Stand-up komičari
- Post n°51
Re: Stand-up komičari
Kome ne valja Riki, tu je Hannah Gadsby - nazdravlje!
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°52
argument na nivou "ko ne voli Smak eto mu Bijelo Dugme"
Ali dobro, svakom svoje.
Ali dobro, svakom svoje.
- Post n°53
A, ne, ne... ko ne voli Shellac neka sluša Bijelo dugme. Svakom svoje.
_____
- Post n°55
Kako gde?
Pa Zvezda je postavio Albinija kao alternativu Red Union Uspehu u postu o Rikiju...
Pa Zvezda je postavio Albinija kao alternativu Red Union Uspehu u postu o Rikiju...
_____
- Post n°57
Prvih 14 minuta je obračun s PC, štopala sam Standardna priča, odnosno niz općih mjesta - skrivanje iza ironije, jadni Kevin Heart, dociranje o tome što je humor. E onda, za razliku od Chappellea, on kreće dalje i diverzificira nastup i okej je skroz, osim pri kraju kad opet krene u trans priču - ali ne bude edgy, više nekako šlampavo.Cousin Billy wrote:Jel ima puno edgy i career ending šala o političkoj korektnosti i woke kulturi?
Načula sam na podcastu da ga Netflix nije htio pustit, tj. odgađali su jer su strepili od PC reakcije, a s druge strane bila je moguća i reakcija anti PC brigade ako ga brzo ne puste na servis
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°58
Redakcija Russia Today je jako zabrinuta za stanje slobode govora u SAD. Sloboda govora se naravno shvata kao odsustvo kritike politički nekorektnog humora. Evo ako ja na primer kažem da je ovo izuzetno nesmešno, prvoloptaški, oveštalo, lišeno bilo kakve oštrice, to me čini liberalnim cenzorom i protivnikom slobode govora.
Najgore je što ovde čak nema ni osnovnih elemenata humora. Publika koja ovo guta je kondicionirana da se smeje kada čuje "pronouns". Ahaha pronouns, ja se izjašnjavam kao attack helicopter. Viđ' mu glave "humor" na nivou bulija iz osmog razreda osnovne, onog koji ti se podsmeva svakog dana a kada mu odgovoriš dovede još dvojicu da te izlupaju, i pri tome plačno govori "kako si mogao da mi kažeš tako nešto".
Najgore je što ovde čak nema ni osnovnih elemenata humora. Publika koja ovo guta je kondicionirana da se smeje kada čuje "pronouns". Ahaha pronouns, ja se izjašnjavam kao attack helicopter. Viđ' mu glave "humor" na nivou bulija iz osmog razreda osnovne, onog koji ti se podsmeva svakog dana a kada mu odgovoriš dovede još dvojicu da te izlupaju, i pri tome plačno govori "kako si mogao da mi kažeš tako nešto".
“Oh, women!” the British comedian starts. “Not all women, I mean the old-fashioned ones. The old-fashioned women, the ones with wombs. Those f***ing dinosaurs. I love the new women. They’re great, aren’t they? The new ones we’ve been seeing lately. The ones with beards and c**ks. They’re as good as gold, I love them. And now the old-fashioned ones say, ‘Oh, they want to use our toilets’. ‘Why shouldn’t they use your toilets’? ‘For ladies’! ‘They are ladies — look at their pronouns’! ‘What about this person isn’t a lady’? ‘Well, his penis’. ‘Her penis, you f***ing bigot’! ‘What if he rapes me’? ‘What if she rapes you, you f***ing TERF wh**e’?”
- Post n°59
ideja da će svi trans ljudi silovati naše žene mi je veoma slična ideji da će svi crnci silovati naše žene
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°60
Tako je! Najgori humor je onaj kad se ljudi smeju - zna se šta je pravi humor:
_____
- Post n°61
Comedy is America’s lifeline to sanity, but the thought police aren’t laughing
This week, comedian Ricky Gervais rattled liberals with a routine that took aim at transgender ideology. America needs this sort of comic relief to start discussions on controversial issues, but the left can’t take a joke.
Taman sam pogledala novu Contrapoints i ovo ko da je rekla ona njena libertarijanka što vodi podcast
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°62
Notxor wrote:Tako je! Najgori humor je onaj kad se ljudi smeju - zna se šta je pravi humor:
Ovo što sam citirao jednostavno nije smešno, osim ako nisi kondicioniran da se plašiš trans osoba i da ti pritom budu smešne. Smeh putem stimulacije postojećih predrasuda, što je jednako sofisticirano kao gledanje smešnih klipova sa Romima. Dakle, humor za glupake i loše ljude.
- Post n°63
Nisi ti kriv.
_____
- Guest
- Post n°64
Samo bih voleo da mi neko raščlani - šta je smešno u gornjem citatu, gde je komičan obrt? Šale imaju strukturu, to je egzaktna stvar. Šta je struktura ove šale, na čemu počiva punchline?
I nemoj ponovo kvotovati onaj drugi klip, ne znam šta je to, ne zanima me, ne gleda mi se. Govorimo o Rikiju i njegovom humoru koji uglavnom jako volim - britanski Office je remek-delo, volim An Idiot Abroad (politički veoma nekorektan sadržaj, ali smešan), onaj After Life do duše ne podnosim.
I nemoj ponovo kvotovati onaj drugi klip, ne znam šta je to, ne zanima me, ne gleda mi se. Govorimo o Rikiju i njegovom humoru koji uglavnom jako volim - britanski Office je remek-delo, volim An Idiot Abroad (politički veoma nekorektan sadržaj, ali smešan), onaj After Life do duše ne podnosim.
- Guest
- Post n°65
Hoću da kažem dve stvari.
1) Politička nekorektnost NE ZNAČI da si slobodoumni mislilac. 95% javnosti je politički nekorektno. Nema ničeg hrabrog u političkoj nekorektnosti, to je low hanging fruit samozadovoljne većine koja se tripuje da ima zastrašujućeg neprijatelja, uuu znate li šta su u radili na jednom kempusu u Kaliforniji, neki profesor je izgubio tenure, TO JAKO DOTIČE MENE NA SLAVI U MRČAJEVCIMA, DOĆI ĆE NEKO I ZABRANIĆE MI DA PRIČAM VIC O TOME KAKO SU ROMI SKLONI INCESTU.
2) Smešno i politički nekorektno nisu sinonimi.
3) Borba protiv političke korektnosti je u osnovi malograđanska borba za cenzuru liberalnih sadržaja, nema tu nikakve borbe za slobodu govora.
edit: dodao treću stvar, možda bude još
1) Politička nekorektnost NE ZNAČI da si slobodoumni mislilac. 95% javnosti je politički nekorektno. Nema ničeg hrabrog u političkoj nekorektnosti, to je low hanging fruit samozadovoljne većine koja se tripuje da ima zastrašujućeg neprijatelja, uuu znate li šta su u radili na jednom kempusu u Kaliforniji, neki profesor je izgubio tenure, TO JAKO DOTIČE MENE NA SLAVI U MRČAJEVCIMA, DOĆI ĆE NEKO I ZABRANIĆE MI DA PRIČAM VIC O TOME KAKO SU ROMI SKLONI INCESTU.
2) Smešno i politički nekorektno nisu sinonimi.
3) Borba protiv političke korektnosti je u osnovi malograđanska borba za cenzuru liberalnih sadržaja, nema tu nikakve borbe za slobodu govora.
edit: dodao treću stvar, možda bude još
- Post n°66
Bleeding Blitva wrote:Comedy is America’s lifeline to sanity, but the thought police aren’t laughing
This week, comedian Ricky Gervais rattled liberals with a routine that took aim at transgender ideology. America needs this sort of comic relief to start discussions on controversial issues, but the left can’t take a joke.
Taman sam pogledala novu Contrapoints i ovo ko da je rekla ona njena libertarijanka što vodi podcast
Ali skroz!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°67
Cousin Billy wrote:Samo bih voleo da mi neko raščlani - šta je smešno u gornjem citatu, gde je komičan obrt? Šale imaju strukturu, to je egzaktna stvar. Šta je struktura ove šale, na čemu počiva punchline?
1. nadam se da si pogledao video, a ne pročitao tekst jer iz teksta ne može mnogo toga da se zaključi - nedostaje delivery koji je jako važan - vidi primer dole
2. kada bi šale imale tačno definisanu strukturu, pisali bih ai botovi
3. na kraju se sve svodi na ukus koji naravno može da bude i stečen, ali je ok i kad ga nemaš, npr. ja bih Iron Maiden mogao samo ironično da slušam ili čak ni tako. Meni je u to u istoj fioci kao Sinan Sakić ili 99% repa. Jbga, ko mi je kriv kad ne razumem? Sam sam kriv.
Primer an acquired taste lotreamonskog humora sa malo manje od 2 miliona pregleda na Youtubu, takođe Netflix distribucije, ali džaba kad nema deliveryja
- Spoiler:
- All right guys, listen.
Jokes are all well and good.
I'd like to take a couple minutes right now
and talk about something that is important to me.
And I will preface this by saying
there's a lot of people right now who
say that standup comedians should just
stick to comedy and not talk about anything else.
I disagree.
I think that standup comedy doesn't always have to be funny.
Standup comedy doesn't always have to be entertaining.
Sometimes it's about speaking truth to power.
Sometimes it's about pointing out wrongs in the world
even though it might not be popular.
So please, indulge me.
With all the terrible things going on in America right now,
and you know exactly what I'm fucking talking about.
With all the terrible things going on
in this country right now,
the thing that drives me the most crazy
are the people who see all this awful stuff happening
and they still flip out over the little things.
My biggest pet peeve in America today,
are people who see all this horrible stuff going on
and yet they still overreact to shit
that just does not matter.
For example,
have you ever dropped a baby?
Holy shit do people overreact.
You drop a baby in America today, I swear,
people hit the roof before the baby even touches the floor.
And it's not a big deal.
How do I know?
Because I do it all the time.
In fact, I don't think I've ever held a baby
to completion.
And you might be thinking, Anthony,
how could you drop a baby?
You ever held a baby?
How could you not?
It's so easy.
It's a two-step process,
maybe less.
Should you ask Anthony,
why would anyone ever let you hold their baby?
The answer is simple,
negligence.
I love it, it's a hobby.
The only negative, the only drawback
as far as I'm concerned, the embarrassment.
People try to shame you when you drop their baby
even though I almost always make it look like an accident.
That's why this is so great.
You ever do this?
You ever drop a baby
and then scoop it right back up before anybody sees you?
No shit, best feeling in the world.
You just hand the baby back and no one is the wiser.
Especially not that baby.
Happened to me just last weekend.
I was at a party.
One of my friends came up and said,
"Anthony, I gotta go to the bathroom.
"Will you hold my baby?"
And I tell the truth.
I'm always 100% honest.
I say, yeah,
for a little bit.
Held that baby 30, 45 seconds,
a personal best.
Dropped the baby.
Scooped it right back up before anybody saw me.
And it was close, too.
I had to run down three flights of stairs.
_____
- Post n°68
Youtube zna hvala Googlu šta sam danas pisao pa mi "pomaže da shvatim", a ja naravno nemam problem da to ovde okačim. Živa istina.
_____
- Post n°69
Sve ti je to zavera tamne kabale endokrinologa, moj Noxtore.
_____
- Post n°70
Btw, kad je već reč o cancel kulturi, znaš ko Gugla svoje ime na tw pa blokira ljude koji ga kritikuju? Nije Džejms Akaster samo da znaš.
_____
- Post n°71
Opa! Moj prvi stalker. Šta pije forum? Insulin?
_____
- Post n°72
Ne, to dajemo samo deci.
_____
- Post n°73
Pazi da te ne uhapse.
Ti što daju deci obično jako loše prođu u zatvoru, mada, možda te stave u ženski zatvor.
Ti što daju deci obično jako loše prođu u zatvoru, mada, možda te stave u ženski zatvor.
_____
- Post n°74
aha, kapiram, kad hoćeš nekoga da uvrediš ti mu kažeš da je trans.
i onda plačeš kad te nazovu transfobom.
i onda plačeš kad te nazovu transfobom.
_____
- Post n°75
Suza suzu stiže... nego, gde si bila u vojsci? Nisu te valjda zakačili ratovi?
mangup_iz_civilstva.jpg
mangup_iz_civilstva.jpg
_____