https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/224140/bomba_iz_beograda_ovim_americhkim_lobistima_vuchic_dao_dva_miliona_dolara_brnabicka_van_sebe_sto_je_informacija_procurila.htmlplachkica wrote:Daniel Vajdich, called "the man fighting for Ukraine in DC" here, is also employed by the Serbian Chamber of Commerce to "promote Serbia’s continued development as it prepares its economy for the rigors of full EU membership.”https://t.co/UWqpGAgLOr
— Lily Lynch :dove: (@lilyslynch) March 19, 2022
Srbija i Ukrajina
- Post n°26
Re: Srbija i Ukrajina
- Post n°28
Portparol Međunarodne legije u Ukrajini: Ovde Hrvati i Srbi ratuju rame uz rame https://t.co/3UZFroghqh #N1info (VIDEO)
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) March 20, 2022
- Post n°29
https://www.ft.com/content/c482f62a-2977-458d-b74c-0ff71be2cdf2?shareType=nongift
...
Balkan exemption
The EU is working on clarifying its sanctions regime against Russia to enable countries in the Western Balkans continue buying Russian fossil fuels. The move comes after Serbia complained that it was facing fuel supply uncertainties stemming from the restrictions, write Marton Dunai in Budapest and Valentina Pop in Brussels. EU’s latest round of sanctions prohibit engaging in any transaction with companies outside the EU that are more than 50 per cent owned by one of a dozen Russian groups, including Gazpromneft — which holds 51 per cent of Serbia’s only oil refiner and national fuel company, NIS. The rules de facto ban NIS from buying Russian crude from its usual intermediaries, such as Glencore (Anglo-Swiss) or Vitol (Dutch).
Officials in Brussels are now working on applying the same rules as EU member states (who can still carry out transactions for the supply of Russian fossil fuels), given that geographically, the Western Balkans are an enclave surrounded by EU countries, said a person familiar with the matter. In Serbia, Gazpromneft bought the NIS stake in 2008 for just under €1bn, which included hefty investments in the outdated infrastructure. Russia also included Serbia in the southern gas corridor and undertook the building of an underground storage facility in the country at Banatski Dvor.
All of that infrastructure now makes landlocked Serbia even more dependent on Russian energy, and the government of president Aleksandar Vucic, who is facing elections in less than two weeks, was shocked at what it saw as a move with a potential impact on the elections exacerbating the effect of already surging fuel prices. “The essence is that Europeans have left the possibility to import and export from Russia on their territory, but that third countries cannot import oil if companies or refineries are majority owned by Russia,” Vucic told Serbian media. “They did not punish the Russians, they did not punish themselves: they punished us.”
“Currently we are in contact with Serbian authorities to clarify any concerns they may have related to the application and consequences of restrictive measures,” said commission spokesman Peter Stano. “We are working with all our partners in the Western Balkans to alleviate the impact of the war on their economy and society.”
The legal amendments will be subject to approval by all 27 governments and some capitals are already expressing unease at the prospect of helping Serbia after it refused to align with western sanctions. “This would be fair in the case of countries like North Macedonia that fully align with EU sanctions and therefore shoulder some of the cost on their own economy,” said one EU diplomat. “But Serbia hardly aligning with sanctions and wanting an exemption is really beyond the pale.”
- Post n°30
Najbolje je da bombarduju sve što je u ruskom vlasništvu na teritoriji Srbije.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°31
the government of president Aleksandar Vucic
Šta reći.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°32
Pa dobro, ako hoce da nadoknade stetu... Samo sto svi znamo da nije samo finansijska steta u pitanju, ali nekproba to da im objasni
- Post n°33
Erős Pista wrote:the government of president Aleksandar Vucic
Šta reći.
Ustavni paradoks
- Guest
- Post n°34
Popu pop a bobu bob.Erős Pista wrote:the government of president Aleksandar Vucic
Šta reći.
- Post n°35
Ne, super bi bilo
- uvedite sankcije mi cemo vam nadoknaditi stetu
- ja, ovaj, tuc-muc...
- uvedite sankcije mi cemo vam nadoknaditi stetu
- ja, ovaj, tuc-muc...
- Post n°36
Деведесетих смо на својој кожи осетили шта значи западна медијска машинерија лажи којом се сатанизује читав један народ зарад војних и геополитичких интереса НАТО-а. Данас када то исто пролази Русија - треба отворено стати уз њу и узвратити за сву подршку Русије нама ових година! pic.twitter.com/300yJf3PVm
— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) March 22, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°38
I jos im za to uzmemo nesto za dzabe
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°40
Можда да откупимо свој део НИСа за... да неко њихов овде нађе уточиште, рецимо Путинова удовица.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°41
To ne postoji tj nece postojati.
Dovoljno je da otkupimo toliko da smo vecinski vlasnici. To mu sad dodje negde najjeftinija opcija.
Dovoljno je da otkupimo toliko da smo vecinski vlasnici. To mu sad dodje negde najjeftinija opcija.
- Post n°42
Чекајте, ако сам ја добро разумео, Вучић има и јаре и паре?
Не мора да диже санкције према Русији, можемо да купујемо нафту и гас (што је најбитније), не смемо да извозимо оружје и да пробијамо блокаду (ваљда нећемо, испоштоваћемо), осудио је инвазију у УН...
Ово ми делује одлично, од кога је добро је.
Не мора да диже санкције према Русији, можемо да купујемо нафту и гас (што је најбитније), не смемо да извозимо оружје и да пробијамо блокаду (ваљда нећемо, испоштоваћемо), осудио је инвазију у УН...
Ово ми делује одлично, од кога је добро је.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°43
Mislim da ce to tesko bar bez jasne osude, a vrv i bar nekakvih sankcija
- Post n°44
Ali od svega je bolja opcija da dokupimo do 51%, mnijem
- Post n°45
Mór Thököly wrote:Mislim da ce to tesko bar bez jasne osude, a vrv i bar nekakvih sankcija
Па могу санкције на војну опрему и на робу која иначе подлеже санкцијама у ЕУ.
Дакле, не смемо да пробијамо санкције и да се шверцујемо.
То је сасвим коректно, ако Немачка не извози неке компоненте не можемо ни ми.
Али можемо нафту и гас, што је јако битно. Остало нас не занима.
Преузимање већинског власништва у НИС-у би свакако било пожељно, не знам што не бисмо се отворили за још тих 10% и да будемо мирни.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°46
što samo NIS, sada je trenutak da preuzmemo
- Rosneft.
- Surgutneftegas.
- Gazprom.
- LukOil.
- Transneft.
- Post n°47
Јанош Винету wrote:Mór Thököly wrote:Mislim da ce to tesko bar bez jasne osude, a vrv i bar nekakvih sankcija
Па могу санкције на војну опрему и на робу која иначе подлеже санкцијама у ЕУ.
Дакле, не смемо да пробијамо санкције и да се шверцујемо.
То је сасвим коректно, ако Немачка не извози неке компоненте не можемо ни ми.
Али можемо нафту и гас, што је јако битно. Остало нас не занима.
Преузимање већинског власништва у НИС-у би свакако било пожељно, не знам што не бисмо се отворили за још тих 10% и да будемо мирни.
Slazem se
- Post n°48
Juce u bg-u vidim lika sa jaknom na kojoj su prisivene Z oznake.
Za to vreme, Rusi u Srbiji
Bes mi sve ako ovog lika i one Ruse sto su isli na skup podrske Ukrajini ne izlupaju legijatani i slicni branitelji rustva
Za to vreme, Rusi u Srbiji
Mihail Golupcov i njegova supruga Vera su otvorili vrata svog hotela u Prnjavoru kod Kragujevca za ukrajinske porodice koje beže od ratnih razaranja i stradanja i ponudili im besplatan smeštaj i hranu dokle god žele da ostanu kod njih.
— Radio Slobodna Evropa (@RSE_Balkan) March 22, 2022
https://t.co/I0qQ16en11 pic.twitter.com/1CL4FeV15X
Bes mi sve ako ovog lika i one Ruse sto su isli na skup podrske Ukrajini ne izlupaju legijatani i slicni branitelji rustva
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°49
Neće ih niko ni pipnuti, ne boj se. Sve to radi po komandi a nema teorije da bi se dozvolilo tako nešto.
- Post n°50
A ima dovoljno napaljenih koji nisu na lancu i koji mogu - ok, ne bas da izlupaju ali da dobacuju i psuju
Nesto ovako
Nesto ovako
_____
★
Uprava napolje!