boomer crook wrote:dobro ajde nemoj odma da se ljutis
evo klacar fotografise lisce
Klačarizam dana 2
- Post n°926
Re: Klačarizam dana 2
- Post n°927
Vise klacarizama, manje oftopikovanja!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°928
Niko ništa da kaže o platformama, kako inače da prelomimo.
- Post n°929
Svi rezultati dva i po sata po zatvaranju biračkih mesta, kredibilni i pravovremeni.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 17, 2023
Hvala posmatračima.
Hvala Ipsos Srbija
Hvala dobrim ljudima.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°931
We did it pic.twitter.com/xc44hYbgk2
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 22, 2023
_____
- Guest
- Post n°932
Off topic/ on topic питањце: јесу ли се јелке и поклони у међувремену у Србији синхронизовали са 25. Децембром, или је и даље на снази стари комунистички компромис, где се та ствар обавља на Нову Годину, 1. Јануара?
- Post n°933
Maltene skroz sinhronizovano sa 25. decembrom.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°934
zašto bi se sinhronizovali sa 25. decembrom?
nama deda mraz dolati za novu godinu i svi se, svesno ili nesvesno trudimo da tako i ostane
(ima pokušaja, što agresivnih, što patetičnih da se pomeri sve to na 7. januar, al nema šanse da zaživi)
nama deda mraz dolati za novu godinu i svi se, svesno ili nesvesno trudimo da tako i ostane
(ima pokušaja, što agresivnih, što patetičnih da se pomeri sve to na 7. januar, al nema šanse da zaživi)
- Post n°935
ima bar tri božićno-novogodišnja tima, nejednake snage - santa claus, da ne kažem sveti nikola, za novo-okcidentalce kojima je black friday već praznična predgrupa na svirci; za x-ere i bumere deda mraz (djed moroz) koji miksuje trad+rusko-commie-meko-religiozne ("nisam vernik al poštujem") crtice, i za još tradicionalnije sladokusce - božić bata.
pluralizam, izobilje izbora
pluralizam, izobilje izbora
- Guest
- Post n°936
Хвала на одговорима. Refreshingly uncoordinated, as always. :-)
Срећно свима који славе.
Срећно свима који славе.
- Post n°937
Jedan Srbin, dve partije, tri Deda Mraza.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°940
Postoji neki fenomeni koji su za mene relativno novi, ali realni. U poslasticarnici u koju cesto svracam, vec danima vrte neki Christmas Radio, sa americkim bozicnim pesmama, a nasred objekta su postavili neki, ne ni tako mali, nativity scene. Hocu reci, desava se neka amerikanizacija glede Bozica, bas je cudno, ali nema sumnje da se desava.
_____
- Guest
- Post n°941
Чудно би било да се не дешава. Божић је најкомерцијалнији од свих америчких празника, просто је део тог привредног модела. Долази у пакету са брзом храном, итд. Ипак, надао сам се да Срби мало боље одолевају.
- Post n°942
Erős Pista wrote:We did it pic.twitter.com/xc44hYbgk2
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) December 22, 2023
Tri na dva
- Post n°943
Slavljenje Božića 7. januara u stvari ima 1 dublji smisao koji sam ja zapravo tek nedavno shvatio. Naime bitno je da sve ostane mrtvo do tog 7-8. januara kako bi se svi istreznili od dočeka i reprize dočeka.
Osim toga, totalno je besmisleno.
Osim toga, totalno je besmisleno.
- Post n°944
No Country wrote:Хвала на одговорима. Refreshingly uncoordinated, as always. :-)
Срећно свима који славе.
Ma ja sam bio samo sarkastičan. Jebote, stalno pričaš o nacionalizmu u Srbiji, i kako su svi šoveni, i kako je i Burundu sumnjiv, a onda - jeste li se i vi sinhronizovali sa katoličkim, fakin 25. decembrom? I mean, wtf? Naravno da nismo. Ovde masa ljudi posti božićni post sada. A još (daleko) veći broj mlitavo mumlja kako bi i oni trebali, ali jebi ga.
Pri čemu naravno treba razdvojiti američki božić, kao konzumeristički ambijent, od pravoslavnog koji se zapravo slavi kao božić.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°945
Erős Pista wrote:
Postoji neki fenomeni koji su za mene relativno novi, ali realni. U poslasticarnici u koju cesto svracam, vec danima vrte neki Christmas Radio, sa americkim bozicnim pesmama, a nasred objekta su postavili neki, ne ni tako mali, nativity scene. Hocu reci, desava se neka amerikanizacija glede Bozica, bas je cudno, ali nema sumnje da se desava.
И ми смо јуче снелиРЖ јелку са спрата, и то је у ствари доста касно, ранијих година је било бар око осамнаестог, ал' сад је соба која изиграва магацин била закрчена, мајстори мајстори, па зато. Да се ја питам, качила би се тридесетог, ал' унучићи Амери. Срећна околност је што сад за пазар, кад одемо на НБг, не морам да се паркирам којекуде и џеџим у колима док ћерка.2 пазари - преселила се ћерка.3 ближе тржном центру па оџоњам код ње .
Иначе ме у тамоу хватао попиздитис, сваке године све раније - на местима где су пуштали музику за покварене лифтове се плејлиста скрати на пешес свуда истих, свуда исте две боје, на тевеу се прекидају серије. Кажите да сте власници свега а да нисте рекли ништа. Бивало је већ да уђемо у дућан, ослушнем и кажем госпоји „махни ми кад дођеш на касу да уђем да платим“, па налево круг и изађем напоље и запалим. Боља је и зимоћа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°946
Da, od 3. do 14. januara su popularni, kako ih ja zovem, braon dani, nema više novogodišnjeg šarenila ali je i dalje nekakav sivobraon praznik, jedan deo populacije potone u srednji vek, monasi iz Slanaca te spopadaju ispred Maksija rečima "Neka Booooog sačuva tebeeee i tvoju pooorodicu" (kad mi tako kaže, to grleno "pooooorodicu", zamišljam sebe na čelu sofre, mojih 11 sinova pored mene a šćeri donose i prinose, ženu smo istrošili eno je leži pozadi da je ne gleda svet takvu), sve miriše na paljevinu i tamjan, hteli ste konzumerizam E SAD DOLAZI NAŠIH PAR NEDELJA.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°947
Pa uvek ce imati SrbNG i ako/kad se prihvati novojulijanski kalendar.
- Post n°948
NC, kako bi te pepepeovski banovao zbog offtopičenja ovog uzvišenog topika
- Post n°949
Каквог пичења?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°950
realno, nije se nista mnogo promenilo od mog vremena. ljudi slave novu godinu, kupuju poklone za novu godinu, ima vise praznicne muzike jer ima vise soping molova.
amerikanizacija postoji za noc vestica. to deca sad slave po vrticima, u moje vreme to nije bilo.
amerikanizacija postoji za noc vestica. to deca sad slave po vrticima, u moje vreme to nije bilo.
_____
ova zemlja to je to