se islo na Dunav pa Hrvatsku
Zbog Italije i Španije, vjerovatno i zbog Holandije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°657
fikret selimbašić wrote:Notxor wrote:Sam si sebi odgovorio. Kina i Turska, ta neka dinamika.
Nikakvo pitanje nisam postavio pa samim tim nikakvog odgovora nisam ni dao, baška što bih se opasno zabrinuo da krenem sam sa sobom da raspravljam. Znam da se sa proruske strane diže dreka da će zbog ukrajinskog govnarluka i nacizma bity mnogo gladny afičky djecy, da im zli zapad uzima hranu ispred nosa ali ispade da baš nije tako. Većinu žitaricy kupuje upravo Kina, uzdanica i nosilac preokreta i pravde koja nas čeka čim zajedno sa Rusijom uspostavi prevedny dedolarizovany svijet i skrši zli kapitalizam.
Pa Turska i Kina tj. u vezi je sa načinima na koji Kina i Turska učestvuju u snabdevanju, prvi Rusije, drugi Ukrajine, u ratu, nego sa gladnom decom.
Manje-više sve novine pišu kako Putin koristi žito da ucenjuje (govorimo o Kini i Turskoj) i ja tu ne bih ništa dodao.
Poslednje vesti govore kako kamioni puni žita čekaju pretovar u ukrajinskim lukama na Dunavu, a i te luke su pune brodova - ponovo preporučujem
https://www.vesselfinder.com/
Ono što nas ovde zanima je - kad utovare žito na brodove i ti brodovi krenu uzvodno je - gde će da stanu?
_____
- Post n°658
fikret selimbašić wrote:Notxor wrote:Sam si sebi odgovorio. Kina i Turska, ta neka dinamika.
Nikakvo pitanje nisam postavio pa samim tim nikakvog odgovora nisam ni dao, baška što bih se opasno zabrinuo da krenem sam sa sobom da raspravljam. Znam da se sa proruske strane diže dreka da će zbog ukrajinskog govnarluka i nacizma bity mnogo gladny afičky djecy, da im zli zapad uzima hranu ispred nosa ali ispade da baš nije tako. Većinu žitaricy kupuje upravo Kina, uzdanica i nosilac preokreta i pravde koja nas čeka čim zajedno sa Rusijom uspostavi prevedny dedolarizovany svijet i skrši zli kapitalizam.Mór Thököly wrote:Dakle tek onda nije jasno zasto bi se islo na Dunav pa Hrvatsku
Ali do Holandije mogu direktno, a do Italije kad dodju do Rijeke...
- Post n°659
Inače, kad smo kod Rusije i Kine, kako WSJ javlja:
Dogovoriće se.
China is now the world’s largest auto exporter with Russia becoming its biggest buyer this year. WSJ explains how Chinese car brands profited from Moscow’s invasion of Ukraine and Western sanctions.
Dogovoriće se.
_____
- Post n°660
Sve je to ok, samo nek vrate ono što su oteli.
- Post n°661
Mór Thököly wrote:fikret selimbašić wrote:
Ali do Holandije mogu direktno, a do Italije kad dodju do Rijeke...
Mogu, naravno, umjesto tačke trebao sam da stavim upitnik.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°662
Da je lako vratiti oteto ne bi, na primer, Gibraltar i Maldivi bili Britanija, da ne navodim neke bliske primere ili primere u vezi sa imenom teme.
_____
- Post n°664
My bad. Malvini.
Last edited by Notxor on Wed Aug 02, 2023 10:07 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°665
Notxor wrote:Inače, kad smo kod Rusije i Kine, kako WSJ javlja:
China is now the world’s largest auto exporter with Russia becoming its biggest buyer this year. WSJ explains how Chinese car brands profited from Moscow’s invasion of Ukraine and Western sanctions.
Dogovoriće se.
putin, sijev lukasenko.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°666
"Tržišno rešenje"
_____
- Post n°667
Notxor wrote:Da je lako vratiti oteto ne bi, na primer, Gibraltar i Maldivi bili Britanija, da ne navodim neke bliske primere ili primere u vezi sa imenom teme.
Ah, svejetoisto...zapravo tad je bilo isto, al tad je bilo tad
- Post n°668
ne ali ozbiljno ovakvo sjebavanje sopstvene zemlje je nesto do sada nevidjeno.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°670
boomer crook wrote:ne ali ozbiljno ovakvo sjebavanje sopstvene zemlje je nesto do sada nevidjeno.
- Post n°671
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:ne ali ozbiljno ovakvo sjebavanje sopstvene zemlje je nesto do sada nevidjeno.
И исто без рата као и овај наш сатрап што је радио. Тј ратовало се по комшилуку а ми као нисмо учествовали...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°672
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:ne ali ozbiljno ovakvo sjebavanje sopstvene zemlje je nesto do sada nevidjeno.
pa dobro ali onaj se mogao vaditi da je iznudjeno i bio bi za zeru vise u pravu nego botoks patuljak. mislim botoks patulja radi ono sto su radikali mastali da treba slobodan da uradi - rat i okupacija.
_____
- Post n°673
Da dobro, to jeste ogromna razlika. Onaj nas je radio in real time, ovo je prosto izmaštan problem.
- Post n°674
nemamo topik hrvatska i ukrajina, pa nek bude ovde
Definitivno ovo sponzorstvo nije bilo neophodno u sadašnjoj situaciji. pic.twitter.com/GcLIeRuueO
— Socijalist :star: (@socijali_ST) August 5, 2023
- Post n°675
Sad jedna prijateljska Hajduk-Zvezda