Srbija i Ukrajina
- Post n°551
Re: Srbija i Ukrajina
- Post n°552
#Ukraine: Recently information resurfaced that Serbia sold "3500 Grad rockets" to Ukraine via a third party- we can confirm that :flag_rs: Grad rockets were indeed delivered to Ukraine.
— :flag_ua: Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) February 28, 2023
More interestingly they are not standard, but ER Grad 2000- with a max range of 40km instead of ~20. pic.twitter.com/dYSidAoeoY
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°553
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°554
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°555
- Post n°556
Vilmos Tehenészfiú wrote:Pošto kupio tolko prodao:#Ukraine: Recently information resurfaced that Serbia sold "3500 Grad rockets" to Ukraine via a third party- we can confirm that :flag_rs: Grad rockets were indeed delivered to Ukraine.
— :flag_ua: Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) February 28, 2023
More interestingly they are not standard, but ER Grad 2000- with a max range of 40km instead of ~20. pic.twitter.com/dYSidAoeoY
Dodatak:
It is also worth noting that the markings on the rockets were changed and do not match those usually seen on G2000 rockets, which may indicate that the manufacturer/exporter knew the rockets' ultimate destination and tried to hide the origin. pic.twitter.com/dz2n1PhbHx
— Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) February 28, 2023
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°557
- Post n°558
https://lat.sputnikportal.rs/20230302/zaharova-o-navodnim-isporukama-srpske-municije-kijevu-utvrditi-cinjenice-1151750521.htmlRusija prati informacije o navodnim isporukama srpske municije u Ukrajinu, potrebne su činjenice, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Pomno pratimo ovu priču, obratili smo pažnju na raspravu koja se pre neki dan vodila oko ove teme u Narodnoj skupštini Srbije. Ove informacije, naravno, izazivaju najdublju zabrinutost“, rekla je Zaharova.
Ona je istakla da je ovo „isuviše ozbiljno pitanje, uključujući i sa stanovišta rusko-srpskih odnosa, da bi se i sada konkretno reagovalo – potrebno je osloniti se na činjenice“.
Niz medija ranije je objavilo da je kompanija iz Kanade kupovala rakete iz Srbije, koje je potom slala ukrajinskim trupama preko Turske i Slovačke. Mediji su objavljivali i navodne kopije dokumenata o nabavci i transportu municije, pa čak i video snimke. Srpska odbrambena kompanija „Krušik“ demantovala je ove medijske napise i optužilo autore takvih tekstova da narušavaju ugled Beograda.
Zvanična objava na sajtu ministarstva (na ruskom):
https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1856507/
- Post n°559
Ко у овом економском рату добија, ко губи, како је у њему прошла руска економија, како западне економије а како српски грађани и привреда
- Post n°560
The Ukrainian hero who defiantly said “Glory to Ukraine” before being executed was Tymofiy Shadura. The leader of the unit who killed him is Russian neo-Nazi Aleksei Milchakov. His nickname? "The Serb". His tattoo? "Kosovo is Serbia", a new battlecry for the white supremacists. pic.twitter.com/lcLcE6tW7G
— Petrit Selimi (@Petrit) March 8, 2023
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°562
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°563
https://www.espreso.co.rs/vesti/politika/445755/saradnica-boska-obradovica-na-slici-s-nacistom-o-cemu-se-ovde-radi-i-sta-dveri-kazu-na-to
_____
- Post n°564
- Spoiler:
BOŠKO OBRADOVIĆ OPET OPALIO GEJEVE
- Post n°565
_____
- Post n°566
Erős Pista wrote:Brate, jel ovo luda Dragana Trifkovic?The Ukrainian hero who defiantly said “Glory to Ukraine” before being executed was Tymofiy Shadura. The leader of the unit who killed him is Russian neo-Nazi Aleksei Milchakov. His nickname? "The Serb". His tattoo? "Kosovo is Serbia", a new battlecry for the white supremacists. pic.twitter.com/lcLcE6tW7G
— Petrit Selimi (@Petrit) March 8, 2023
Ok, uplasio sam se d nije nas neki. Mada je.i ovo dovoljno lose.
- Post n°567
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°568
- Post n°569
_____
- Post n°570
Imao sam i alternativni kopi:"(anti)imperijalističke diskusije na kontejneru u mojoj ulici"
— Miloš Vučković (@ZIU_nine) March 13, 2023
- Post n°571
Патријарх Порфирије: Државни терор над Украјинском православном црквом (politika.rs)
...
Због тога Српска Православна Црква са дубоком забринутошћу, тугом и састрадалном братском љубављу гледа „трпљење светих” (Откр. 14, 12; ср. 1, 9) у Украјини, гледа притиске, насиље и прогоне које актуелна украјинска власт врши против канонске Цркве, а тиме и против већине властитих грађана, с обзиром на чињеницу да је реч о највећој верској заједници у земљи.
...
- Post n°572
Godinu dana nije rec zucnuo o stotinama pobijene dece, razvaljenih stambenih blokova i citavih gradova. Setio se sada nesto da jauce kad su nekog popa izbacili za bradu iz crkve.
Plus, to nije (vise) najveca verska zajednica u Ukrajini
- Post n°573
- Post n°574
- Post n°575
plachkica wrote:istini za volju, pričao je, više puta, svaka liturgija (ne pitajte me kako znam) koju je on držao pozivala je na kraj rata i pomoć deci ukrajine i svima kojima je pomoć potrebna. crkva je organizovala i pomoć u svim hramovima. pitanje je zašto se o tome nije pisalo i pričalo glasnije
Zato sto to nije Politika-worthy