Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija i Ukrajina

fikret selimbašić

Srbija i Ukrajina - Page 19 Empty Re: Srbija i Ukrajina

Post by fikret selimbašić Wed Mar 02, 2022 11:36 am

Del Cap wrote:
    "Ministarstvo spoljnih poslova je pripremilo protestnu notu za Turkije, pošto se danas više ne zovu Turska. Da li ćemo je uručiti donećemo odluku večeras. A svakako to ne doživljavamo kao prijateljski potez. Erdogan je rekao da je samostalno doneo odluku, ne pitajući nikoga, da podrži ulazak tzv. Kosova u NATO... Bolje da prećutim... Samo tu kada pogledate šta nas udara sa svih strana, ovaj naš mali čamac, izdržaćemo sve. Hoću da se zahvalim i ljudima koji ne traže razlog da napadaju svoju zemlju u ovakvoj situaciji, i hvala svim ljudima. Izdržaće Srbija sve ovo, i nastaviće da pobeđuje", zaključio je predsednik Vučić.

jel to malo drka brata erdoana

Jeste ali čini mi se (gledao sam obraćanje) pomalo i zavidi jer Erdogan ne trpi pritisak kakav trpi on, a Erdogan nije uveo sankcije Rusiji.

cblliy

Nije Turkye kao što to pišu na saffu, bila je i dobra doza podjebavanja u Vučićevoj izjavi. Između trećeg i desetog ima tri minuta vrlo bitnih informacija o vrstama pritiska i mogućem razvoju situacije. Pominjao je i (ne)moguću nacionalizaciju NIS. Tu je autentično zabrinut izgledao, nakon desetog minuta slijedi ostatak sa graškom, zlatom, par pitanja novinara...

Last edited by fikret selimbašić on Wed Mar 02, 2022 11:46 am; edited 2 times in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 02, 2022 11:41 am

Pa Tursku niko ne vidi nikada u EU. Mislim, 1 od razloga.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Mar 02, 2022 11:50 am

Mór Thököly wrote:Pa Tursku niko ne vidi nikada u EU. Mislim, 1 od razloga.

Nudi se Turska da bude mjesto za pregovore, ona takođe sjedi na nekoliko stolica.

Preteško je to za balansiranje, otud veće šanse da će Izrael biti mjesto rešenija Srbija i Ukrajina - Page 19 2304934895

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Mar 02, 2022 11:54 am

Ma kaka turska, da mu idu na noge a on juzno krilo

Izrael mi meh, tu je sirija

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Mar 02, 2022 11:57 am

Mr.Pink wrote:Ma kaka turska, da mu idu na noge a on juzno krilo

Izrael mi meh, tu je sirija

Tu Rusija ima ozbiljan ulog.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Mar 02, 2022 1:04 pm

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija večeras, zbog najnovijih izjava o stavovima Turske o Kosovu i NATO-u, odlučiti da li će uputi protesnu notu Ankari.

Vučić je u obraćanju javnosti povodom ukrajinsko ruske krize, rekao i da je ministarstvo spoljnih poslova Srbije pripremilo tu protesnu notu.
    “Da li ćemo je uputi ili ne, odlučit ćemo večeras”, rekao je on.
    Prema njegovim riječima, protesna nota je pripremljena zbog izjava poslije sastanka kosovske predsjednice Vjose Osmani i predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.
    Erdogan je ranije rekao u Ankari, poslije sastanka sa Osmani, da njegova zemlja podržava i da će se zalagati za ulazak Kosova u NATO.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by beatakeshi Wed Mar 02, 2022 1:11 pm

Znači Dačić džabe pevao?
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 02, 2022 1:13 pm

Informer wrote:ŠOLAK UVODI SANKCIJE RUSIJI! SBB više ne emituje RT!

Mediji u vlasništvu Junajted grupe već danima vode žestoku ofanzivu protiv srpske države i srpskih vlasti zbog toga što su odbili da uvedu sankcije Rusije

Nakon što je u svoj "repertoar" kanala uveo je i dva nova - ukrajinska, njihov vlasnik Dragan Šolak je ukino kanal ruske državne televizije (RT).

Korisnici SBB-a više nisu u mogućnosti da prate ruske vesti ni na TV uređajima ni na EON platformi.

Podsetimo, mediji u vlasništvu tajkunske Junajted grupe već danima vode žestoku ofanzivu protiv srpske države i srpskih vlasti zbog toga što su odbili da uvedu sankcije Rusije, a veliki gazda Šolak nastavlja da plaća promotivne tekstove u britanskoj štampi u kojima kao zver puštena s lanca kidiše na predsednika Aleksandra Vučića.

Lažni “slobodni, nezavisni mediji”, zapravo tajkunski propagandni bilteni N1, Nova, Njuzmaks i Danas rafalnom paljbom pucaju na predsednika Vučića i Vladu Srbije jer su oni, uprkos nikad većim najbrutalnijim pritiscima, zauzeli principijelan stav - podrška integritetu Ukrajine, ne uvodimo sankcije Rusiji.

Iz dana u dan tajkunski “mediji” prozivaju sopstvenu državu zašto nije proglasila neprijateljstvo sa bratskom Rusijom i traže od EU da nas zbog toga kazni, samo imaju jedan ne baš mali problem: svako ozbiljan iz Srbije, svaki stručnjak za međunarodne odnose koga su kontaktirali, zapravo je hvalio predsednika Vučića zbog stava o Ukrajini! Više pročitajte OVDE.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 02, 2022 1:13 pm

beatakeshi wrote:Znači Dačić džabe pevao?

Nije dzabe. Lepili su mu kintu na celo

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Wed Mar 02, 2022 1:14 pm

fikret selimbašić wrote:
    “Da li ćemo je uputi ili ne, odlučit ćemo večeras”, rekao je on

Кад се очекује да објаве јесу ли је упули или нису упули?

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    plachkica

Post by plachkica Wed Mar 02, 2022 1:31 pm

ne znam jel ovo za ovde ili za četnika

[size=45]"Novak Djokovic sent me a message of support but Federer & Nadal preferred silence" - Sergiy Stakhovsky[/size]
    https://www.sportskeeda.com/tennis/news-novak-djokovic-sent-message-support-federer-nadal-preferred-silence-sergiy-stakhovsky?key1=googlenews
    Thomas Sankara

Post by Thomas Sankara Wed Mar 02, 2022 1:34 pm

Dragovoljac s reketom
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed Mar 02, 2022 2:16 pm

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 02, 2022 2:22 pm

Meni je vise licilo na drkanje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Mar 02, 2022 2:36 pm

pustio sam ovo i ovaj n1 lik je bas nepodnosljiv

i tupav po zadatku

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Mar 02, 2022 3:24 pm

Erős Pista wrote:Meni je vise licilo na drkanje.
    ovo kada ne cuje pitanje ? i meni

evo i klasica, pa da uporedimo

SRBIJA, RUSIJA BALKANA / Opasan koncept: Jedni stvaraju ruski, a drugi srpski svijet, predsjednici imaju diktatorske sklonosti, režimi paravojsku...

Hrvoje Klasić piše o Srbiji koja je jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nije podržala sankcije Rusiji
    2.3.2022. 15:43

Osim u zajedništvu u davanju podrške Ukrajini velika većina europskih i svjetskih zemalja ujedinjena je i u stavu da Rusiju zbog agresije treba i primjereno kazniti. Hoće li i u kojoj mjeri političke, ekonomske, financijske, sportske, kulturne i ine sankcije uroditi plodom ostaje za vidjeti u danima, mjesecima pa i godinama koje su pred nama. I dok svi razmišljaju o posljedicama koje će aktualna situacija ostaviti na Ukrajinu i Rusiju postoji još jedna država čija budućnost itekako ovisi o onome što se upravo događa na sjeveru Europe. Riječ je o Srbiji.

Ova, po mnogočemu Rusija Balkana, već duže vrijeme luta vanjskopolitičkim bespućima. Odnosi s Rusima u javnosti se predstavljaju kao neraskidivo prijateljstvo, iako to ekonomski, ali ni politički odnosi u praksi baš i ne pokazuju. S druge strane, Srbija službeno teži ulasku u Europsku uniju iako političke elite kao i dobar dio javnosti u principu preziru vrijednosti koje bi ih tamo dočekale. Ali naravno, ne preziru financijsku pomoć koja iz Bruxellesa u Beograd dolazi u neusporedivo većim iznosima od pomoći koja (ne)dolazi iz Moskve.
    Dva Vučićeva stolca

Međutim, to sjedenje na dva stolca koje se proteklih godina toleriralo sada bi za Srbiju moglo postati prevelik teret s obzirom na činjenicu da se ona ovih dana kao jedna od rijetkih zemalja (uz Sjevernu Koreju i Kinu) svrstala na stranu agresora i odbila sudjelovati u sankcijama agresoru. I ne samo to, Srbija se po pitanju ukrajinske krize gotovo ni u čemu ne slaže sa stavovima međunarodne zajednice (EU) čijom članicom "želi" postati.

Najgledaniji i najčitaniji srpski mediji svakodnevno, a uglavnom na temelju teorija zavjera, poluinformacija i dezinformacija, objavljuju prorusku, antiukrajinsku, ali i antizapadnu propagandu. U tome im svestranu podršku pružaju srpski političari na vlasti i brojni intelektualci. Nažalost, svakoga tko prati situaciju u toj zemlji takav pristup nimalo ne čudi. Jer, po svemu sudeći, a na žalost mojih tamošnjih prijatelja i kolega, Srbiji je odavno Rusija veći uzor nego Europska unija. Što je vidljivo u svakom segmentu i na svakoj razini funkcioniranja društva. Evo samo nekoliko primjera koji to pokazuju.
    Ruski i srpski 'svet'

Predsjednik države je autoritarni vladar s diktatorskim sklonostima. Političari su moćnici i vlastodršci, a ne narodni predstavnici i državni službenici. Višestranačje i demokracija postoje u teoriji, ali ne i praksi. Mediji su pod kontrolom i u službi režima. Pravna država ne funkcionira, barem ne za političare na vlasti i njima bliske pojedince. Desničarske ekstremističke skupine služe kao režimska paravojska.

Za razliku od raskošnog lifestylea bogatih biznismena životni standard većine stanovništva vrlo je nizak. Postoji još jedan aspekt koji ukazuje na sličnosti između Rusije i Srbije. I jedna i druga država vole naglašavati svoju ulogu u procesima stvaranja većih državnih zajednica, ali je njihov pijemontizam u oba slučaja (SSSR i Jugoslavija) vrlo brzo prerastao u hegemonizam.

Državni projekti okupljanja svih Rusa odnosno Srba u jednoj državi, ili novim prilikama prilagođeni koncepti stvaranja ruskog odnosno srpskog svijeta, pokazivali su se u prošlosti, a pokazuju se i danas, pogubnima kako za susjedne narode, tako i za same Ruse/Srbe. Najtragičnija u svemu je činjenica što sve navedeno (pre)velik dio srpskog društva uopće ne vidi kao problem. Jer, problemi su uvijek negdje drugdje i isključivo u nekom drugom.
    Posljedice ovih odluka tek slijede

Znam da može izgledati licemjerno kada netko iz Hrvatske kritizira društveno – političke prilike u Srbiji. Ali ne bi trebalo tako izgledati iz pera onoga tko redovito ukazuje na brojne probleme s kojima se suočava hrvatsko društvo. Odgovarajući jednom prilikom na pitanje o usporedbi Hrvatske i Srbije rekao sam sljedeće. Kad pogledam prema Danskoj vidim koliko još zaostajemo, ali kada pogledam prema Srbiji vidim koliko smo napredovali. I doista je tako. U posljednjih dvadesetak godina u Hrvatskoj se ne zna tko će pobijediti na izborima.

Niti jedan političar, uključujući predsjednika vlade i sve ministre, nije nedodirljiv i imun od kaznenih progona. Predsjednika Hrvatske, iako dijeli gotovo iste ustavne ovlasti s kolegom u Srbiji, nitko se ne boji i nitko mu se ne dodvorava, a ponajmanje novinari. Mediji su vjerojatno i najvažniji korektiv vlasti, ne tolerirajući pritom loše poteze i pogreške opozicije.

Osim toga, intelektualci koji jasno i nedvosmisleno osuđuju hrvatski nacionalizam, pljačku provedenu od strane hrvatskih domoljuba, hrvatsko ugrožavanje tuđeg teritorijalnog integriteta (npr. BiH) ili zločine počinjene od strane pripadnika hrvatskog naroda, imaju slobodan pristup svim najgledanijim i najčitanijim medijima. Naposljetku, Iako po mom mišljenju još uvijek nepotrebno luta kada je u pitanju suočavanje s prošlošću, u hrvatskom društvu bez obzira na ideološke prijepore ne postoje dvojbe po pitanju vanjskopolitičkih, a samim time i civilizacijskih, prioriteta u budućnosti.

Što se za Srbiju ne bi moglo reći. Na pogrešan se način suočava s prošlošću, na pogrešan način to čini i kada je u pitanju budućnost. Posljedice pogrešnih odluka u prošlosti njezini građani već duže osjećaju. Bojim se da će posljedice najnovijih odluka osjećati brojne generacije koje tek dolaze.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 02, 2022 3:31 pm

He he. Joooj....
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Wed Mar 02, 2022 3:38 pm

U posljednjih dvadesetak godina u Hrvatskoj se ne zna tko će pobijediti na izborima.

Srbija i Ukrajina - Page 19 3579118792

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Mar 02, 2022 3:41 pm

Pa dobro. Ok. Ovako smo i mi njima kenjali kad smo dobro prolazili na Evroviziji, a oni nisu mogli ni u polufinale da udju.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 02, 2022 3:48 pm

Ne ne, ovo je super: prvoklasni kick 'em when they're down
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 02, 2022 5:21 pm

https://www.euronews.rs/evropa/vesti/39497/dejan-jovic-za-euronews-vece-ako-sukob-u-ukrajini-potraje-posledice-po-zapadni-balkan-vmogle-bi-biti-velike/vest

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 02, 2022 6:21 pm

Ne verujem da je u pravu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 02, 2022 6:24 pm

Mislim, on sad ponavlja ono sto je pricao o celim zapadnim balkanu, pa o bosni, pa evo sad o srbiji. Mislim da se lose snalazi u ogoljenoj power politics, to prosto nije njegov fah. Primenjuje neke modele kojima jednistavno nema mesta.
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Thu Mar 03, 2022 5:51 am

_____
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Thu Mar 03, 2022 6:17 am

šta ti je izbor reči, ovaj matori istoričar kaže Ukrajina je teritorija koja je predstavljala pretnju po rusku bezbednost...

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 1:37 pm