Da li treba otvoriti vrata?
- Post n°176
Re: Da li treba otvoriti vrata?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°177
fikret hadžiabdić wrote:To ovde, na tamou je sa lica mjesta pisao o poplavama u Bavarskoj.
Oj kukavno srpstvo ugašeno
- Post n°178
„Poznato je da se lično zalažem za ujedinjenje rascepkanih patriotskih opcija koje zajedno imaju preko 20 odsto glasova. Кad to kažem mislim na Narodnu stranku, DJB, DSS, POКS, Zavetnike, Državotvorni pokret Srbije, Otadžbinu, i mnoge druge patriotske pokrete i pojedince. Ako ponovo ostanemo podeljeni iznova ćemo baciti veliki broj patriotskih glasova ispod cenzusa, što odgovara i bivšoj i sadašnjoj vlasti. Ako formiramo izbornu listu Ujedinjene patriote bićemo druga snaga na srpskoj političkoj sceni i faktor bez koga neće moći da se formira buduća vlast, a naš zajednički kandidat za predsednika Srbije ući će u drugi krug predsedničkih izbora“.
https://rs.n1info.com/vesti/obradovic-%d0%baao-sto-vlast-ima-svoj-politicki-kartel-tako-i-bivsa-vlast-ima-svoj/
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°179
Napokon nesto pametno. Treba da se ujedine, samo napred
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°180
Кoliko je Boško Obradovič danas drugačiji od onog opozicionog lidera koji je prošle godine štrajkovao, protestovao, sudio se sa naprednjacima?
„Кako da ostanem isti, kako da sačuvam sebe od promene – samo putem promene” – pevao je Milan Mladenović. Mogu umesto odgovora da citiram i stihove Partibrejkersa: „Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj”.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°181
Нешто не видим како он може да се прогласи за чувара тог пламена. Осим у оном филму где је Базда кустос Штулићевог музеја.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°182
Ali kako je malograđanština iskusno kooptirala staaaari rok u svoj korpus vrednosti To postaje sve grotesknije: mrzim turbofolk, nemoral, starlete, migrante, volim proverene građanske vrednosti kao što su Cane i Milan.
- Post n°183
+1000
Profil prosecnog clana FB grupe "Narodni ustanak 1244 - RECI NE BRNJICAMA!"
Profil prosecnog clana FB grupe "Narodni ustanak 1244 - RECI NE BRNJICAMA!"
_____
- Post n°184
A u prilog tome, Radule ritvituje
Не буди Бајага..
— AntiEstablišment (@sinoviKorduna) August 7, 2021
Буди једноставно Цане pic.twitter.com/CkaUsmxNZf
_____
- Post n°185
Ajeje Brazorf wrote:Ali kako je malograđanština iskusno kooptirala staaaari rok u svoj korpus vrednosti To postaje sve grotesknije: mrzim turbofolk, nemoral, starlete, migrante, volim proverene građanske vrednosti kao što su Cane i Milan.
Ah, pa toga je uvek bilo. Samo što se, valjda generacijski, menjaju izvođači. Pre su to bili Azra i Čorba recimo, a danas Cane i Milan. Sutra će biti BS i Bad Copy.
A i da se ne zajebavamo. Domaći rok je uvek i bio zvuk malograđanštine.
- Post n°187
Mislim, ne baš svi, ali ogromna većina. Disciplina na primer nije.
_____
~~~~~
- Post n°188
Talason wrote:a čega su narodnjaci bili zvuk
Pa radničke klase. Pa poenta potenciranja slišanja domaćeg roka je u diferenciranju od radničke klase.
- Guest
- Post n°189
Летећи Полип wrote:Ajeje Brazorf wrote:Ali kako je malograđanština iskusno kooptirala staaaari rok u svoj korpus vrednosti To postaje sve grotesknije: mrzim turbofolk, nemoral, starlete, migrante, volim proverene građanske vrednosti kao što su Cane i Milan.
Ah, pa toga je uvek bilo. Samo što se, valjda generacijski, menjaju izvođači. Pre su to bili Azra i Čorba recimo, a danas Cane i Milan. Sutra će biti BS i Bad Copy.
Ma naravno, ali je jaz između izvođača i njihove simboličke nadgradnje sve veći, pa to postaje sve smešnije.
- Post n°191
Btw, sećate li se ovoga?
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°192
Naravno da se sećamo. To je bilo vreme kada su neki od nas mislili da je Srbija na putu da postane "pravoslavna dŽamAhIrIja", nešto kao Poljska samo na istoku. Nije da se jedan deo elite nije trudio oko toga posle 2000. godine, ali ova polupaganska zemlja ima nula kapaciteta za klerikalnost.
(Nevezano za ovaj album - ili lateralno vezano - baš sam pre nekoliko dana razmišljao o đakonu Nenadu Iliću koga su u to vreme smatrali "progresivnim" zato što nosi zanimljive odore i priča urbano i zanimljivo. A on nikada nije krio da želi da očisti naše pravoslavlje od savremenih običajnih naslaga, da bi voleo da se vratimo liturgijskoj čistoći ispovedanja. Svojevrsni evangelizam, koji ne vidi i ne želi da vidi šta je sve natovareno na pravoslavnu veru, kakva silina narodne običajne volje je veru vizantijskih otaca izmenila do neprepoznatljivosti.
A ovaj album je bio jedan izvorno ljotićevski, bogomoljački pokušaj da se pravoslavlje ubrizga u pop kulturu. Ništa od toga nije uspelo, na sreću. Popovi seku šume, pričaju budalaštine i voze moćne SUV automobile, potpuno otuđeni od narodnog života. Da nije tako, sad bi morali da se borimo za pravo na abortus.)
(Nevezano za ovaj album - ili lateralno vezano - baš sam pre nekoliko dana razmišljao o đakonu Nenadu Iliću koga su u to vreme smatrali "progresivnim" zato što nosi zanimljive odore i priča urbano i zanimljivo. A on nikada nije krio da želi da očisti naše pravoslavlje od savremenih običajnih naslaga, da bi voleo da se vratimo liturgijskoj čistoći ispovedanja. Svojevrsni evangelizam, koji ne vidi i ne želi da vidi šta je sve natovareno na pravoslavnu veru, kakva silina narodne običajne volje je veru vizantijskih otaca izmenila do neprepoznatljivosti.
A ovaj album je bio jedan izvorno ljotićevski, bogomoljački pokušaj da se pravoslavlje ubrizga u pop kulturu. Ništa od toga nije uspelo, na sreću. Popovi seku šume, pričaju budalaštine i voze moćne SUV automobile, potpuno otuđeni od narodnog života. Da nije tako, sad bi morali da se borimo za pravo na abortus.)
- Post n°193
Nije to tako linearno. Azra i Čorba su imali politički angažovane tekstove, pa je kada ih političar citira to imalo smisla. Kada ovaj nesrećnik citira Caneta nisi siguran da li je to pesma Canetova ili mustang sa PPP.Летећи Полип wrote:
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°194
Летећи Полип wrote:
A i da se ne zajebavamo. Domaći rok je uvek i bio zvuk malograđanštine.
Не баш, јер се јако добро сећам како је та малограђанштина газила по томе док се стварало. Можда кад су и слушаоци и рокери оматорили па постали делом малограђани, ту сам већ изашао из сале па не знам шта се догађало.
Talason wrote:a čega su narodnjaci bili zvuk
Сељака одвучених са њива у фабрике, који више нису имали своју музику. Оно на чему су одрасли су на радију певали оперски певачи, то ни на шта више није личило, а забавњаци им напросто нису лежали, није ту било песме за лумперај. У време кад су настајали народњаци, забавњаци су били у фазону "нема праве патње без клавирске пратње". Имали су и они своју публику, итекакао, ал' ни та публика није мирисала народњаке, а ни рокере... ма, то су била три одвојена племена са мало преклопа.
Ajeje Brazorf wrote:Naravno da se sećamo. To je bilo vreme kada su neki od nas mislili da je Srbija na putu da postane "pravoslavna dŽamAhIrIja", nešto kao Poljska samo na istoku.
Тако се и мени чинило, гледајући из тамоа, чак мислим да сам један од педесет изумитеља тог израза. Јер немам појма колико је у стварности било верника, ту мислим да лажу највише и то на фору да њима нико не сме јавно да се супротстави (као што сам на две сахране, један атеиста други агностик, видео да је неко довукао попа, нек се пише да нас има више). А утисак да ће ме код куће дочекати џамахирија је изазвало то што јбт за било какву прославу или дискусију тап ево ти попа пред камерама или на насловној страни. Напросто су запосели медијски простор и тако створили илузију да су нешто много битни - и сад ваљда и јесу, питају се за свашта и по сто питања се очекује да нешто сматрају и да су најјачи НВО у крају.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°195
Ajeje Brazorf wrote:Naravno da se sećamo. To je bilo vreme kada su neki od nas mislili da je Srbija na putu da postane "pravoslavna dŽamAhIrIja", nešto kao Poljska samo na istoku. Nije da se jedan deo elite nije trudio oko toga posle 2000. godine, ali ova polupaganska zemlja ima nula kapaciteta za klerikalnost.
Varšava je istočnije od Beograda
- Guest
- Post n°196
To je jedna od onih činjenica koje navodno znam ali ne mogu da ih asimilizujem.
- Post n°197
Ajeje Brazorf wrote:To je jedna od onih činjenica koje navodno znam ali ne mogu da ih asimilizujem.
- Post n°198
Dobro, onda da ti ne govorim za Banja Luku i Stokholm
- Guest
- Post n°199
Mi smo zaista zapad na istoku, i istok na zapadu, baš kao što Sveti Sava nikad nije rekao!
- Post n°200
Kao sto cesto govorim neistomisljenicima - Bgd je zapadnije od 9 Nato i 8 EU prestonica. Pa vi vidite koji je to "line of fire"