Тај је обичај изгледа само код нас заборављен, ваљда неко помислио да су и то комуњаре измислиле па прекречио за сваки случај.
DJB - Nrdule
- Post n°151
Re: DJB - Nrdule
Аман људи то је увек било нормално, имена крунисаних глава (и папа) су се преводила. Нађите било који старији уџбеник историје код нас, а у остатку света и не мора старији. Ено код Бранка Ћопића се спомиње Јован без земље, а ни данас нам се оснивач Петрограда не зове Пјотр него Петар. На мађарском је претходни папа био Други Јанош Пал а садашњи је Ференц, на мадридском престолу беше Јанош Карољ а на лондонском Ержебет. На пољском, Елжбјета, на белоруском Љизавјета, на словачком, Алжбета. На португалском Изабел.
Тај је обичај изгледа само код нас заборављен, ваљда неко помислио да су и то комуњаре измислиле па прекречио за сваки случај.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°152
Erős Pista wrote:Летећи Полип wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%90uro_VI.
To mi je uvek bilo urnebesno. Prvi put sam se sreo sa tom transkripcijom u Atlasu svjetske povijesti.
George nije Đuro, nego Gjurg ili kako već. A inače je sumanuto.
- Post n°153
Ja sam mislila da je George Juraj, kakav sad Đuro.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°154
Bleeding Blitva wrote:Ja sam mislila da je George Juraj, kakav sad Đuro.
U nekoliko sinhronizovanih dokumentarca na HRT-u koje sam gledao u zadnjih desetak godina, za Georga kažu Đuro. Bilo mi smiješno kad sam prvi put čuo.
Kako Radule svojim tvitovima fino i kvalitetno krpi rupe koje su se na Brurundiju ukazale Zuperovim nestankom
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Korisnik
- Post n°155
još da uleti sa nekkim grantovskim tvitom i eto ga
- Post n°156
Onaj što probada aždahu je Juraj, sad jel to ista osoba kao i Đorđije...
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°157
Ђуууурађ!
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°158
samo se vi podsmevajte radulu a ja samo čekam da ove mudrosti kreće da ispaljuje i hanica, u pauzi između gutanja i pljuvanja svašta može da se nauči
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°159
sada se malo promuvam po nrduletovom tnjiteru a kad ono vucicev koljac radnickih prava nesto trtlja o krivokapicu. na istom zadatku, nrdule, janko i nju ejdz cetnici. kako vucic postrojava to je dirljivo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°160
Jannko zeli dobro novoj crnogorskoj administraciji, a sasvim je moguce da ju je krivokapic upravo ubio, a sad da ga jebes, kad bi ga pitao zasto, ako bi znao da ti odgovori.
_____
????
- Post n°161
Janko Suvar wrote:Jannko zeli dobro novoj crnogorskoj administraciji, a sasvim je moguce da ju je krivokapic upravo ubio, a sad da ga jebes, kad bi ga pitao zasto, ako bi znao da ti odgovori.
tacno ju je ubio kako? jasno je da se ovo sve radi samo da bi se korupcionaski i kriminalni zajednicki poslovi beograda i podgorice odvijali i dalje neometano.
ali naravno vaznije je voditi fol ratove u kulturi i braniti srbe a zapravo jatakovati koljacima i ubicama.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°162
Za to vreme EU je htela ko zna da im ubaci u cip na licnoj karti
Do danasnjeg sastanka sa EU parlamentarcima preko video linka u kancelariji EU u Beogradu nije doslo zato sto je njihovo obezbedjenje insistiralo da im @SasaRadulovich i ja damo licne karte.
— Branka Stamenkovic (@BrankaStamenkov) June 24, 2021
U rodjenoj zemlji, suprotno vazecim zakonima, da me legitimise EU?! Nece moci.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°163
bukvalno im trazili licnu kartu da udju u zgradu.
_____
- Post n°164
imao je vecinu, sad vise nema.
_____
????
- Post n°165
pa zapravo nije imao vecinu of prvog dana. samo je pitanje da li je bio spreman da ucini svasta da je napravi. i tu je zapravo otkrice da djukanovic nije najveci problem vucicu, informeru i DF vec mogucnost da se formira vlast izvan kontrole drzavno-mafijaskog kartela.
_____
- Post n°166
Saša Radulović Retweeted
Деца су наше највеће благо. Док је овакве деце биће и Србије!
— Извесни Јакша (@izvesnijaksha) June 23, 2021
🤍 pic.twitter.com/wMvqHV8L76
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°167
kad je ova pesma postala hit? ko je to promovisao? jel na cg litijama? ne znam da sam je ikad čula
do prošle/pretrošle godine, a sad je ultimativna patriotska himna.
do prošle/pretrošle godine, a sad je ultimativna patriotska himna.
- Post n°168
Мало народ, а мало и војска, полиција, РТС...
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°169
Iz rubrike Saša Radulović Retweeted
Наивни "цртани филм" направљен пре 12 година... pic.twitter.com/4LhMISq9am
— Зврк (@IvanadZvrk) June 26, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°170
Toliko.@parun_
Ološ Saša Radulović u novoj epizodi trovanja naroda podvaljuje da su vakcine izazvale enorman rast respiratornih infekcija u Izraelu.
On to ne izgovori niti napiše.
On to podvali.
Zato je ološ.
Vojin Biljić@BiljicVojin
Jel moze Vase ime, prezime i adresa, pa da lepo sud utvrdi ko je olos?
Vojin Biljić@BiljicVojin
Btw, ovo Vas pitam u svojstvu advokata Sase Radulovica
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°171
Dakle oni koji su nam ovo doveli u javni život da se obuku u kostret, da se na kolenima dovuku do nas koji smo priču provalili prvog sata, i da nas ljube u dupe ritualno moleći za oprost. Koga neće biti.
- Guest
- Post n°172
Baš čudno da se Vučićev ministar za iživljavanje nad radnicima pretvorio u prodavca magle, sitnog podrepaša i drukaru, jebote ko bi rekao da će doći do toga.
- Post n°173
Citao sam nedavno pocetak tog topika na PPP. 90% hejterskih predvidjanja se ispunilo. And then some.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°174
Da da. A realno i nije bio težak zadatak, trebalo je samo da ne dozvoliš da te hipnotiše sadistička mantra o masovnom otpuštanju parazita.
- Post n°175
Ah kad se setim uzagrenih PPPovaca zeljnih idola. Posle su isti presli na Sasu Jankovica pa nadalje.