Last edited by Erős Pista on Sat Feb 27, 2021 5:03 pm; edited 1 time in total
Dara iz Jasenovca
- Post n°251
Re: Dara iz Jasenovca
Ma nepojamno glupa izjava. Dara ne moze da bude plagijat, jer cinjenice. O Jasenovcu je moguce napisati samo jedan scenario. Nije to plagijat, nego istorijska istina.
Last edited by Erős Pista on Sat Feb 27, 2021 5:03 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°252
pa to bi bilo smesno da nam sada lejdi gaga ne kroji nastavni program. to bi bilo kao da spilberg postane primarni izvor za razmisljanje o holokaustu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°253
Pa bio bi da je kod njih (nekih) bila ista situacija kao kod nas pa da niko nije smeo da zucne o Jasenovcu. E zato ce sad u srednjoj skoli 1 celo polugodiste da se uci samo o Jasenovcu, da nadoknade nove generacije nagomilano gradivo svojih oceva i dedova. Na nekim od tih casova moci ce se, doduse, i pokatkad pomenuti Jugoslavija koju su Nemci razjebali, ali samo zato da bi videli koliko su ustase vece zveri od njih. U Jasenovcu. Na kraju nastavne jedinice Jasenovac(Jugoslavija) gledace se film o Oluji i ratu koji je poceo 4.8.1995. Istinu garantuje Republika Srbija.
- Post n°254
Plagijatorka brani plagijatora. Ali neverovatno kako mlako i ona to radi. Pa da je najgori, film je bar pokrenuo razgovor o jednoj znacajnoj istorijskoj temi! Videli smo da u udzbenicima ima samo dve recenice o Jasenovcu! To je odbrana filma.
Last edited by Erős Pista on Sat Feb 27, 2021 10:03 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°255
Ali poslednjih pet minuta - besramno.
_____
- Post n°257
Klali su decu i zato ne treba napadati film.
_____
- Post n°259
Vise ono: ne bi valjda udario slepog misa koji nosi naocare je snimio film o Jasenovcu.
_____
- Post n°260
Id' u kurac kud sam i kliktao na trivanku.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°261
jbte kako se umajmunila trivanka
da ovo nije mizogini speech udario bi sad po ovome ali necu
no stvarno ko orangutanka u pubertetu
da ovo nije mizogini speech udario bi sad po ovome ali necu
no stvarno ko orangutanka u pubertetu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°262
Em loše ostarila, em se unakazila sa operacijama, a sve to pojačano moralnom ružnoćom. Ali neću ni ja više o tome, jer malo je mizogino. Eto.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°263
_____
- Post n°264
Pa dobro, i kad bi ih pitali gde je bila Užička republika ne bi naboli region
- Post n°265
Ma naravno, ali necemo se valjda ozbiljno baviti histerisanjem iz Novosti. U Vucicevoj Srbiji, Uzicka Republika je nesto od u najboljem slucaju minornog znacaja, a Jasenovac je od centralnog znacaja za izgradnju nacionalnog identiteta. Neznanje o ovome bi u nekom drugom istrazivanju moglo biti znak da se istorija (kao i sve ostalo btw) u skolama predaje na zastarele i lose nacine, da deci nedostaje kontekst i mogucnost da podatke povezu sa svojim iskustvom, da im se ne razvijaju neke osnovne kompetencije, vec se neselektivno pune gomilama podataka prividno istog znacaja, u cijem pamcenju deca (opravdano) ne vide puno smisla, itd.
Ali naravno, to nije cilj ovog teksta niti moralne panike koju pokusav da podstakne. Poenta je da deca nisu dovoljno nacionalno indoktrinirana i da to pod hitno mora da se ispravi skolskim projekcijama Dare i "drzavnim" udzbenicima istorije.
Ali naravno, to nije cilj ovog teksta niti moralne panike koju pokusav da podstakne. Poenta je da deca nisu dovoljno nacionalno indoktrinirana i da to pod hitno mora da se ispravi skolskim projekcijama Dare i "drzavnim" udzbenicima istorije.
_____
- Post n°266
Ma, ovo je izmisljena anketa. Cuj, gimnazijalka prvi put cuje za ustase. Mogu da se kladim da u Srbiji bar 10% papagaja u svom repertoaru ima Jasenovac i ustase, koliko cesto se pominju a ljudsko bice kao nikad nije culo za to
Da je odrasla u pustom selu, gde nema stampe, struje, itd i da je bila jedini djak u skoli pa da poverujem ali to nije izvodljivo posto su takve skole ugasene zbog stednje
Da je odrasla u pustom selu, gde nema stampe, struje, itd i da je bila jedini djak u skoli pa da poverujem ali to nije izvodljivo posto su takve skole ugasene zbog stednje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°268
Ne mislim da je izmisljena, ali su nalazi verovatno preuvelicani. Deca stvarno svasta ne znaju, izmedju ostalog i zato sto ne pamte drzavu u kojoj su takvi podaci imali poseban (pa makar i nacionsalisticki smisao). Jasenovac je u drugoj drzavi, a zlocin je bio u proslom veku, pre vise od 70 godina. Propaganda za propagandu, ali zivot ide svojim putem.
Zali mi se drugar da mu cerka na pitanje ko je bio Tito kaze - neki predsednik. Nije neki, pizdi drugar, Tadic je bio "neki"! A ovaj bio THE predsednik!
Slazem se, ali iz njenog miralema to izgleda ovako.
Zali mi se drugar da mu cerka na pitanje ko je bio Tito kaze - neki predsednik. Nije neki, pizdi drugar, Tadic je bio "neki"! A ovaj bio THE predsednik!
_____
- Post n°269
srednjoskolci su danas dosta mladi, bar s moje tacke gledista. evo sta mi se desilo nedavno. idu ispred mene neki dvometrasi i jedan kaze - ma onaj, kako se zove onaj demokrata? - djindjic? - e da.
sinoc moja devojka videla neke zaljubljene klince, decko kaze, e da ti pustim pesmu, bas je dobra, ovo su slusali moji roditelji.i pusti skuter hau mac is d fis lol
tako da kako volim da kazem: tako da ono
sinoc moja devojka videla neke zaljubljene klince, decko kaze, e da ti pustim pesmu, bas je dobra, ovo su slusali moji roditelji.i pusti skuter hau mac is d fis lol
tako da kako volim da kazem: tako da ono
_____
ova zemlja to je to
- Post n°270
_____
- Post n°272
Pitali su, ako su uopste, decu koja jos nisu imaka 20. vek u programu. Osim u osnovnoj, ali... Jedino ako ne misle da se sada Jasenovac predaje i u obdanistu ili kao deo starog veka. Najbolje ceo predmet da osnuju.
- Post n°273
Ne verujem. Jasenovac nekako uvek postoji i na razne načine mimo škole deca znaju.
- Post n°274
Kad sam sad već vrlo davno pitao tad 14-15godišnjeg nećaka za Tita, on veli, jel to onaj što je nosio onu srpsku kapu. Pa jest, kažem, nosio je i srpsku. I generalno su urnebesni nesporazumi kad razgovaram s mladim generacijama o Titu. Život ide svojim putem.Erős Pista wrote:Ne mislim da je izmisljena, ali su nalazi verovatno preuvelicani. Deca stvarno svasta ne znaju, izmedju ostalog i zato sto ne pamte drzavu u kojoj su takvi podaci imali poseban (pa makar i nacionsalisticki smisao). Jasenovac je u drugoj drzavi, a zlocin je bio u proslom veku, pre vise od 70 godina. Propaganda za propagandu, ali zivot ide svojim putem.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°275
Njima je Tito što je nama bio kralj Aleksandar. Lik sa slike koga babe spominju kad pričaju o mladosti.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”