Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klačarizam dana 2

Vilmos Tehenészfiú

Klačarizam dana 2 - Page 39 Empty Re: Klačarizam dana 2

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Dec 23, 2023 4:47 pm

паће wrote:
    Erős Pista wrote:Klačarizam dana 2 - Page 39 3579118792

Postoji neki fenomeni koji su za mene relativno novi, ali realni. U poslasticarnici u koju cesto svracam, vec danima vrte neki Christmas Radio, sa americkim bozicnim pesmama, a nasred objekta su postavili neki, ne ni tako mali, nativity scene. Hocu reci, desava se neka amerikanizacija glede Bozica, bas je cudno, ali nema sumnje da se desava.

И ми смо јуче снелиРЖ јелку са спрата, и то је у ствари доста касно, ранијих година је било бар око осамнаестог, ал' сад је соба која изиграва магацин била закрчена, мајстори мајстори, па зато. Да се ја питам, качила би се тридесетог, ал' унучићи Амери. Срећна околност је што сад за пазар, кад одемо на НБг, не морам да се паркирам којекуде и џеџим у колима док ћерка.2 пазари - преселила се ћерка.3 ближе тржном центру па оџоњам код ње Klačarizam dana 2 - Page 39 1143415371.

Иначе ме у тамоу хватао попиздитис, сваке године све раније - на местима где су пуштали музику за покварене лифтове се плејлиста скрати на пешес свуда истих, свуда исте две боје, на тевеу се прекидају серије. Кажите да сте власници свега а да нисте рекли ништа. Бивало је већ да уђемо у дућан, ослушнем и кажем госпоји „махни ми кад дођеш на касу да уђем да платим“, па налево круг и изађем напоље и запалим. Боља је и зимоћа.
    Pre dosta godina sam morao da odem u kanc uprave tržnog centra, beše nedelju dana pred Dan Zahvalnosti. Pričam sa njima i ulazi jedan čiča besan ko ris. “Pustili ste prazničnu muziku! Ne može to tako! Praznična muzika se pušta posle Dana Zahvalnosti, a ne pre!”. Nisam imao pojma da si to ti bio, dobar ti engleski.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    паће

Post by паће Sat Dec 23, 2023 6:19 pm

Нисам ја, ја сам ти као онај што му је неко сломио руку на три места - избегавам та места. Ша ћу ја тамо, с врата видим да нисам добродошао.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 23, 2023 6:50 pm

Летећи Полип wrote:
    No Country wrote:Хвала на одговорима. Refreshingly uncoordinated, as always. :-)

Срећно свима који славе.

Ma ja sam bio samo sarkastičan. Jebote, stalno pričaš o nacionalizmu u Srbiji, i kako su svi šoveni, i kako je i Burundu sumnjiv, a onda - jeste li se i vi sinhronizovali sa katoličkim, fakin 25. decembrom? I mean, wtf? Naravno da nismo. Ovde masa ljudi posti božićni post sada. A još (daleko) veći broj mlitavo mumlja kako bi i oni trebali, ali jebi ga.

Pri čemu naravno treba razdvojiti američki božić, kao konzumeristički ambijent, od pravoslavnog koji se zapravo slavi kao božić.
    Ја лепо питао, а ти овако? Па је л видиш да се сам трпаш у сумњива лица? Још ти амерички божић смрди на доларе а српски мирише, и то на тамјан? :-)

Хинт: ја кад се зезам метнем смајлија, да се нађе. Изузев кад је баш много очигледно.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 23, 2023 6:57 pm

beatakeshi wrote:NC, kako bi te pepepeovski banovao zbog offtopičenja ovog uzvišenog topika
    Пепепејски може да се банује увек и баш низашта, тако да - широк ти друм. Мада мислим да ова сасвим небулозна тема има извесне везе са клачеризмом, истина подалеке. По тој теорији управо би клачерска субкласа предњачила у овако нештом, под претпоставком да овако нешто уопште постоји. Јербо се они целог живота труде да “нису одавде”. Т.ј. оданде. Знаш већ шта хоћу да кажем.

Merry Christmas, peace on Earth.

Post by beatakeshi Sat Dec 23, 2023 7:11 pm

"Pis maco!"
    "Pis baba." (nema smajli sa džointom Klačarizam dana 2 - Page 39 4135669698)
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Dec 23, 2023 7:21 pm

No Country wrote:
    Ја лепо питао, а ти овако? Па је л видиш да се сам трпаш у сумњива лица? Још ти амерички божић смрди на доларе а српски мирише, и то на тамјан? :-)

Хинт: ја кад се зезам метнем смајлија, да се нађе. Изузев кад је баш много очигледно.

Kakav je da je, pravoslavni je makar neki autentičan praznik. Nosi neke simbole, vrednosti, nešto. Ovo što kod nas dolazi iz Amerike, pod imenom božić, je samo jedno u nizu tematskih rešenja za crni petak. A inače, svi praznici koji dolaze odande su crni petak. That being said, niko ne poriče da tamo, u Americi, ispod svog tog konzumerističkog kiča, postoji neka masa ljudi koja praznuje ''pravi'' božić. Ali ovo što dolazi odande nije to, i ne predstavlja nikakav takeover. Postojaće paraleno, a lokalne srednje klase će učestvovati u oba. Kupovaće na krismas sejlovima, i postiće božićne poste. Jebi ga, svet bi bio idealno mesto kada bi malograđanija bila dosledna u svom licemerju. Ali to nije tako.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 23, 2023 7:35 pm

Океј. Не тражим ја никакву “доследност малограђаније”, па нисам баш толико глуп. Него сам просто питао докле је стигла та particular сорта малограђанштине. Једно пригодно сезонско питањце, без задњих мисли. А то што се ти штрецаш, ту већ треба да се забринемо и ти и ја.

И да се не лажемо: отприлике исти проценат Срба и Амера слави божић “искрено”, па ма шта то значило.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Dec 23, 2023 7:40 pm

No Country wrote:
    А то што се ти штрецаш, ту већ треба да се забринемо и ти и ја.

Pa znaš šta. Naručio sam dva poklona. Jedan su oštetili, drugi su izgubili. A po ko zna koji put u zadnjih mesec dana me izjebavaju za stan za iznajmljivanje. Nekad i te eksternalije utiču. Trudim se da do toga ne dođe, ali dešava se, jebi ga.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 23, 2023 7:47 pm

Privodim ovaj topim pravoj nameni. Oftopikovanje STOP!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Sat Dec 23, 2023 8:08 pm

Ljilja Klačarizam dana 2 - Page 39 3137070404 Klačarizam dana 2 - Page 39 3579118792
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Dec 23, 2023 9:29 pm

najbolji je tomic kada dokazuje kako je greta t. antisemita zato sto ima plisanu hobotnicu u sobi a radi za coveka koji je objavio protokole sionski mudraca kao urednik casopisa velika srbija.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Dec 23, 2023 9:34 pm

Nije bio urednik, samo član redakcije.

Ovo je taj broj:
    srpskaradikalnastranka.org.rs/files/izdavastvo/velika_srbija/VS0016.pdf

Last edited by rumbeando on Sat Dec 23, 2023 9:37 pm; edited 1 time in total
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Dec 23, 2023 9:36 pm

rumbeando wrote:Nije bio urednik, samo član redakcije.

mislim urednistva

edit: u pravu si ali ne da nesto menja

Klačarizam dana 2 - Page 39 Vucic_10

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Dec 23, 2023 9:41 pm

mislim hocu reci legitimno pitanje svakom coveku u tom impresumu je 'kada ste prestali da budete antisemita?'

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 23, 2023 10:07 pm

Odgovor: nikad, ali sam postao cionista kad sam angažovao izraelske spin-doktore.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

паће

Post by паће Sun Dec 24, 2023 9:41 am

Занимљива је та редакција којој је на челу уредник, и зашто избегавају да буду уредништво са редактором на челу.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 24, 2023 4:18 pm

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Dec 24, 2023 4:20 pm

Klačarizam dana 2 - Page 39 286371741

_____
    ova zemlja to je to
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 24, 2023 4:22 pm

The joke is writing itself...

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 24, 2023 9:16 pm

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 24, 2023 9:29 pm

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Dec 27, 2023 12:02 pm

_____

mstislaw

Post by mstislaw Wed Dec 27, 2023 2:06 pm

Tako on insinuira da bi taj voz možda mogao biti i bugarski...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Dec 27, 2023 2:11 pm

Klačarizam dana 2 - Page 39 3579118792

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Dec 27, 2023 3:26 pm

Stigo voz na parket od 100€ m2

Ok 80

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:54 am