Pre pisanja teksta pozvali smo lekare, s tim što profesor Bjelaković nije želeo da razgovara sa novinarkom koju je nakon objavljivanja teksta, u subotu i
zvao telefonom, pretio tužbom, a kasnije nastavio da šalje poruke i vređa. Podsetimo,
dr Bojko Bjelaković je pedijatar, i jedan je od potpisnika peticije Stop diskriminaciji i prinudi oko Kovid 19 vakcinacije dece – Lekar i roditelji za nauku i etiku (LRNE). Kako je "Blicu" rečeno na Medicinskom fakultetu u Nišu, danas je održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja prof. Bjelakovića. Kada smo pitali da li se to odnosi na istupanje u grupi gde se preporučuje lečenje ivermektinom, odgovoreno nam je potvrdno.
Takođe u KC Niš danas je održan kolegijum, na kome je kako nam je rečeno, jednoglasno odlučeno da prof. dr Bojko Bjelaković bude smenjen sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju.
Kada smo pre pisanja teksta nazvali, dr Bjelaković odbio je da odgovori na naša pitanja, uz neprihvatljiva obrazloženja „da ne zna da zaista razgovara sa novinarkom, da ne može da govori o 'ivermektinu' sa osobom koja nema medicinskog znanja“, da bi razgovor završio tako što bi prekinuo vezu.
Tek nakon naše objave teksta u kome je označen kao
jedan od administratora, a kako on sam niti je potvrdio niti demantovao, ova priča dobila je svoj nastavak. Pojedini lekari su se povukli iz grupe, pa samim tim i dr Bojko Bjelaković.
U drugom telefonskom razgovoru, sa našom novinarkom, osim pretnji tužbom, tek tada je progovorio o grupi.
- Mene vi ne možete da propitujete. Mene kada zovu novinari pitaju me da li mogu i kada mogu, a ne preko telefona. Zbrzali ste me. Gospođo, ja ne znam ko ste vi.
Možda sam želeo u toj grupi da vidim šta lupaju. Možda nisam ni otvarao. Ja imam toliko obaveza.
Mene je neko ubacio ja ne znam u koliko sam grupa. Iz nekih grupa ne možete da izađete. Ništa nisam učestvovao, zašto bi meni neko zabranio da gledam? Jel zabranjeno da se bude član grupe. Jesmo li mi demokratsko društvo - rekao je, između ostalog, dr Bjelaković.