Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Јанош Винету

Rat u Ukrajini - Page 23 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Јанош Винету Sat Feb 26, 2022 12:44 pm

Notxor wrote:Radi ukrajinski VPN što znači da je verovatno sa internetom sve ok.

Mala trivia:
    Как бы не звучало, но лучшая  проверка документов сейчас у диверсантов - голосовая
    Русский никогда не сможет сказать без акцента -паляниця-

Јесте, користи се овај шиболет.
    Није ми баш најјасније шта, али ваљда је разлика у акценту - пАљаница уместо паљанИца, тако некако.

Last edited by Јанош Винету on Sat Feb 26, 2022 12:48 pm; edited 1 time in total

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Feb 26, 2022 12:47 pm

Dmitrij Medvedev u subotu je ustvrdio da bi Rusija, u znak odmazde zbog sankcija, trebala prekinuti sve diplomatske veze sa Zapadom.
    - Vrijeme je da stavimo lokote na ambasade, izjavio je, kako prenosi agencija RIA Novosti.
    Komentirao je i da suspenzija Rusije iz Vijeća Europe znači da bi u Rusiji mogla biti vraćena smrtna kazna.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by MNE Sat Feb 26, 2022 12:48 pm

Cousin Billy wrote:meni se čini da se Putin zapetljao kao pile u kučine. dao je preveliko obećanje (denacifikacija Ukrajine, pod čime podrazumeva njenu punu kapitulaciju i demilitarizaciju) koje se sada može realizovati samo divljačkim udaranjem po gradovima, sa ogromnim brojem mrtvih, jer se Ukrajinci izgleda ne ponašaju u skladu sa očekivanjima ruske propagandne mašine. sankcije Rusiji su za par dana evoulirale od "ostavite nam mogućnost da im prodajemo dijamanty i lamborginy" do vazdušnih i pomorskih blokada, a javnost na Zapadu sada traži i mnogo više od toga. ima problem i iznutra i spolja koji nikako ne može da reši jer se svakog sata smanjuje shock & awe efekat, poravnavanje gradova bi izgledalo jako jako jako loše, ne može da obustavi akciju niti da je dovrši kako treba.

ovi snimci na kojima babe i gopnici viču na rusku vojsku rade posao. većina ljudi su, na kraju, pristojan svet koga je pokvarilo stambeno pitanje, da parafraziram Bulgakova - i odlučno i brzo reaguju na prizore borbe Davida i Golijata.

ono što Putin izgledanije  razumeo je ste činjenica da će Zapad, nošen pozitivnim fidbekom javnog mnenja i političke klase, uraditi BUKVALNO SVE osim ulaska u direktni vojni sukob sa Rusijom.
    +1, sad mu ne valja ni naprijed ni nazad, mada mu više nema nazad tako da očekujmo još ludila
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 26, 2022 12:48 pm

Sve bi bilo lakse kada bismo znali sta Putko hoce sa Ukrajinom.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 26, 2022 12:49 pm

Јанош Винету wrote:
    Notxor wrote:Radi ukrajinski VPN što znači da je verovatno sa internetom sve ok.

Mala trivia:
    Как бы не звучало, но лучшая  проверка документов сейчас у диверсантов - голосовая
    Русский никогда не сможет сказать без акцента -паляниця-

Ovo kao "Sheveningen" za proveru holandskog identiteta u WW2, za šta ne znam da li je ratna legenda ili istina. Jezički znam da je istina, samo Holanđani to mogu lepo da izgovore, ne može da se nauči na kursu.
    Notxor

Post by Notxor Sat Feb 26, 2022 12:52 pm

To i onaj čovek, deda... viče ruskim vojnicima dok ih snima.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 26, 2022 12:54 pm

Летећи Полип wrote:Sve bi bilo lakse kada bismo znali sta Putko hoce sa Ukrajinom.

Ja bih bio za pocetak malo mirniji kad bih znao da on 100% zna. Posto za sada oslobadja slobodnu zemlju i denacifikuje liberala poreklom jevrejina

Can't make this shit up, bilo bi urnebesno da ne ginu stotine dnevno

Last edited by Mór Thököly on Sat Feb 26, 2022 12:54 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Feb 26, 2022 12:54 pm

Rusi tvrde da su se vojnici sa Zmijskog ostrva koje Ukrajinci slave kao heroje i koje je navodno Zelenski posthumno odlikovao zapravo predali.

There was information that on this video there are Ukrainian border guards from Serpent's Island, about whom Zelensky said that they died in battle.

According to media reports, the border guards are actually alive. They laid down their arms and surrendered

Last edited by rumbeando on Sat Feb 26, 2022 1:08 pm; edited 2 times in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 26, 2022 12:57 pm

ovde ih ima mnogo više od 13, a Zmijsko ostrvo nema ovako veliko pristanište. 
    mislim više bih voleo da čujem da su se predali, nije to baš teritorija koju treba braniti do smrti. jedina funkcija boravka ljudi na tom ostrvu jeste da se to administrativno vodi kao ostrvo, a ne kao bezimena stena.
    Notxor

Post by Notxor Sat Feb 26, 2022 1:00 pm

Ovi snimci nakon što su ih iskrcali negde, verovatno na Krimu, a pre nego što su ih potrpali u autobuse i odveli na potpisivanje izjave da neće više učestvovati u ratu.

edit: kažu da ih je bilo oko 80

_____
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Feb 26, 2022 1:04 pm

da, kazu da ne znaju ni brojno stanje realno

ide bogat propagandni ruski vikend program

vido sam cecene u okolini kijeva dakle ide grozny 2

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk

Post by MNE Sat Feb 26, 2022 1:08 pm

Mór Thököly wrote:
    Летећи Полип wrote:Sve bi bilo lakse kada bismo znali sta Putko hoce sa Ukrajinom.

Ja bih bio za pocetak malo mirniji kad bih znao da on 100% zna. Posto za sada oslobadja slobodnu zemlju i denacifikuje liberala poreklom jevrejina

Can't make this shit up, bilo bi urnebesno da ne ginu stotine dnevno
    1) stvarno ima neku tešku bolest pa je odlučio da pred kraj krene kud puklo da puklo da osvoji nešto (i to šire od Ukrajine)
    2) možda hoće ekipi jastrebova oko njega da na primjeru pokaže da ne može to tako kako su zamislili pa se zato ova operacija odvija traljavo nakon čega će dati ostavku povući se u penziju ili ko zna
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Feb 26, 2022 1:09 pm

Notxor wrote:Ovi snimci nakon što su ih iskrcali negde, verovatno na Krimu

Da, tako tvrde.

Black Sea Fleet: 82 Ukrainian Border Guards Who Surrendered on Zmeiny Island Arrive in Sevastopol

"82 Ukrainian servicemen laid down their arms and voluntarily surrendered to a unit of the Russian armed forces. At present, they are being asked to sign a refusal to participate in hostilities. They will be returned to their families soon," Russian defence ministry spokesman Igor Konashenkov said on 25 February.
    https://sputniknews.com/20220226/black-sea-fleet-82-ukrainian-border-guards-who-surrendered-on-zmeiny-island-arrive-in-sevastopol-1093387487.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 26, 2022 1:11 pm

Ma odlično ako je tako.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Feb 26, 2022 1:13 pm

ne znam sta je traljavo ali sa malo snaga i bez velike muke su stigli do kijeva

pa napravice neku bufer drzavu od onoga sto preostane, razoruzace ih potpuno, bice neke amnestije opste, od ratnog plena ce da uzmu tehniku i centrale i kombinate i ove republike 

i onda da se zaokruzi ta juzna nato strana

Last edited by Mr.Pink on Sat Feb 26, 2022 1:14 pm; edited 1 time in total

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 26, 2022 1:13 pm

Realno, ne znam zasto gubite vreme prateci twitter i pbp vesti. Samo pumpate OCD, a sve sto procitate na kraju bude demantovano. A onda na demant padne demant.

_____

~~~~~

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 26, 2022 1:17 pm

Mr.Pink wrote:ne znam sta je traljavo ali sa malo snaga i bez velike muke su stigli do kijeva

pa napravice neku bufer drzavu od onoga sto preostane, razoruzace ih potpuno, bice neke amnestije opste, od ratnog plena ce da uzmu tehniku i centrale i kombinate i ove republike 

i onda da se zaokruzi ta juzna nato strana

Zato sto su svi navikli na predjasnje americke ratove, gde ovi ubijaju boga u nekoj raspaloj drzavi, a to sve prati totalna medijska dominacija CNNoida.

_____

~~~~~

Notxor

Post by Notxor Sat Feb 26, 2022 1:18 pm

Ja 3. dan ležim u krevetu jer me pukla migrena. Nemam snage za ništa pametnije. Danas sam prvi dan nešto jeo.

_____
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 26, 2022 1:20 pm

To ti je od promene vremena.

_____

~~~~~

ćaća

Post by ćaća Sat Feb 26, 2022 1:22 pm

Cousin Billy wrote:Ma odlično ako je tako.

+1

I ako negde vidim silver lining, to je ovo kako se i jedni i drugi ponašaju u direktnom kontaktu (i prema babama koje psuju i prema zarobljenicima) Stvarno se nadam da im daju da potpišu tu izjavu i da će ih vratiti kućama.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 26, 2022 1:30 pm

Navikli smo da rat u istocnoj evropi izgleda tako sto neko sakupi copor kriminalaca i posalje u sela, jebi ga.

_____

~~~~~

boomer crook

Post by boomer crook Sat Feb 26, 2022 1:36 pm

ćaća wrote:
    Cousin Billy wrote:Ma odlično ako je tako.

+1

I ako negde vidim silver lining, to je ovo kako se i jedni i drugi ponašaju u direktnom kontaktu (i prema babama koje psuju i prema zarobljenicima) Stvarno se nadam da im daju da potpišu tu izjavu i da će ih vratiti kućama.

doslovce ideja da ih onaj kapetan nije sravnio sa zemljom nakon psovanja vec se verovatno strpljivo objasnjavao s njima je meni znak da neki damar ljudskosti kuca u svemu ovome.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 26, 2022 1:38 pm

паће

Post by паће Sat Feb 26, 2022 1:39 pm

Cousin Billy wrote:
    Јанош Винету wrote:

Ovo kao "Sheveningen" za proveru holandskog identiteta u WW2, za šta ne znam da li je ratna legenda ili istina. Jezički znam da je istina, samo Holanđani to mogu lepo da izgovore, ne može da se nauči na kursu.

Зависи од кога учиш... ја прошо, обе ме пољубиле Rat u Ukrajini - Page 23 1143415371.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ćaća

Post by ćaća Sat Feb 26, 2022 1:49 pm

Летећи Полип wrote:Navikli smo da rat u istocnoj evropi izgleda tako sto neko sakupi copor kriminalaca i posalje u sela, jebi ga.

Ne želim da sad ovo zvuči kao whataboutism, ali tako izgleda i u Faludži i u Afganistanu. I zato mi je užasno jezivo to što na tw vidim da su ljudi ubeđeni da će Rusi činiti genocid u Ukrajini.

Last edited by ćaća on Sat Feb 26, 2022 1:51 pm; edited 1 time in total

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:04 pm