Večeras je naše veče, večeras se Zair peče...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Dobro odradjeno, svaka cast predsednice Obama! Posle Svedske i Italije moralo je negde da upali.
_____
Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
Donald DeSantis wrote:Znaci pobedio je kandidat Washingtona? Samo 10 dana pre republikanskog cunamija.
Dobro odradjeno, svaka cast predsednice Obama! Posle Svedske i Italije moralo je negde da upali.
I naravno van Evrope...
Donald DeSantis wrote:Znaci pobedio je kandidat Washingtona? Samo 10 dana pre republikanskog cunamija.
PATI!
https://www.equaltimes.org/in-brazil-workers-rights-have-beenIn 2022, the International Trade Union Confederation ranked Brazil among the “10 worst countries in the world for working people”. In its January 2022 report on workers’ rights and social protection, the OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) writes that “Brazil is far from being in alignment with [the] values, standards and obligations” required to accede to the organisation, due among other things to its “failures to protect the human rights of workers”.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Biden very quickly out with a statement congratulating Lula, a signal to Brazilian elite not to try anything funny.
— Ryan Grim (@ryangrim) October 30, 2022
A truly strange moment: the US working against a potential right wing coup in South America. pic.twitter.com/EsiJbVnUgg
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
medjutim svi oni school of americas iñstruktori, predsednici opdtina koji love indose, policajci i slicni radili su sta su mogli da pobedi ovaj monstrum.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Мени је Бразилац објашњавао како је Болсонаро учинио да се "сви осећају безбедно" и како је радио на сузбијању криминала, те како се прашума пали сама од себе јер је тамо 45 степени у хладу и не може ништа да се учини поводом тога, а и није толика штета.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
Erős Pista wrote:Nisam sumnjao u Lulinu pobedu, mada je rezultat zaista previse tesan. Bolsonaro je kriv za smrt stotina hiljada ljudi, i ipak je uspeo da nakarika skoro 50 posto glasova. To je porazavajuce.
50 posto - uz sva stopiranja glasanja i sve ostalo. Tako da sigurno nije taj odnos
- Guest
_____
_____
★
Uprava napolje!
_____
_____
my goosebumps have goosebumps
Само да оде
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
Bleeding Blitva wrote: ali to je valdja tako trebalo biti kad se ide kontra Bolsonara
Serbian opposition begs to differ
Bleeding Blitva wrote:Pa dobro Lula je i koketirao s brazilskim evangelistima, natrpao svašta pod svoj koalicioni kišobran, ali to je valdja tako trebalo biti kad se ide kontra Bolsonara
Jeste, poktika narodnog fronta.
_____
Erős Pista wrote:Nisam sumnjao u Lulinu pobedu, mada je rezultat zaista previse tesan. Bolsonaro je kriv za smrt stotina hiljada ljudi, i ipak je uspeo da nakarika skoro 50 posto glasova. To je porazavajuce.
realno jedino dobro je sto je nekako izgubio. sem toga, katastrofa. imo si popularni front i kapital na svojoj strani i ovaj fasista opet razbio u oba kruga. samo lud covek iz ovoga moze da crpi optimizam.
_____
ova zemlja to je to
Postotci su nebitni u takvim prilikama. Jedino je bitno da se motivisani komunisti docepaju vlasti i aparata sile, ma koliko mali procenat imali. Ukoliko se to desi, onda ce procenti na narednim izborima sami doci, u tolikom broju da ce i izbori postati suvisni. Ukoliko se ne desi, desnica ce im se nayebati keve prvom sledecom prilikom i ima da ih tamane po ulicama, pa opet nije mnogo bitno.
Filipenko wrote:To samo pokazuje s kakvom nemilosrdnoscu treba likvidirati drzavni aparat i izvore kapitala tamo.
Postotci su nebitni u takvim prilikama. Jedino je bitno da se motivisani komunisti docepaju vlasti i aparata sile, ma koliko mali procenat imali. Ukoliko se to desi, onda ce procenti na narednim izborima sami doci, u tolikom broju da ce i izbori postati suvisni. Ukoliko se ne desi, desnica ce im se nayebati keve prvom sledecom prilikom i ima da ih tamane po ulicama, pa opet nije mnogo bitno.
Da se ja pitam ja bih to sve po kratkom postupku!
"Motivisani komunista"
Bolsonaro told his cabinet he does not plan to contest the result of the election, but he also does not plan to congratulate President-elect Lula.
— Raquel Krähenbühl (@Rkrahenbuhl) October 31, 2022
Lula on Ukraine: "Putin shouldn’t have invaded Ukraine. But it’s not just Putin who is guilty. The US and EU are also guilty. What was the reason for the Ukraine invasion? NATO? Then the US and EU should have said: 'Ukraine won’t join NATO.' That would have solved the problem"
— Michael Tracey (@mtracey) October 31, 2022
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
In a 2-minute speech, Bolsonaro thanked voters who voted for him, and while he didn't explicitly concede or recognize Lula's victory, he said he would respect the Constitution.https://t.co/rx6EbzMsGg
— Axios (@axios) November 1, 2022