Meni Vasino proročanstvo i te kako zvuči logično, u tom pravcu i ja gledam čekajući dalji razvoj a slutnje su mi crna noć. Dodatno me plaši to što ćemo vjerovatno i mi, Srbija i BiH, da uzmemo učešća u svemu tome. Voljno ili nevoljno ali slutim da ćemo u to biti duboko umiješani, samim tim će se slom jače i osjetiti ovde nego npr.u Burundiju. Kozaci, fajteri iz Donbasa defiluju banjalučkim ulicama, samozvani daije regrutuju dobrovoljce za ID, i uspijeva im, na sirijskom ratištu su već tri osobe, od toga dvije žene, koje lično poznajem a za čiji odlazak sam iz novina saznao, djeluju ozbiljnije i tajnovitije od ilegalaca iz Otpisanih. Istinski internacionalne brigade, nevezane za određenu teritoriju, svejedno da li je front u Donjecku, Homsu ili sutra npr. u Trebinju ili Bihaću. ID i njen potencijal da napravi golem belaj u Africi takođe nije za potcjenjivanje, mislim da tamo tek slijedi horor.
Osim ovog i još gomile potencijalnih žarišta, imam frku od prirodnih nepogoda i ekoloških katastrofa. Neki dan je bio zemljotres u Japanu. O tome sam prvu vijest čuo na radiju, pošto je pročitao podatke o jačini i lokaciji epicentra, spiker na kraju dodaje i da su sve tri nuklearke u blizini ostale neoštećene. Dva-tri stepena jači zemljotres i mogli bi da imamo trostruki Černobil...
Apokalipsa dolazi a ja prodadoh svoju krosericu, šlem sam predao IFOR-u, sad se kajem, nikad od mene pravi Džeremaja.