(često sam otvarala čekajući reakcije na glasanje u un-u)
Srbija i Ukrajina
- Post n°476
Re: Srbija i Ukrajina
kod mene radi
- Post n°477
Meni se ne otvara
https://rs.sputniknews.com/
https://rs.sputniknews.com/
- Post n°478
Krene da se otvara i onda stane i - nista
- Post n°479
Kod mene radi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°480
Ni meni se ne otvara, a i ne otvara mi se
Mozda ce sirota Ljubinka iz pariske ilegale da nam donosi svoje originalne uvide u razmisljanja Tolstoja, Lavrova i Nariskina...
Mozda ce sirota Ljubinka iz pariske ilegale da nam donosi svoje originalne uvide u razmisljanja Tolstoja, Lavrova i Nariskina...
- Post n°481
ne damo uroša bobića!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°482
https://www.politika.rs/scc/clanak/504298/Vucic-o-glasanju-u-UN-Prvobitna-odluka-bila-je-da-budemo-uzdrzani
- Post n°483
Erős Pista wrote:Cousin Billy wrote:Beogradski sindikat ponudio je svoju interpretaciju sukoba u Ukrajini.
Akl sam dobro razumeo, od ruskog napada na Ukrajinu ce profitirati Boing i Lokid. Sad se pitam, da li Putin radi za B i L ili je naprosto samo glup?
Nevezano za to, neverovatno mi je kako u srcu novog putinizma zapravo zjapi rupa i to se vidi i iz ove pesme. Kad treba da se kaze za sta smo, onda je to neko pateticno nabrajanje banalnosti (gostoprimstvo, ljubav, crkva, blatruc), zapravo definisemo se samo u negativno, u odnosu na neprijatelja, mada je i to zapanjujuce tanko - kultura otkazivanja i slicne budalastne. Na kraju smo "protiv ovog ludila" - krik zbunjenog bumera koji naprosto ne razume sta se desava oko njega. Da se preptostaviti da je "ovo ludilo" i korona i rat u Ukrajini i zivoti sjebani tranzicijom, aaaa, sve.
:krik zbunjenog bumera:
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°484
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°485
Dakle, 71 posto je praktično na strani Rusije, kad si neutralan dok agresor satire žrtvu jasno je na čijoj si strani, većina je spremna čak i da trpi za svoja uverenja pozajmljena od Putinove propagande koja je kod nas jedina zvanična slika realnosti. U dlaku isti procenat građana nikada nije čuo za opsadu Sarajeva.
Dok smo devedesetih i mogli da poverujemo kako ljudi ne znaju šta se dešava, kako žive u medijskoj blokadi izloženi ispiranju mozga sa zvaničnih kanala, danas takvih izgovora više nema. Rat gledamo uživo, u realnom vremenu, sve je dostupno – ali to nimalo ne utiče na građanstvo. Kao što su onomad podržavali Miloševića i njegove horde zla, tako danas podržavaju Putina i njegove orke. Ako je neko imao iluzije o zavedenim umovima, o izmanipulisanim građanima koji greškom staju na stranu radikalnog zla – danas je tome došao kraj.
Masovno neznanje o opsadi je manji problem, ono ionako nije slučajno, već pažljivo dirigovano. Veći problem je što bi danas većina navijala za opsadu Sarajeva, žešće i ostrašćenije nego što navija za pokolje po ukrajinskim gradovima i selima. Fašizam ljude pretvara u nešto za šta je teško pronaći ime. Nema reči koja bi bila dovoljno uvredljiva za ljubitelje smrti, ljudske patnje i stradanja.
https://www.tacno.net/graditelji-mira/kad-nema-opsade-sarajeva-dobri-su-i-pokolji-po-ukrajini/
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°487
Tomislav Marković beše zamenik urednika enovina u vreme hajke na Vanju Ćalović?
(Nije bitno za meritum teksta, samo da istaknem da je njegov autor - moralna grudvica).
(Nije bitno za meritum teksta, samo da istaknem da je njegov autor - moralna grudvica).
- Post n°488
Ne sećam se da li je bio baš tada, baš na toj funkciji, ali jeste bio u toj ekipi svakako.
Mada je u odnosu na svoje kolege Ištvana i Marka Matića bogami moralna gromada.
Mada je u odnosu na svoje kolege Ištvana i Marka Matića bogami moralna gromada.
_____
- Post n°490
Da, da, Perin mali. Mislim da je tada bio na toj funkciji, ali ne mogu sto posto da tvrdim.
- Post n°491
...zamenik glavnog urednika e-novina (2008-2016)...
Divota jedna.
- Post n°492
Sjajno.
_____
- Post n°493
EKSKLUZIVNO Veliki uspeh Srbije u Briselu - ukinute sankcije u vezi sa uvozom nafte
Srbija i Zapadni Balkan su skinuti sa liste sankcija oko uvoza nafte, saznaje ekskluzivno “Blic”.
To znači da ćemo nastaviti da uvozimo preko jadranskog koridora, što znači da smo obezbedili naftu i posle 15.maja preko JANAF-a - otkriva izvor “Blica”.
Sve je rađeno na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji je tim bio u stalnoj koordinaciji sa predstavnicima EU. Srbiji su najviše pomogli Ursula fon der Lajen, Šarl Mišel i Francuska kao predsedavajuća Evropskoj uniji.
O ovoj temi Vučić je sinoć goovrio na RTS-u.
Srbija i Zapadni Balkan su skinuti sa liste sankcija oko uvoza nafte, saznaje ekskluzivno “Blic”.
To znači da ćemo nastaviti da uvozimo preko jadranskog koridora, što znači da smo obezbedili naftu i posle 15.maja preko JANAF-a - otkriva izvor “Blica”.
Sve je rađeno na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji je tim bio u stalnoj koordinaciji sa predstavnicima EU. Srbiji su najviše pomogli Ursula fon der Lajen, Šarl Mišel i Francuska kao predsedavajuća Evropskoj uniji.
O ovoj temi Vučić je sinoć goovrio na RTS-u.
- Post n°494
Dali tumačenje za ceo ZB (mada je realno relevantno samo za NIS/Srbiju), vrv i za Švajcarsku i koju još zemlju sa privilegovanim odnosima.
- Guest
- Post n°495
Odlično, moći će narod da se u relativnoj udobnosti podsmeva mrtvoj deci.
- Post n°496
Jbga nije ti neki komentar.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°498
Ne verujem da bi baš prvi rekao evo ne treba mi gorivo
Ja sigurno ne bi
Ja sigurno ne bi
_____
#FreeFacu
- Post n°499
Narod misli ono što mu kažu Đubre Bujošević i Đubre Lj. Stefanović i to je tako.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°500
kondo wrote:Ne verujem da bi baš prvi rekao evo ne treba mi gorivo
Ja sigurno ne bi
Ne bih to rekao ali bih rado oduzeo dobrom delu populacije gorivo, pristup društvenim mrežama, šopinge, letovanja i sve druge lepe stvari, pošto je većinski stav stanovništva borderline sociopatski. Mislim ne pada mi na pamet da se opravdavam, nemam za šta. Ne predlažem ništa, samo konstatujem očigledno, da će ljudi u relativnoj udobnosti, bez ikakvih ličnih posledica osim postepenog pada standarda, podržavati ubijanje staraca i dece. I završio bih priču o ovome, ne znam o čemu bi pričali dalje.