USA - США - SAD
- Guest
- Post n°526
Re: USA - США - SAD
hoću reći da mi je drag njihov ideal slobode ali da su je u velikoj meri erodirali.
- Post n°527
na redu su kontracepcija, istopolne veze i istopolni brakovi
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°528
Ma da, to se slažem da od demonstracija nema ništa.Cousin Billy wrote:da ponovim - izaći će na ulicu ali neće ništa uraditi kao što nisu ni u Portlandu ni u Vašingtonu. u SAD se stvari više ne odlučuju na ulici niti putem ulaska u javne zgrade. napravili su skaredni fetiš od integriteta države.
u suštini trebalo bi da zapale Vrhovni sud sada i da to bude tek početak istinskog dijaloga o ovoj odluci.
Kao što rekoh, nije toliki problem Roe vs Wade, problem će biti zakoni koji krivično gone one koji pomažu žene koje bi da izvrše abortus tamo gde je to dozvoljeno, kao i žene koje to urade. To je interstate commerce, i to ne sme da se dira. Ako se ti zakoni ne obore, to je kraj SAD kao funkcionalne savezne države, i početak prelaska u konfederaciju grupe država, nešto kao EU sada, ali kada bi Visegradska grupa bila jedna država, skandinavske zemlje druga, itd.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°529
Zdravlje Bože da se završi u krvi do kolenaVilmos Tehenészfiú wrote:Ma da, to se slažem da od demonstracija nema ništa.Cousin Billy wrote:da ponovim - izaći će na ulicu ali neće ništa uraditi kao što nisu ni u Portlandu ni u Vašingtonu. u SAD se stvari više ne odlučuju na ulici niti putem ulaska u javne zgrade. napravili su skaredni fetiš od integriteta države.
u suštini trebalo bi da zapale Vrhovni sud sada i da to bude tek početak istinskog dijaloga o ovoj odluci.
Kao što rekoh, nije toliki problem Roe vs Wade, problem će biti zakoni koji krivično gone one koji pomažu žene koje bi da izvrše abortus tamo gde je to dozvoljeno, kao i žene koje to urade. To je interstate commerce, i to ne sme da se dira. Ako se ti zakoni ne obore, to je kraj SAD kao funkcionalne savezne države, i početak prelaska u konfederaciju grupe država, nešto kao EU sada, ali kada bi Visegradska grupa bila jedna država, skandinavske zemlje druga, itd.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°530
Završiće se tako što će jug da izgubi kasicu prasicu, i postane kolonija severa. Tu će da se prave jeftine patike, a ne u Vijetnamu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°531
“She just died? I didn’t know that. She led an amazing life, what else can you say? Whether you agree or not ... she led an amazing life.”
_____
????
- Post n°532
Rešenje se nameće
- Spoiler:
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°534
Nije loše još jednom podsetiti kako se došlo dovde - dodvoravanjem fanaticima i teroristima, traženjem tog nekog srednjeg puta, bipartisanshipa, itd. Ova većina u SC je napravljena banditski i teroristički, po više osnova, od odbijanja da se glasa za Merika Garlanda, preko načina na koji je izguran Bret i tebe sam sit Kavana, pa sve do načina na koji je izabrana EKB, onako kako su sami republikanci tvrdili da Garland ne može da bude izabran.
Naravno, nema prostora za izenanađivanje, tako se reakcija brani uvek kad gubi moć. I na kraju će je naravno izgubiti - jer je u manjini, ali će prethodno da se posere svima u živote, i ženama, i deci, i gejevima, i apsolutno svima, jer je sve manje bitno od njihove moći.
Naravno, nema prostora za izenanađivanje, tako se reakcija brani uvek kad gubi moć. I na kraju će je naravno izgubiti - jer je u manjini, ali će prethodno da se posere svima u živote, i ženama, i deci, i gejevima, i apsolutno svima, jer je sve manje bitno od njihove moći.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°535
Grant vas je ubijao, ali vas nije ubijao dovoljno...
- Post n°536
+1000
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°537
Sad Helle idu po forumima i vade stare postove gde se kuka na Hilari
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°538
Pa da se ona nije kandidovala tad, Trampara ne bi ni dobio. Doslovno su izgubili zbog nje. Da je tad kandidovan Bajden, dobio bi. Ali jbg.
_____
- Post n°539
Brendon sad treba da kaže let them enforce it, al evo ne znam zbog čega, nešto sumnjam da će.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°541
pa nije analogija, svakako ne u onom gotcha smislu koji ciljaš, al kapiram da i ti to znaš.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°542
Erős Pista wrote:Naravno, nema prostora za izenanađivanje, tako se reakcija brani uvek kad gubi moć. I na kraju će je naravno izgubiti - jer je u manjini, ali će prethodno da se posere svima u živote, i ženama, i deci, i gejevima, i apsolutno svima, jer je sve manje bitno od njihove moći.
Konzervativci - liberali 6:3.
Liberali
Sonia Sotomayor (67), Elena Kagan (62), Ketanji Brown Jackson (51).
Konzervativci
Chief Justice John Roberts (67), John Clarence Thomas (74), Samuel Alito (72), Neil Gorsuch (54), Brett Kavanaugh (57), Amy Coney Barrett (50).
Omjer snaga će skoro garantirano ostati ovakav u narednih desetak godina. Suci Vrhovnog suda dugo žive, jebi ga. A i nakon toga bi se liberali mogli načekati do većine. Osim ako ih ne krene karta, pa demokrati budu imali predsjednika u dva-tri mandata zaredom.
- Post n°543
ma znam, serem i ja, nenavikli smo na pobedjivanje, ne znamo kako se ponasamo.
ladno ACB jos uvek najmladja, bog mu dao srece i zdravlja, kako im je utero.
ladno ACB jos uvek najmladja, bog mu dao srece i zdravlja, kako im je utero.
- Post n°544
Watch live: People are gathering outside of the U.S. Supreme Court after the court overturned Roe v. Wade, ending constitutional protections for abortion that had been in place nearly 50 years. https://t.co/qpXxEbEAJh
— The Associated Press (@AP) June 24, 2022
"Let's be very clear: The health and life of women in this nation are now at risk."
— DW News (@dwnews) June 24, 2022
US President Joe Biden denounced the Supreme Court ruling overturning #RoeVsWade, calling it a "sad day for the court and for the country." pic.twitter.com/zk0Tm67pvC
- Post n°545
Nikson nije javno komentarisao presudu 73e
edit: Doduse LBJ umro tacno tad, pa je to drzalo medije neko vreme.
edit: Doduse LBJ umro tacno tad, pa je to drzalo medije neko vreme.
- Post n°546
JUST IN - DC police orders full mobilization after abortion ruling.
— Disclose.tv (@disclosetv) June 24, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°547
Džabe stražariš, prespavao si upad QAnona u Kongres i više se nikad ništa tako zabavno neće dogoditi.
- Post n°548
_____
- Post n°549
Clarence Thomas writes, in a concurring opinion, that the Supreme Court should reconsider Griswold, Lawrence, and Obergefell — the rulings that now protect contraception, same-sex relationships, and same-sex marriage.
_____
????
- Post n°550
Sonia Sotomayor je bila kod Conana na podcastu prije par mjeseci, humanizirala SCovce, fetišizirala kulturu dijaloga, užasno pristojna i kulturna, we should all get along trep trep, mislim, jebe se ovom Thomasu i ekipi za njenu kulturu dijaloga.Tovar wrote:Erős Pista wrote:Naravno, nema prostora za izenanađivanje, tako se reakcija brani uvek kad gubi moć. I na kraju će je naravno izgubiti - jer je u manjini, ali će prethodno da se posere svima u živote, i ženama, i deci, i gejevima, i apsolutno svima, jer je sve manje bitno od njihove moći.
Konzervativci - liberali 6:3.
Liberali
Sonia Sotomayor (67), Elena Kagan (62), Ketanji Brown Jackson (51).
Konzervativci
Chief Justice John Roberts (67), John Clarence Thomas (74), Samuel Alito (72), Neil Gorsuch (54), Brett Kavanaugh (57), Amy Coney Barrett (50).
Omjer snaga će skoro garantirano ostati ovakav u narednih desetak godina. Suci Vrhovnog suda dugo žive, jebi ga. A i nakon toga bi se liberali mogli načekati do većine. Osim ako ih ne krene karta, pa demokrati budu imali predsjednika u dva-tri mandata zaredom.
_____
my goosebumps have goosebumps