Pre dosta godina sam morao da odem u kanc uprave tržnog centra, beše nedelju dana pred Dan Zahvalnosti. Pričam sa njima i ulazi jedan čiča besan ko ris. “Pustili ste prazničnu muziku! Ne može to tako! Praznična muzika se pušta posle Dana Zahvalnosti, a ne pre!”. Nisam imao pojma da si to ti bio, dobar ti engleski.паће wrote:Erős Pista wrote:
Postoji neki fenomeni koji su za mene relativno novi, ali realni. U poslasticarnici u koju cesto svracam, vec danima vrte neki Christmas Radio, sa americkim bozicnim pesmama, a nasred objekta su postavili neki, ne ni tako mali, nativity scene. Hocu reci, desava se neka amerikanizacija glede Bozica, bas je cudno, ali nema sumnje da se desava.
И ми смо јуче снелиРЖ јелку са спрата, и то је у ствари доста касно, ранијих година је било бар око осамнаестог, ал' сад је соба која изиграва магацин била закрчена, мајстори мајстори, па зато. Да се ја питам, качила би се тридесетог, ал' унучићи Амери. Срећна околност је што сад за пазар, кад одемо на НБг, не морам да се паркирам којекуде и џеџим у колима док ћерка.2 пазари - преселила се ћерка.3 ближе тржном центру па оџоњам код ње .
Иначе ме у тамоу хватао попиздитис, сваке године све раније - на местима где су пуштали музику за покварене лифтове се плејлиста скрати на пешес свуда истих, свуда исте две боје, на тевеу се прекидају серије. Кажите да сте власници свега а да нисте рекли ништа. Бивало је већ да уђемо у дућан, ослушнем и кажем госпоји „махни ми кад дођеш на касу да уђем да платим“, па налево круг и изађем напоље и запалим. Боља је и зимоћа.
Klačarizam dana 2
- Post n°951
Re: Klačarizam dana 2
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°952
Нисам ја, ја сам ти као онај што му је неко сломио руку на три места - избегавам та места. Ша ћу ја тамо, с врата видим да нисам добродошао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°953
Ја лепо питао, а ти овако? Па је л видиш да се сам трпаш у сумњива лица? Још ти амерички божић смрди на доларе а српски мирише, и то на тамјан? :-)Летећи Полип wrote:No Country wrote:Хвала на одговорима. Refreshingly uncoordinated, as always. :-)
Срећно свима који славе.
Ma ja sam bio samo sarkastičan. Jebote, stalno pričaš o nacionalizmu u Srbiji, i kako su svi šoveni, i kako je i Burundu sumnjiv, a onda - jeste li se i vi sinhronizovali sa katoličkim, fakin 25. decembrom? I mean, wtf? Naravno da nismo. Ovde masa ljudi posti božićni post sada. A još (daleko) veći broj mlitavo mumlja kako bi i oni trebali, ali jebi ga.
Pri čemu naravno treba razdvojiti američki božić, kao konzumeristički ambijent, od pravoslavnog koji se zapravo slavi kao božić.
Хинт: ја кад се зезам метнем смајлија, да се нађе. Изузев кад је баш много очигледно.
- Guest
- Post n°954
Пепепејски може да се банује увек и баш низашта, тако да - широк ти друм. Мада мислим да ова сасвим небулозна тема има извесне везе са клачеризмом, истина подалеке. По тој теорији управо би клачерска субкласа предњачила у овако нештом, под претпоставком да овако нешто уопште постоји. Јербо се они целог живота труде да “нису одавде”. Т.ј. оданде. Знаш већ шта хоћу да кажем.beatakeshi wrote:NC, kako bi te pepepeovski banovao zbog offtopičenja ovog uzvišenog topika
Merry Christmas, peace on Earth.
- Post n°955
"Pis maco!"
"Pis baba." (nema smajli sa džointom )
"Pis baba." (nema smajli sa džointom )
- Post n°956
No Country wrote:
Ја лепо питао, а ти овако? Па је л видиш да се сам трпаш у сумњива лица? Још ти амерички божић смрди на доларе а српски мирише, и то на тамјан? :-)
Хинт: ја кад се зезам метнем смајлија, да се нађе. Изузев кад је баш много очигледно.
Kakav je da je, pravoslavni je makar neki autentičan praznik. Nosi neke simbole, vrednosti, nešto. Ovo što kod nas dolazi iz Amerike, pod imenom božić, je samo jedno u nizu tematskih rešenja za crni petak. A inače, svi praznici koji dolaze odande su crni petak. That being said, niko ne poriče da tamo, u Americi, ispod svog tog konzumerističkog kiča, postoji neka masa ljudi koja praznuje ''pravi'' božić. Ali ovo što dolazi odande nije to, i ne predstavlja nikakav takeover. Postojaće paraleno, a lokalne srednje klase će učestvovati u oba. Kupovaće na krismas sejlovima, i postiće božićne poste. Jebi ga, svet bi bio idealno mesto kada bi malograđanija bila dosledna u svom licemerju. Ali to nije tako.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°957
Океј. Не тражим ја никакву “доследност малограђаније”, па нисам баш толико глуп. Него сам просто питао докле је стигла та particular сорта малограђанштине. Једно пригодно сезонско питањце, без задњих мисли. А то што се ти штрецаш, ту већ треба да се забринемо и ти и ја.
И да се не лажемо: отприлике исти проценат Срба и Амера слави божић “искрено”, па ма шта то значило.
И да се не лажемо: отприлике исти проценат Срба и Амера слави божић “искрено”, па ма шта то значило.
- Post n°958
No Country wrote:
А то што се ти штрецаш, ту већ треба да се забринемо и ти и ја.
Pa znaš šta. Naručio sam dva poklona. Jedan su oštetili, drugi su izgubili. A po ko zna koji put u zadnjih mesec dana me izjebavaju za stan za iznajmljivanje. Nekad i te eksternalije utiču. Trudim se da do toga ne dođe, ali dešava se, jebi ga.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°959
Privodim ovaj topim pravoj nameni. Oftopikovanje STOP!
A Ljilja Smajlović kaže: "Ja mislim da jeste bilo krađe, ali i na jednoj i na drugoj strani."
— Izvesni Plim (@IzvesniPlim) December 23, 2023
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°961
najbolji je tomic kada dokazuje kako je greta t. antisemita zato sto ima plisanu hobotnicu u sobi a radi za coveka koji je objavio protokole sionski mudraca kao urednik casopisa velika srbija.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°962
Nije bio urednik, samo član redakcije.
Ovo je taj broj:
srpskaradikalnastranka.org.rs/files/izdavastvo/velika_srbija/VS0016.pdf
Ovo je taj broj:
srpskaradikalnastranka.org.rs/files/izdavastvo/velika_srbija/VS0016.pdf
Last edited by rumbeando on Sat Dec 23, 2023 9:37 pm; edited 1 time in total
- Post n°963
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°964
mislim hocu reci legitimno pitanje svakom coveku u tom impresumu je 'kada ste prestali da budete antisemita?'
_____
- Post n°965
Odgovor: nikad, ali sam postao cionista kad sam angažovao izraelske spin-doktore.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°966
Занимљива је та редакција којој је на челу уредник, и зашто избегавају да буду уредништво са редактором на челу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°967
Detinjci, Materice, Oci. Čini mi se da se i danas mogu setiti ovih dana iz detinjstva. Ako ste s majkama danas, znate šta je činiti
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 24, 2023
_____
- Post n°969
The joke is writing itself...
_____
- Post n°970
Kad si veliki, sve ti lepo stoji i svuda si na dobrom mestu. https://t.co/ugT9crCQl6
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 24, 2023
_____
- Post n°971
Uvek si bio doktor da se praviš lud.. i da opipavas rekciju ljudi sa nekom kezual temom.. a u toku je protest ljudi zbog pokradenih izbora
— Axil Petić (@zoonasummraka) December 24, 2023
_____
- Post n°972
Stigao voz i u ovu kuću pic.twitter.com/0aqtjUVuAS
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 26, 2023
_____
- Post n°973
Tako on insinuira da bi taj voz možda mogao biti i bugarski...
- Post n°974
_____
- Post n°975
Stigo voz na parket od 100€ m2
Ok 80
Ok 80