Podkasti
- Post n°51
Re: Podkasti
Kako da se ne ugoji, ima 20 sponzora, ukljucujuci koka kolu i cips.
- Post n°52
On se popravio, Daško je propaofikret selimbašić wrote:Zato sam i italikovao. U mom zavičaju, a i puno šire, za nekog ko se udebljao kaže se popravio se. Ako je smršao, onda se kaže propo.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°54
ovakvog čoveka su hteli da kenseluju... vutra, viski, pečurke...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°55
Drugi u trendingu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°56
Zna li netko jel podcast Breta Eastona Ellisa ongoing i kako uopće doć do epizoda?
_____
- Post n°57
Koliko vidim na Patreonu je, na twitteru ponekad objavi neki free link - free je sa Palahniukom npr, a stari mogu da se nađu u rss links formatu pa skidaj ili slušaj šta ti treba.
_____
- Post n°58
Oke, tnx.
_____
- Post n°60
Hot takes:
Excuse me Joe Rogan is Gwyneth Paltrow for cis men
— Zoe (@LeetZoe) August 1, 2022
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°61
Znam da neki divni ljudi ovde imaju malu decu, znam i da neki pomno prate situaciju u obrazovanju tako da puna preporuka sa moje strane koja je ovo juče preslušala. Highlight od 1:19:00 kad kreće ispovest kako su MMF, Vlada i ministar finansija 2018. prihvatili zahteve prosvetara posle šestomesečnog štrajka za platnim razredima koji će izjednačiti primanja visokoobrazovanih u javnom sektoru pa kad su se vratili na posao baraba Verbić im javila da se to odlaže, evo do januara 2025!
- Post n°62
Solus_Rex wrote:Znam da neki divni ljudi ovde imaju malu decu, znam i da neki pomno prate situaciju u obrazovanju tako da puna preporuka sa moje strane koja je ovo juče preslušala. Highlight od 1:19:00 kad kreće ispovest kako su MMF, Vlada i ministar finansija 2018. prihvatili zahteve prosvetara posle šestomesečnog štrajka za platnim razredima koji će izjednačiti primanja visokoobrazovanih u javnom sektoru pa kad su se vratili na posao baraba Verbić im javila da se to odlaže, evo do januara 2025!
Ураниловка? Зашто би то неко радио?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°63
Od 1700+ škola svake godine se ugasi 40, 5000 ljudi ode u penziju a prema PMF iz Bg samo 40% predavača matematike u državi su sa "diplom. prof matem", 3,8 % budžeta ide na prosvetu od toga 0.7% na nauku - delimo dno Evrope sa Moldavijom, zaposleni u prosveti sa istom stručnom spremom primaju 30% niža primanja od svojih kolega u javnom sektoru. Na sve to ti dođe kolonijalni prefekt u liku delegacija MMF-a koja pita "U čemu je problem? Mi smo to rešili pre 30 godina. " I da, Mađarska sa istim problemima je štalu očistila kao što će je i ovi očistiti posle izbora 2024. - doneće uredbu da se na deficitarnim zanimanjima mogu zapošljavati penzionisani ljudi i na kraju će radni odnos do smrti produživavati penzioneri sa akademskim zvanjima iz Blaca i Leposavića.
Neoliberaška logika 101 - devastiraj sektor godinama preko minimalnog finansiranja, posredno šalji poruku ljudima da su ovde nepoželjni i ako žele bilo šta da steknu moraće da plate preko usluga i poreza najskupljih u EU. Klasni rat u punom zamahu ALi nisu Obradović, Verbić i Šarčević ništa krivi, oni se kao lavovi bore za naše Kosovo i Metohiju evropsku budućnost naše dece! Krivi su nacionalizma i doživotni popovi što decu uče kako je homoseksualizam greh.
Neoliberaška logika 101 - devastiraj sektor godinama preko minimalnog finansiranja, posredno šalji poruku ljudima da su ovde nepoželjni i ako žele bilo šta da steknu moraće da plate preko usluga i poreza najskupljih u EU. Klasni rat u punom zamahu ALi nisu Obradović, Verbić i Šarčević ništa krivi, oni se kao lavovi bore za
- Post n°65
Direktori škola se zapošljavaju preko Ministarstva lokalne samouprave. SPS ministar koji ih je zaposlio je sad ministar obrazovanja. Na najavu štrajka prosvetne radnike obilaze direktori i policijski službenici sa video opremom. Ako udirtanišemo/ukalkulišemo da im je zarada sporadično povećavana i da svi koji mogu da spremaju đake za prijemne to čine ispred svojih sindikalni obaveza mislim da se odgovor se sam nameće.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°66
Što bi rekle Cece, "ako im je dobro onda ništa".⁵
- Post n°67
Prosvjetu trenutno gledam kroz demografsku prizmu, ne znam što projekcije kažu ali masu nastavnika bi moglo izgubiti posao u neko dogledno vrijeme jer nema djece, evo danas čitam kako su pojedini studijski programi ostali bez iti jednog upisanog studenta. Neki vrag će oformiti pa će češljat fakultete da vide ko je 'tržišno prihvatljiv'.
Znači sve će zjapit prazno a izbjeglički kampovi puni, jebalo nas ministarstvo za demografsku obnovu
Znači sve će zjapit prazno a izbjeglički kampovi puni, jebalo nas ministarstvo za demografsku obnovu
_____
- Post n°68
Ah, pa ne moze drzava da uvozi stanovnistvo kako bi profesori marginalnih studija sacuvali posao. Pogotovo ne sada kada je kriza. Uostalom, i ti novi studenti ce gledati da pohadjaju popularne, isplative studije. Docim ce trzisna neprihvatljivost nepopularnih programa biti jos uocljivija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°69
Biće studije indijske kulture sa modulom za C kategoriju
- Post n°70
Неки програми треба да постоје макар били и тржишно неисплативи.
Али мислим да ураниловка није решење. Не могу професор у школи и пандур или медицинска сестра да имају исту вредност. Нису то исте ствари. Не тежимо једнакости ни у ком смислу, него закону јачег и ефикаснијој расподели у корист онога ко доноси одлуке.
То тако треба у неолиберализму, и доста ми је било потребно да укапирам да су они бескућници који се мотају по Бриселу и Берлину теодикеја тог система. Они су потребан залогслободе и ефикасности, кад их видиш одмах ти се плаћа рата кредита. Сваки систем има неку поткласу на којој се иживљава.
Али мислим да ураниловка није решење. Не могу професор у школи и пандур или медицинска сестра да имају исту вредност. Нису то исте ствари. Не тежимо једнакости ни у ком смислу, него закону јачег и ефикаснијој расподели у корист онога ко доноси одлуке.
То тако треба у неолиберализму, и доста ми је било потребно да укапирам да су они бескућници који се мотају по Бриселу и Берлину теодикеја тог система. Они су потребан залог
Last edited by Јанош Винету on Mon Sep 26, 2022 5:22 pm; edited 2 times in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°71
Work, study and vote in Serbia next spring!
_____
- Post n°72
Јанош Винету wrote:
Не могу професор у школи и пандур или медицинска сестра да имају исту вредност. Нису то исте ствари.
Nisu, krajnje su relativne. Kada imas 12 godina, najvazniji ti je profesor u skoli. Kada imas 72 - medicinska sestra. Ako imas para, onda ti je nekako ipak policajski rad najvredniji od ta tri.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°73
ima onaj jedan propovednik što je dobio ime po patikama koje su bile moderne kada sam bio mlad koji mnogo propovedi bazira na tome da ne može da bude equality of outcome nego samo equality of opportunity
a kada popuca lanac zbog slabih karika, onda su krivi levičari
a kada popuca lanac zbog slabih karika, onda su krivi levičari
- Post n°74
Ma sve je to jedan lančani niz, danas se učiteljica žali, sutra fakultetlije, svima fali polaznika ili - pošto korporativni jezik ulazi u obrazovanje - klijenata. Može dominatna paradigma biti stem, al kako je krenulo, neće ih ni tamo biti dovoljno, a društvo bez humanistike jeЛетећи Полип wrote:Ah, pa ne moze drzava da uvozi stanovnistvo kako bi profesori marginalnih studija sacuvali posao. Pogotovo ne sada kada je kriza. Uostalom, i ti novi studenti ce gledati da pohadjaju popularne, isplative studije. Docim ce trzisna neprihvatljivost nepopularnih programa biti jos uocljivija.
_____
- Post n°75
Opa! Gaborov sin kod Galeba.
_____