Some teachers said goodbyes to their female students as everyone was evacuated from Kabul University this morning... and we might not see our graduation like thousands of students around the country.
— Aisha Khurram (@AishaKHM) August 15, 2021
Taliban are placed all over the city, just waiting for the right time...
Paštuni
- Post n°126
Re: Paštuni
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°127
Tom Tugendhat, the chair of the Commons foreign affairs committee, branded the withdrawal the “biggest single disaster of foreign policy since Suez” and raised concerns that the foreign secretary had not commented on the issue in the last week.
He told the BBC’s Broadcasting House programme that it was “extraordinary” that the UK’s focus had been on minor negotiations with Nato and Europe instead of the lives of 28 million Afghans. Tugendhat also said it appeared “our foreign policy is now entirely decided by Washington”.
That's what Brexit really means, dear Tom
- Post n°128
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°129
@ragipsoylu
·
11m
BREAKING — Foreigners will be allowed to leave Kabul through its airport, Taliban official says — Al Arabiya
Ragıp Soylu
@ragipsoylu
·
10m
Taliban official tells Reuters that they won’t disrupt operations at the Kabul airport
Ragıp Soylu
@ragipsoylu
·
7m
Taliban: Foreigners wishing to stay in Afghanistan must register with the movement
_____
????
- Guest
- Post n°130
Njih čeka par decenija verovatno najcrnje diktature na planeti, a za žene svakako najcrnje. Uskoro ćemo prestati da čitamo vesti odande i to će biti to.
- Post n°132
Летећи Полип wrote:Pa sad. Teško da bi unutar EU mogli išta više da urade.
Nisam mislio samo na ovo. Mada je raspolozenje medju kompletnom politickom elitom takvo da im ne bi falilo bas puno za neki ludacki potez da su old school torijevci ili desni laburisti na vlasti. Ali sve ce to BoJo iskontrolisati lagano.
- Post n°133
Jel sad ja?
Jel sad ja?
Jel sad ja?
- Post n°135
Dvadeset godina ih spremaju da budu savremeno društvo, opreme ih, naoružaju i obuče da bi se ovi predali na prvi metak. Pitanje je da li mi ne vidimo ono što oni vide i da li njima takibanska vlast zapravo odgovara jer su očigledno podanički narod koji se ne bori za slobodu.
— Šutanovac Dragan (@SutanovacDragan) August 15, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°137
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°138
_____
????
- Post n°139
- Post n°140
Šutanovac Dragan@SutanovacDragan
Sad već davne 2002. imao sam priliku da provedem jedno popodne u selu kod Kolumbusa gde žive Amiši.
Na prvi momenat jako interesantno, farme bez električne energije, njive se obradjuju sa konjima koji vuku plug, jedini civilizacijski napredak su žmigavci na kočijama.
Restorani sa odličnom hranom odganskog porekla koju gaje Amiši a koji nisu vlasnici restorana.
Oženjeni Amiši sa bradom, momci golobradi, svi nose šešire i sve je idilično kao u Svedoku u kom igraju Harison Ford i preepa Keli Mekgilis.
A onda sam ugledao dečaka od 3-4 godine koji je sedeo pored oca na kočijama. I on je imao kratke pantalone na tregere, šeširčić… U trenutku mi je bilo žao tog dečaka koji je bio malo stariji od mog sina a obučen kao momak za ženidbu.
Kako sam se zamislio i ćutke gledao u njega, a vozili smo se iza njih neko vreme, žena koja me je vozila primetila je da sam zamišljen pa me upitala u čemu je problem!? Odgovorio sam joj da imam sina koji je malo mladji ali koji voli da gleda crtane i da sluša decije pesmice.
Rekoh ovaj dečak nema tu priliku iako sva deca to vole, pa mi ga je žao. Na to mi je ona odgovorila da i oni imaju isti osećaj za nas, oni nas žale zbog našeg načina života i da oni uživaju u svom svetu.
I na kraju to je velika istina, ono što je nama dobro i lepo drugima nije.
Btw, bas fali tema Sule na tviteru. Imamo kojekakve Klacare i Bilje a Suleta nigde
Last edited by ficfiric on 2021-08-15, 14:35; edited 1 time in total
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°141
- Post n°142
Biden, last month: "The Taliban is not the North Vietnamese army. They’re not remotely comparable in terms of capability. There’s going to be no circumstance where you see people being lifted off the roof of the embassy of the United States from Afghanistan." https://t.co/cMx5e2xjtn
— Shashank Joshi (@shashj) August 15, 2021
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°144
Del Cap wrote:Možda ljudi žele da budu slobodni od (hipertrofiranog) stranog uticaja, tu je slobodu zaboravio.
Ne verujem da je to u pitanju za vecinu netalibana.
- Post n°145
- Post n°146
A German Defense Ministry spokesperson on its responsibility to get local Afghan support staff and translators out of the country: "It's not like we forced them to cooperate with us." Utter moral depravity.
— Matti Meta (@matt_meeta) August 15, 2021
(h/t @gruschkin) pic.twitter.com/rGA86DAnab
¯\_(ツ)_/¯
- Post n°147
- Post n°148
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°149
Mór Thököly wrote:Blamaza
Мислим да би талибани ладно чекали још недељу дана, само да се та фотка сними и обигра 14 кругова по мрежи.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°150
Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи саопштила је данас да је дала сагласност за привремен пријем Авганистанаца, док за њих не буде решено питање имиграционих виза за САД.
Османијева је на Фејсбуку, поводом америчког захтева да се одобри привремено уточиште Авганистанцима, истакла да ју је по том питању у јулу контактирао амбасадор САД у Приштини Филип Коснет и проследио јој захтев председника Џозефа Бајдена и државног секретара Ентонија Блинкена.