Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija i Ukrajina

Anonymous
    Guest

Srbija i Ukrajina - Page 5 Empty Re: Srbija i Ukrajina

Post by Guest Fri Nov 04, 2022 6:46 pm

E, sad pišem iz ugla moderatora, što se ovde retko radi: ove teme o Ukrajini smatramo vrlo važnim i na njima se obeshrabruju trolovanje i besmislene linije diskusije. Sutra ću počistiti topic od takvih stvari i splitovati na nekakav topik, a ovde hajde da se držimo osnovne linije diskusije.
    disident

Post by disident Fri Nov 04, 2022 6:48 pm

Prvo su dosli po Kanjeta...

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Donald DeSantis

Post by Donald DeSantis Fri Nov 04, 2022 6:59 pm

"Platforma za lobiranje" je evoluirala u direktnu kontrolu, da, u pravu si.

Zato je recimo juce novoizabrana premijerka Alberte odjebala WEF uz obrazlozenje da joj je odvratno kada se bolioneri hvale svojim uticajem na svetske vlade, te sa istima njena vlada nece imati nista

U isto vreme buduci prime minister Kanade "svecano izjavljuje" kako ce Kanadu potpuno izvesti iz ove "organizacije" i svim ministrima zabraniti kontakt. Na osnovu cega je I pobedio na partijskim izborima.
    Jack Palance

Post by Jack Palance Sun Nov 06, 2022 11:36 pm

Čitam sad kako Vučić priča da ćemo preuzeti NIS. Mislim da on nema muda za to, ali ako slučajno grešim, kako bi to uopšte moglo da se izvede?

_____
    Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Nov 06, 2022 11:45 pm

Cousin Billy wrote:E, sad pišem iz ugla moderatora, što se ovde retko radi: ove teme o Ukrajini smatramo vrlo važnim i na njima se obeshrabruju trolovanje i besmislene linije diskusije. Sutra ću počistiti topic od takvih stvari i splitovati na nekakav topik, a ovde hajde da se držimo osnovne linije diskusije.

ne razumes ti to. wef i schwab drmaju svetom sa tajnog sastanka iluminata ali zato plucky alberta ih odjebava. unistavaju maska ali ovaj iz bezbednosti nezavisnog teksasa pruza otpor sa onom sirotinjom koju mu jos nije nacionalizovao proleter obama. 

cela postavka ovog svetonazora je da nikada nisi preveran te da je siledzija uvek zrtva.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Nov 06, 2022 11:47 pm

Jack Palance wrote:Čitam sad kako Vučić priča da ćemo preuzeti NIS. Mislim da on nema muda za to, ali ako slučajno grešim, kako bi to uopšte moglo da se izvede?

Тако што ће да откупи од Руса преостали део?  Srbija i Ukrajina - Page 5 2348298330
    То је домаћа фирма, регистрована у Србији по српском трговачко-пословном праву треба управни одбор да то одобри.
    Можда би требало да се утиче некако управни одбор?
    По узору на скорашња дешавања у Румунији тј. да их све похапсе и шиканирају у полицији неко време.
    Не видим други излаз осим гепековања чланова управног одбора док не пристану да потпишу и добију новце.
    Руси у централи тј. Путин су наравно категорички против, што значи да ће управни одбор можда добити и часове летења те је упутно да се клоне отворених позора.
    Стога им је боље да узму новце овде и да беже негде у Швајцарску.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.

Post by beatakeshi Mon Nov 07, 2022 12:18 am

Neka muljaža kao onaj Arapin u Hrvatskoj i Fortenovo?
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Tue Nov 08, 2022 10:10 pm

Serbia is considering a move to retake majority control of NIS, its main oil company, from Russia’s Gazpromneft as it rushes to protect itself from the impact of sanctions on Moscow, said the Balkan country’s president. Belgrade is also preparing a half-dozen other projects to diversify the country’s energy sources, including closer co-operation with Hungary, in a bid to cut its dependency on Russia, Aleksandar Vučić said.
    According to three sources with knowledge of the situation, several groups including the Serbian government and Hungary’s energy company MOL have considered buying the controlling stake from majority owner Gazpromneft, though talks on a sale have stalled. MOL declined to comment.
    Vučić held talks with Hungarian premier Viktor Orbán last month on strengthening energy ties, including an oil pipeline to hook up Serbia to Hungary’s network, and an electricity partnership. Serbia would like to take a 10-15 per cent stake in Hungary’s Paks nuclear power plant, where two new reactor blocks are under construction. Russian state-owned Rosatom supplies fuel to Paks and is building its new reactors but is not subject to western sanctions. The plan could give Serbia access to up to 600MW of power generating capacity from Paks, although Vučić said there was no final decision on the issue yet. In return, Hungary would gain a similar stake in Serbia’s national power company, whose hydroelectric dams contribute about a quarter of Serbia’s power. “We have full trust in Hungary as a country and [in] this kind of energy alliance,” Vučić said.
    FT

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Cowboy

Post by Cowboy Tue Nov 08, 2022 10:20 pm

Donald DeSantis wrote:Tacno, rat je planiran da bi se porazila Rusija, neki Ukrajinci su mozda pomislili kako je to zbog njih. Zao mi je.

leb te jebo Srbija i Ukrajina - Page 5 3579118792

bukvalno prica za ispred STRa
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 08, 2022 11:00 pm

Žao mu je.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Tue Nov 08, 2022 11:12 pm

Erős Pista wrote:Žao mu je.
    Onaj s čačkalicom u zubima, žao mi je. Nije mu žao.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Donald DeSantis

Post by Donald DeSantis Tue Nov 08, 2022 11:16 pm

Cowboy wrote:
    Donald DeSantis wrote:Tacno, rat je planiran da bi se porazila Rusija, neki Ukrajinci su mozda pomislili kako je to zbog njih. Zao mi je.

Nisam bio odavno ispred STR-a, bice 30 godina sigurno, nema to ovde, ima ali 200 dolara kazna. Prvo, ti nemas ideju sta je to proxy war, mada si cuo, a drugo CNN, Today, Democracy now, NBC i jos jedno 6000 medija kazu da USA jeste u proxy ratu sa Rusijom.

Naom Chomski kaze kako samo corav to ne vidi:  it is more than obvious that the U.S. is fighting a “proxy” war in Ukraine.

_____
    Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 08, 2022 11:33 pm

Bleeding Blitva wrote:
    Serbia is considering a move to retake majority control of NIS, its main oil company, from Russia’s Gazpromneft as it rushes to protect itself from the impact of sanctions on Moscow, said the Balkan country’s president. Belgrade is also preparing a half-dozen other projects to diversify the country’s energy sources, including closer co-operation with Hungary, in a bid to cut its dependency on Russia, Aleksandar Vučić said.
    According to three sources with knowledge of the situation, several groups including the Serbian government and Hungary’s energy company MOL have considered buying the controlling stake from majority owner Gazpromneft, though talks on a sale have stalled. MOL declined to comment.
    Vučić held talks with Hungarian premier Viktor Orbán last month on strengthening energy ties, including an oil pipeline to hook up Serbia to Hungary’s network, and an electricity partnership. Serbia would like to take a 10-15 per cent stake in Hungary’s Paks nuclear power plant, where two new reactor blocks are under construction. Russian state-owned Rosatom supplies fuel to Paks and is building its new reactors but is not subject to western sanctions. The plan could give Serbia access to up to 600MW of power generating capacity from Paks, although Vučić said there was no final decision on the issue yet. In return, Hungary would gain a similar stake in Serbia’s national power company, whose hydroelectric dams contribute about a quarter of Serbia’s power. “We have full trust in Hungary as a country and [in] this kind of energy alliance,” Vučić said.
    FT

Energetska kruna Svetog Stefana
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 08, 2022 11:36 pm

Šta će ostati od ovog raško-ugarskog slizavanja posle ove dvojice sam bog zna...
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Nov 08, 2022 11:40 pm

Donald DeSantis wrote:
    Prvo, ti nemas ideju sta je to proxy war, mada si cuo,  a drugo CNN, Today, Democracy now, NBC i jos jedno 6000 medija kazu da USA jeste u proxy ratu sa Rusijom.

Naom Chomski kaze kako samo corav to ne vidi:  it is more than obvious that the U.S. is fighting a “proxy” war in Ukraine.

Ja recimo smatram da je USA i u vise nego proxy ratu sa Rusijom, ali cisto da ti kao ne samo pobornik slobode na razlicita misljenja i interpretacije, vec i osoba sa uvidjavanjem pozicije suprotne strane (neophodno kako bi im se naneo tezak poraz) kazem, forumasi nisu u obavezi da misle ono sto kaze neko na CNN-u. Znam, cudno je kada to procita neko ko gleda Fox i oseca obavezu da misli isto sto i Tramp ili De Santis.

Ovde je primera radi formirano nekoliko narativa. Rat je poceo 24. februara, ratuju samo Rusija i Ukrajina, priroda rata je ruska agresija, protiv agresora je sve dozvoljeno i zmuri se na sve sto rade "njihovi". OK, to je tako. Nije sad kao da im je to sugerisano iz neke centrale, formirali ljudi misljenje u skladu sa svojim informacijama, dozivljajem sveta, poznanstvima, istorijskom percepcijom. Imaju pravo na to. Ovde ima mnogo nacitanijih ljudi od mene gde se ja kao komunista krstim sta pisu, sasvim sigurno vazi i obrnuto. I to je OK, ne vredi da ih nabedjujem da su fasisti samo zato sto podrzavaju banderovce, niti to znaci da bi roknuli svog komsiju Roma.

P.S. reci nekome ko zivi u Srbiji da nema pojma sta je to proksi rat je bukvalno kao da neko odavde tebi kaze da nemas pojma sta je to sake, na primer.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Nov 08, 2022 11:49 pm

evo na primer ja mislim da je proxy rat i mislim da je rat izazvala rusija agresijom na ukrajinu bas kao sto niko nije bio po uslima kenedija da useta u vijetnam.  u oba slucaja bolje im je da sami odu.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Cowboy

Post by Cowboy Wed Nov 09, 2022 9:11 am

Donald DeSantis wrote:
    Cowboy wrote:

Nisam bio odavno ispred STR-a, bice 30 godina sigurno, nema to ovde, ima ali 200 dolara kazna. Prvo, ti nemas ideju sta je to proxy war, mada si cuo,  a drugo CNN, Today, Democracy now, NBC i jos jedno 6000 medija kazu da USA jeste u proxy ratu sa Rusijom.

Nije dvesta rubalja kazna no dvesta dolara?

Ne znam gde zivis ali pises kao da si ispred STRa u zemlji slobode gde se cevcenje piva i bistrenje sveCke politike u javnosti ne kaznjava. 

"rat je planiran da bi se porazila Rusija" je ekvivalent naslovnici Informera "UKRAJINA NAPALA RUSIJU", toliko je besmisleno. Rekoh vec, ako te barabe navuku na drogu ili ubede da ce da ti se svidi ako te naguze, nije do njih no je do tebe. Posle mozes da pricas kako su planirali da te naguze na silu ili ti zubi ispadaju ne od droge nego od zapadnjacke zavere - dzaba, bio si padu sklon i to je jedina istina.

Na stranu to sto su sasvim razlicite stvari naguziti sirotinju sa jedne ili naguziti nuklearnu silu sa druge strane - to samo znaci da je nuklearna sila jako glupa i nesnalazljiva, bez kapaciteta da strateski razmislja. Zamisli koliko glup treba da budes da te neko sa svim tim bojevim glavama koje imas u podrumu "planirano" navuce da ubijas civile i citave gradove sravnis sa zemljom, unazadis svoj ugled kroz los i neinteligentan, autistican PR za sledecih par desetina (ili vise) godina.

Poenta je da ovaj englez komicar sve ovo potpisuje recenicom kojom potpisuju i tupsoni ispred STRa - "ja sam pametan pa kapiram, Ukrajinci su glupi i ne kapiraju" ne zamarajuci se dalje time koja im je (Ukrajincima) bila alternativa. A i zasto bi se zamarao, lakse je ovako - tupavo se "razumes" u politiku kao Marica u kriv kurac i fala bogu niko ko pije sa tobom tu problem ne vidi. Problem je kada dodjes na primer ovde i istrabunjas tu ociglednost.

Sto se tice Proxy teme - u kozmosu je vazda sve proxy, ne mozes iskljuciti medjuzavisnost i spojene sudove, motive, borbu za opstanak - hteo ne hteo ti zivis u nekom proxy rezimu. Inteligentnom bicu sve moze da bude alat. Comski je u pravu samo do pola, jer o drugoj polovini istine ne govori.

Last edited by Cowboy on Wed Nov 09, 2022 9:24 am; edited 4 times in total
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 09, 2022 9:15 am

Donald DeSantis wrote:
    Cowboy wrote:

Nisam bio odavno ispred STR-a, bice 30 godina sigurno, nema to ovde, ima ali 200 dolara kazna. Prvo, ti nemas ideju sta je to proxy war, mada si cuo,  a drugo CNN, Today, Democracy now, NBC i jos jedno 6000 medija kazu da USA jeste u proxy ratu sa Rusijom.

Neum

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

паће

Post by паће Wed Nov 09, 2022 9:17 am

Мислио је на на на Наоми.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Nov 09, 2022 9:20 am

Svi se secamo februara kad je Putin usao tenkovima u Ukrajinu. Rusofili su zabrinuto vrteli glavama govoreci kako je rizicno sto Putin ulazi u avanturu na koju su ga navukli Amerikanci dok su natofilske izdajice u ekstazi vikale ide kotao, ajmo

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 09, 2022 9:24 am

Srbija i Ukrajina - Page 5 3579118792 Srbija i Ukrajina - Page 5 3579118792 Srbija i Ukrajina - Page 5 3579118792

To im je bio, pazi sad, NAUM (Chomski).

Last edited by Erős Pista on Wed Nov 09, 2022 9:30 am; edited 1 time in total

_____

ficfiric

Post by ficfiric Wed Nov 09, 2022 9:28 am

Srbija i Ukrajina - Page 5 1233199462

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Wed Nov 09, 2022 9:42 am

djizus ne prestaje da bude smesno nakon svih ovih godina

_____
    Donald DeSantis

Post by Donald DeSantis Wed Nov 09, 2022 2:49 pm

Naom, Neum, Noel, Noam ..... koga bre interesuje, ja sam tog lika iskljucio posle 20 sekundi slusanja prvi put kad sam ga cuo pre 100 godina, ali znam da su Jugosloveni orgazmicni na njega pa rekoh daj da ga cujem kako brani majku Rusiju od trulih i zlih kapitalista, kad ono prvi put da nesto pametno kaze, bravo Naume, nikad nije kasno.  Srbija i Ukrajina - Page 5 1f602

_____
    Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'

Post by beatakeshi Wed Nov 09, 2022 3:26 pm

Samo dovlačiš neki šoder sa interneta! Dokle, bre?!

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:07 pm