Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Virus - Page 29 Empty Re: Virus

Post by MNE Sun Nov 21, 2021 11:24 am

dok je virus došao do nas već su postojali podaci da je realna smrtnost daleko niža od 3% da se virus prenosi respiratornim putem itd.

sad ko je podlegao medijskoj clickbait histeriji to je drugo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 21, 2021 11:26 am

To ti kažem, najbitnije je ostati kul, odabereš umirujući podatak i držiš se za njega kao dete za medu i ignorišeš SVE OSTALE podatke, pa i one da smrtnost virusa ide i do 10% nakon što se u potpunosti zakrče bolnički kapaciteti.

Čitali smo ovde svašta, pa i da je kupovina kućnih potrepština znak histerije i virtue signaling  Virus - Page 29 3579118792

Sva ta kuloća kojoj svedočimo tokom poslednje dve godine je nepogrešivi znak histerije, i u najvećoj meri je detektujem kod ljudi u svojoj okolini koji i inače imaju problema sa svakodnevnim životnim izazovima, tj ne umeju da dobro vode svoje živote, ne razmišljaju unapred i generalno bi u zombi apokalipsi stradali tokom uvodne špice. Svi brišu domestosom, a ti ne, jer eto ne želiš da podležeš hajpu. Pa očisti brate domestosom, možda ne pomaže protiv korone ali ćeš imati čistiju kuću, kako to može da škodi? 

I na kraju, nije stvar toliko ni u tome šta radi protiv virusa a šta ne, koliko u tome da se uspostave nove rutine, novi obrasci ponašanja, da se uspostavi razumevanje da smo u nepodnošljivo teškoj situaciji koja se može popraviti samo ličnim merama opreza, od maski do vakcina. Nije svaki peer pressure loš i nije svaka grupna dinamika loša. 

Ljubim vas tako pametne i individualne, da je meni vaša pamet gde bi mi bio kraj - ovako ću se ipak kao poslušna ovca držati onoga što kažu tzv. "lekari".

Last edited by Cousin Billy on Sun Nov 21, 2021 11:37 am; edited 1 time in total

Post by beatakeshi Sun Nov 21, 2021 11:33 am

Ako pretpostavimo da je odnos bg sahrana i ukupno umrlih isti kao i za 2020. onda je ishod otprilike ovakav:
    sep 11370
    okt 14 780
    nov 17 335

ukupno 43 500

2020. (ukupno umrlih u tom periodu) 27 300

2020. (ukupno rođenih u tom periodu) 15 000
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 21, 2021 11:34 am

Brate, MNE; taman pomislim da si se malo opametio, i ti napišeš ovako nešto. Procenat smrtnosti sam po sebi ne znači ništa, a sasvim sigurno nema veze sa merama predostrožnosti. Kao što je Bili već napisao, normalno je da se, dok se o načinu prenošenja virusa nije znalo dovoljno, primenjuju i mere za koje kasnije zaključimo da su nepotrebne. Čini mi se da uopšte ne razumeš o čemu pišeš.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 21, 2021 11:37 am

Cousin Billy wrote:Moglo bi se takođe reći da su ljudi, u nedostatku podataka o virusu koji se pojavio mesec dana pre toga, i u nedostatku resursa za lečenje obolelih od kovida, primenjivali višestruke metode zaštite i postepeno ukidali one za koje je procenjeno da su redundantni ili nepotrebni, što se sve zajedno zove metodično i oprezno ponašanje tokom pandemije. A ljudi koji su pitali "Koji vam je qrac jbt", po mom anegdotskom iskustvu, i sada govore "koji vam je qrac jbt", ne nose maske, ne vakcinišu se i veselo zaražavaju svoje porodice i užu i širu okolinu, i uopšte se ponašaju neopisivo nadmeno i sa dozom kretenskog  i iracionalnog mačizma koji ne uzima u obzir da virus apsolutno nije zainteresovan za ego pojedinaca i za stepen njihove kuloće i ravnodušnosti.

+∞
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Nov 21, 2021 11:50 am

Tome bih dodao i ovo - ja razumem da na nivou ličnog ponašanja nije uvek bilo najjasnije šta treba raditi i zašto i da smo svi morali donekle arbitrarno da odlučimo koliko je dovoljno i gde treba povući crtu, ali ovo o čemu pričamo (limeni sanduci) je naprosto institucionalna mera, a ne lična odluka. Takve mere se uvek vode i onim što se na engleskom zove erring on the side of caution, znači naravno da je u uslovima u kojima ne znamo dovoljno o načinu prenošenja virusa bilo opravdano da se koriste limeni sanduci.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 21, 2021 11:52 am

Ma tako nalažu pravila. Zarazna bolest jednako limeni sanduk, nema tu kod nas nikakvih finesa. Samo mislim da je u ovom slučaju pravilo trebalo modifikovati jer se veliki broj ljudi izlaže nepotrebnom trošku.
    kondo

Post by kondo Sun Nov 21, 2021 11:59 am

pohvalite me, nisam otisao na slavu u sumadiju

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 21, 2021 12:05 pm

mene raduje to što ću imati prilike da idem na mega svinjokolj u Banat, i to je bukvalno jedini društveni događaj kome ću prisustvovati do maja - pošto je na otvorenom. voleo bih da neko napravi pandemijsku slavu na snegu ili tako nešto, ali to se neće dogoditi.

Post by MNE Sun Nov 21, 2021 12:20 pm

Cousin Billy wrote:To ti kažem, najbitnije je ostati kul, odabereš umirujući podatak i držiš se za njega kao dete za medu i ignorišeš SVE OSTALE podatke, pa i one da smrtnost virusa ide i do 10% nakon što se u potpunosti zakrče bolnički kapaciteti.

Čitali smo ovde svašta, pa i da je kupovina kućnih potrepština znak histerije i virtue signaling  Virus - Page 29 3579118792

Sva ta kuloća kojoj svedočimo tokom poslednje dve godine je nepogrešivi znak histerije, i u najvećoj meri je detektujem kod ljudi u svojoj okolini koji i inače imaju problema sa svakodnevnim životnim izazovima, tj ne umeju da dobro vode svoje živote, ne razmišljaju unapred i generalno bi u zombi apokalipsi stradali tokom uvodne špice. Svi brišu domestosom, a ti ne, jer eto ne želiš da podležeš hajpu. Pa očisti brate domestosom, možda ne pomaže protiv korone ali ćeš imati čistiju kuću, kako to može da škodi? 
    pa može da škodi npr. tako što je majka od straha toliko naprskala kupatilo domestosom da sam se umalo otrovao kad sam došao kod njih i ušao u kupatilo

inače fakultetski obrazovana osoba

bilo je u vijestima i potrovanih mačaka pasa itd. jer su ih idioti prskali dezinfekcionim sredstvima ( u rangu idiota koji su koristili hlorokin iz akvarijuma kao preventivu protiv korone)

postoje mjere koje su razumne i mjere koje su nerazumne, dok je virus došao do nas već se znalo da je smrtnost za mlađe od 40 god. manja nego kod gripa, već se znalo da se 99% prenosi aerosolima/kapljično i da se treba kloniti zatvorenih prostorija u kojima borave potencijalni prenosioci virusa, već se znalo i da viralno opterećenje znatno utiče na tok bolesti (= ne idite na svadbe i žurke jbm vam sve ludo) itd. itd. 

postoje odluke nevezano da li je u pitanju zdravlje, posao ili šta god koje donosiš na osnovu emocija/straha i na osnovu razuma, u ovom prvom slučaju je mnooogo veća vjerovatnoća da ćeš da kiksaš, a to se desilo i sada (ovo govorim iz svog iskustva, pravio sam mnogo gluposti u životu jer sam bio ljut/hirovit itd)

a onda imaš i političare koji hoće da pokriju sve opcije jer ne znaju šta će se na kraju ispostaviti pa u krizni štab ubace i zatvarajsveee likove i ludog nestorovića i naprave opštu frku i pometnju među narodom što onda naravno negativno utiče na maltene sve
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 21, 2021 1:43 pm

​  

According to the Robert Koch Institute (RKI), the district of Freyung-Grafenau has the highest incidence value nationwide on Sunday with 1651.5 - the second day in a row. The situation is "catastrophic," the District Administrator of the Freyung-Grafenau District, Sebastian Gruber (CSU) said. "Our hospitals and intensive care capacities are close to collapse, and there are already individual transfers to other government districts."
    According to Gruber, the vaccination rate in the district is currently around 57 percent, which is below the Bavarian average of currently 66 percent. While there is a "run" on vaccinations, he said, this often involves booster shots. In the case of initial vaccinations, only small steps are still being taken. For this reason, District Administrator Gruber once again urgently appeals to the entire population of the district to be vaccinated.
    https://www.br.de/nachrichten/bayern/freyung-grafenau-landrat-begruesst-strengere-corona-regeln,SpJuYpl (prevod: Deepl)
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 21, 2021 2:48 pm

​ 
    ICU is full of the unvaccinated – my patience with them is wearing thin
    Most of the resources we are devoting to Covid in hospital are being spent on people who have not had their jab
    In hospital, Covid-19 has largely become a disease of the unvaccinated. The man in his 20s who had always watched what he ate, worked out in the gym, was too healthy to ever catch Covid badly. The 48-year-old who never got round to making the appointment.
    The person in their 50s whose friend had side-effects. The woman who wanted to wait for more evidence. The young pregnant lady worried about the effect on her baby.
    The 60-year-old, brought to hospital with oxygen saturations of 70% by the ambulance that he initially called for his partner, who had died by the time it arrived; both believed that the drug companies bribed the government to get the vaccine approved.
    All severely ill with Covid. All unvaccinated and previously healthy. All completely avoidable.
    Of course, there are people who have their vaccinations but still get sick. These people may be elderly or frail, or have underlying health problems. Those with illnesses affecting the immune system, particularly patients who have had chemotherapy for blood cancers, are especially vulnerable. Some unlucky healthy people will also end up on our general wards with Covid after being vaccinated, usually needing a modest amount of oxygen for a few days.
    But the story is different on our intensive care unit. Here, the patient population consists of a few vulnerable people with severe underlying health problems and a majority of fit, healthy, younger people unvaccinated by choice. Watching the mix of patients coming in with Covid, it feels to me like hardly anybody has been vaccinated nowadays; of course, this is because the people that have been vaccinated are getting on with their lives at home. If everyone got vaccinated, hospitals would be under much less pressure; this is beyond debate. Your wait for your clinic appointment/operation/diagnostic test/A&E department would be shorter. Your ambulance would arrive sooner. Reports of the pressure on the NHS are not exaggerated, I promise you.
    Furthermore, we have recently rolled out a new medication for patients without antibodies against Covid. It costs about £2,000 a treatment and is subject to a rigorous and time-consuming approval process for every case we treat. Guess which patients don’t have these antibodies (spoiler: it’s not the ones who have been vaccinated).
    Most of the resources that we are devoting to Covid in hospital are now being spent on the unvaccinated.
    Yes, vaccinations are unpleasant. They cause side-effects. They hurt. You may even still catch Covid afterwards. I have many colleagues who have felt awful after vaccination and a few who had to take a day or two off work. However, I have not heard of any who have been hospitalised with Covid afterwards or who have had severe side-effects. The approvals process was incredibly stringent and we now have an unbelievable amount of real-world data that these vaccines work. The science that has been applied here is nothing short of awe-inspiring to me. However, I realise that none of these rational arguments would change the mind of someone who is resolved against having it, although I suppose it may push someone who remains undecided.
    As a respiratory doctor, I have spent my whole career treating people whose lung diseases have been caused by smoking, including long after they knew the risks. I have spent countless hours with people who blame themselves for ruining their health; I have thought a lot about our personal responsibility for our health and to what degree we should be held accountable for our choices. I personally – unlike some of my colleagues – have never felt any ambivalence about treating smokers without judgment in exactly the same way as people with diseases that are not seen as self-inflicted.
    Enshrined in the way we protect patients’ autonomy is the recognition that others may reasonably make decisions we may see as irrational or wrong. We are all products of our upbringing, education and opportunities, and I have been hugely fortunate that in my case these have led me to make decisions I value. Who is to say I wouldn’t have made different choices in someone else’s shoes.
    Translating this to the choice not to take the vaccine, however, I find my patience wearing thin. I think this is for a number of reasons. Even if you are not worried about your own risk from Covid, you cannot know the risk of the people into whose faces you may cough; there is a dangerous and selfish element to this that I find hard to stomach.
    Some of my frustration is directed upwards, at the flagrant misinformation flourishing in certain places and the utterly woeful example that our leaders continue to set. I have never heard a reason not to take the vaccine that I have agreed with. Most of all, however, I am now beaten back, exhausted, worn down by the continuous stream of people that we battle to treat when they have consciously passed up the opportunity to save themselves. It does make me angry.
    Despite this, I find the idea of NHS and care staff being forced to be vaccinated very difficult. I know that it is the right outcome, but I dislike the means of bringing it about. It is incredible to me that there is so much anxiety and falsehood around that this could possibly be necessary after the year we have all witnessed. How strong is the hold that this information has on people that it outweighs rational thought?
    Maybe it’s just that others have not seen what I have recently, or do not believe it, but even now we have nurses on our Covid ward who have not been vaccinated. I just hope that we don’t end up losing yet more staff.
    Fundamentally though, for me, it comes down to this. I can’t think of a single case offhand of a person who was previously fit and healthy who has ended up needing intensive care after being fully vaccinated. It may not stop you from catching Covid. But it can save your life when you do.
    The writer is an NHS respiratory consultant who works across a number of hospitals
    https://www.theguardian.com/world/2021/nov/21/icu-is-full-of-the-unvaccinated-my-patience-with-them-is-wearing-thin
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 21, 2021 4:36 pm

​  
    Bitka za život: "Nama ne treba još jedan rat. Svaki dan nam umire 40, 50 ljudi"
    Epidemija u Hrvatskoj bukti. Oborili smo rekorde. Prošlotjedni val tek će se u ovom tjednu preliti na bolnice. A stanje je u njima već teško. Liječnici i medicinske sestre su iscrpljeni. Uvjerili smo se u to i sami - ekipa HTV-ove emisije Puls provela je nekoliko sati na COVID odjelu splitske bolnice i svjedočila bitci za svaki život koja se ondje neumorno vodi. Ovo je prava istina o borbi protiv koronavirusa. Upozoravamo da bi vas neke snimke mogle uznemiriti.
    - Nisam zabrinut što će biti za tri tjedna. Zabrinut sam što će biti sutra, govori doc. prim. dr. sc. Božidar Duplančić, anesteziolog intenzivist u KBC-u Split.
    Vodi nas sa sobom u jutarnju vizitu u jedinicu intenzivnog liječenja COVID pozitivnih bolesnika na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Mnogima od njih život spašavaju respiratori. Radi se o uređaju, objašnjava nam Duplančić, koji je sličan aparatu za anesteziju - sučelje je isto, ali aparat za anesteziju još ima dva dodatka za plinovite anestetike.
    - Respirator ne ubija, nego respirator spašava ljude. Respirator nam daje vrijeme potrebno da se pluća oporave, kaže Duplančić.
    Jedna te ista ekipa, kaže, ovdje radi više od godinu dana. Liječnika ima dovoljno, no medicinskih sestara trebalo bi biti barem dvostruko više, upozorava.
    - Umorna sam, umorni su svi kolege i kolegice. Baš neko jutro sam se pitala - "Bože, hoćemo li mi to sve moći izdržati?", govori nam Jadranka Maras, glavna sestra COVID jedinice intenzivnog liječenja.
    - Za sada nekako uspijevamo, ali ako se ovo sve dalje razvuče, ako se ljudi ne cijepe, ako nas ne poslušaju... Mislim da bi ovi kadrovi što ste prošli preko našeg odjela trebali biti i neko upozorenje, dodaje.
    - Naravno da nas je strah, kaže glavna sestra Ivanka Ercegović.
    Duplančić upozorava kako je COVID-19 najveća ugroza hrvatske države i naroda nakon Domovinskog rata.
    - Nama ne treba još jedan rat. Svaki dan nam umire 40, 50 ljudi. Sada domoljublje nije frenetično skakanje na prvi takt Lijepe naše, hvatanje za lijevu stranu prsišta... Sada je domoljublje, u ovom trenutku pogibelji hrvatskog naroda, odgovorno se ponašati, poručuje Duplančić, koji zaključuje - cijepljenje je najpametniji način zaštite od ove bolesti.
    https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/puls-bitka-za-zivot-3506995

Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sun Nov 21, 2021 8:35 pm

Jel koristite sprejeve i rastvore za nos i grlo kao vid preventive? Vidim ovaj Hemofarmov Viru Protect da se reklamira.
    Sotir

Post by Sotir Sun Nov 21, 2021 9:01 pm

ontheotherhand wrote:Jel koristite sprejeve i rastvore za nos i grlo kao vid preventive? Vidim ovaj Hemofarmov Viru Protect da se reklamira.
    Неко испитивање у Индији је дало добре резултате са тим капима, чак боље него са маском. А у комбинацији са маском је јако добра заштита.

Тренутно не користим и не размишљам. Примио сам трећу дозу пре три месеца, не крећем се на пуно јавних места, носим Н95 маску, тако да реално немам потребе. 
    Ако следеће године ослаби заштита од треће дозе и крене да скаче број случајева, размислићу о томе.

Post by MNE Sun Nov 21, 2021 9:34 pm

ja koristim to bez obzira što sam preležao, valja i za druge stvari ne samo za koronu, a bukvalno traje 10ak sekundi da naprskaš ono u nos 

nikakvi viru protecti običan onaj rastvor morske soli
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 22, 2021 11:33 am

Extragluv tamo:
    Preminuo kolega juce, 93. godiste.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 22, 2021 11:51 am

Umrla i beba od 10 dana.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 22, 2021 12:01 pm

Tuga.

"Nažalost, prva beba koju smo primili sa 10 dana starosti, preminula je prošle nedelje. Posle skoro šest nedelje borbe za njen život... Nismo uspeli", istakla je ona [dr Snežana Rsovac iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj].
    https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=11&dd=22&nav_category=12&nav_id=2060484
    kondo

Post by kondo Mon Nov 22, 2021 12:45 pm

želim da verujem da nije deo neke ružne provaks kampanje

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 22, 2021 1:24 pm

Austrija vs Mađarska.

U Mađarskoj je daleko više umrlih uprkos manjem broju slučajeva. Vakcinisano je manje ljudi, a udeo Sinofarma je oko 20% - ogromna većina vakcinisana njime primila je drugu dozu odavno.

Novozaraženi na milion: 
    Virus - Page 29 UZlsplc

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT

Umrli na milion:

Virus - Page 29 RYZNmKt

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT

CFR tj. smrtnost računata kao odnos umrlih u nekom trenutku i broja zaraženih 10 dana pre toga:

Virus - Page 29 JsyY9J4

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Case+fatality+rate&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT

Udeo potpuno vakcinisanih u celokupnoj populaciji:

Virus - Page 29 Ves0R38

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=People+fully+vaccinated&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT

Udeo potpuno i delimično vakcinisanih u celokupnoj populaciji:

Virus - Page 29 SUyHVgI

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=People+vaccinated+(by+dose)&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT

Broj datih doza osnovne vakcinacije i bustera na 100 stanovnika:

Virus - Page 29 L4R4fUx

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses+(by+type)&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~AUT 

Prve (gornji grafikoni) i druge doze (donji grafikoni) po vakcinama i kalendarskim nedeljama date u Mađarskoj, Sinofarm su ljudi primali pre 5-6 ili 7-8 meseci.

Virus - Page 29 CEqHdSS

https://atlo.team/vakcinacio/
    Notxor

Post by Notxor Mon Nov 22, 2021 4:47 pm

U Japanu naglo pao broj novih slučajeva. Znanstvenici: Delta soj je uništio sam sebe

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-japanu-naglo-pao-broj-novih-slucajeva-znanstvenici-delta-soj-je-unistio-sam-sebe/2320199.aspx

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 22, 2021 4:59 pm

Danas je umrla forumašica Jumanji sa tamoa, kažu da je 1966. godište i da je bila na respiratoru.

Bila je u Zemunskoj bolnici na nekim pretragama pre oko mesec dana pa se zarazila pošto je tamo gomila ljudi bila pozitivna pa su je prebacili u Batajnicu u noći na 23.10.

Na forumu je pisala vrlo vedro i živopisno o dogodovštinama u bolnici uprkos tome što joj stanje nije bilo sjajno negde do pred kraj oktobra, a zatim je nestala i svi su bili zabrinuti što je nema.

Bila je dvostruko vakcinisana Fajzerom i po onome što je pisala baš se čuvala. Nije dočekala buster koji je trebalo da primi početkom novembra.

Virus - Page 29 3363120308

O tome se piše na temi "Zaraženi forumaši protiv korone".

Post by MNE Mon Nov 22, 2021 5:01 pm

auf, da je primila taj buster bar prije nego što je pošla u bolnicu...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 22, 2021 5:35 pm

Užasno

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus