https://ourworldindata.org/grapher/positive-rate-daily-smoothed?time=latest®ion=Europe
Virus
- Post n°701
Re: Virus
https://ourworldindata.org/grapher/positive-rate-daily-smoothed?time=latest®ion=Europe
- Post n°702
Ode i Atanasije (Jevtić).
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°703
Oh boy...https://t.co/gNMXnTvDTx
— Paulino Michelazzo (@pmichelazzo) March 4, 2021
- Post n°704
Dovitljiv nacin da zatvoris zemlju za posete iz inostranstva
- Post n°705
Кад би требало да бирам између 10 сантима у нос и два у дупе, дужина би играла пресудну улогу.
Last edited by Sotir on Thu Mar 04, 2021 10:21 pm; edited 1 time in total
- Post n°708
svaki put kad je jaka sezona gripa zatvaraju se skole a sve ostalo ostaje otvoreno, a sad obrnuto
- Post n°709
meni je najbolje sto vlast i trabanti misle da mogu da se cenkaju sa virusom, posebno ovim novim sojevima. pa kao - ok, ako ne obajvimo ili nesto - to se nije desilo. OK, to moze sa Dzi-Di-Pijem, otvaranjem poglavlja, Kosovom...sa virusom ne moze. Ili, nesto ce se desiti - nece. Virus nije Kurti (ili Bajden for that matter) pa da se zajebe. On nepogresivo ide gde ga pustis.
- Post n°710
MNE wrote:svaki put kad je jaka sezona gripa zatvaraju se skole a sve ostalo ostaje otvoreno, a sad obrnuto
a pa ne, ovo je poseban virus - svi virusi udaraju u skole, a ovaj svuda udara - samo ne u skole.
Ja sam sto posto siguran da su skole mnogo veca zarista nego baste kafica.
- Guest
- Post n°712
ja ne znam ni sam koliko sam puta napisao da škole mogu samo online, ali uvek ima pametnjakovića koji bi rado decu izbacili iz kuće
- Post n°713
Kon danas
"Nama se situacija pogoršava, ali je uspon nastao posle sretenjskih praznika. Još od 25. januara kreće blag, ali stalni uspon. Prvi put je jasno rečeno 18. februara da moramo ozbiljno da pooštrimo mere", kazao je Kon.
Znaci, od 25.januara. Dakle - sve jasno. Ali jbg
"Nama se situacija pogoršava, ali je uspon nastao posle sretenjskih praznika. Još od 25. januara kreće blag, ali stalni uspon. Prvi put je jasno rečeno 18. februara da moramo ozbiljno da pooštrimo mere", kazao je Kon.
Znaci, od 25.januara. Dakle - sve jasno. Ali jbg
- Post n°714
Ali jbt, ti imas decu na gomili u zatvorenim prostorijama i tokom casova se ne nose maske. I onda pricas nekome da se tu ne razmenjuje virus. Pa bukvalno pravljenje ljudi na budale. I pricam to jednom drugaru i on mi kaze - ne moze onlajn vise "brakovi ce se raspasti". Ma nek se raspadnu bre boli me kurac, sto nisu gledali s kim se vencavaju, ovo je potpuno drugi nivo igrice, kakvi brakovi bre...
- Guest
- Post n°715
nose se maske na časovima još i nekako, ali uzmeš masku, pa na odmoru u džep, pa po rukama, pa nazad na usta, a ponekad i nos
kao oni likovi što meseca dana muljaju masku po džepu i stave gde baš mora, naravno, obavezno ispod nosa, usmrdela se jbg
kao oni likovi što meseca dana muljaju masku po džepu i stave gde baš mora, naravno, obavezno ispod nosa, usmrdela se jbg
- Guest
- Post n°717
i tek kad je zvezda napustilo forum je isplivalo ovo za školarce, hvala disidentu
- Post n°718
У свим разредима су деца подељена у две групе.Mór Thököly wrote:Ali jbt, ti imas decu na gomili u zatvorenim prostorijama i tokom casova se ne nose maske. I onda pricas nekome da se tu ne razmenjuje virus. Pa bukvalno pravljenje ljudi na budale. I pricam to jednom drugaru i on mi kaze - ne moze onlajn vise "brakovi ce se raspasti". Ma nek se raspadnu bre boli me kurac, sto nisu gledali s kim se vencavaju, ovo je potpuno drugi nivo igrice, kakvi brakovi bre...
Свако носи маску, и прозори су увек отворени. Часови скраћени на 30 минута.
Код старије деце више њих прати преко нета, па на часу буде мање од десеторо деце.
То су мере које су максимум што се може учинити а да се иде у школу.
Насупрот томе, остале активности у којима учествују деца школског узраста - играње, тренинзи, дружење - су далеко мање безбедна од самих школа.
Тако да ће затварање школа (поготово млађих разреда) вероватно бити последња мера која ће бити спроведена. Пре тога ће позатварати све друго.
- Post n°719
Talason wrote:a što bi se brakovi raspali zbog onlajn nastave?
pa kao ne mogu da se dogovore ko ce kad dete da pazi, jbg, moraju da trpe "teretane", pice sa ovim onim, svaleracija vrv, boktepita sta.
Drzava moze elegantno da resi stvar slanjem apsolutno svakoga ko moze da radi od kuce - da radi od kuce i da zatvore skole. Umesto toga oni ce zatvoriti neke bravarske radnje ili prodavnice auto-opreme gde je pitanje dal se razalilo 100 ljudi u celoj zemlji od pocetka epidemije. Ludilo.
- Post n°720
Sotir wrote:У свим разредима су деца подељена у две групе.Mór Thököly wrote:Ali jbt, ti imas decu na gomili u zatvorenim prostorijama i tokom casova se ne nose maske. I onda pricas nekome da se tu ne razmenjuje virus. Pa bukvalno pravljenje ljudi na budale. I pricam to jednom drugaru i on mi kaze - ne moze onlajn vise "brakovi ce se raspasti". Ma nek se raspadnu bre boli me kurac, sto nisu gledali s kim se vencavaju, ovo je potpuno drugi nivo igrice, kakvi brakovi bre...
Свако носи маску, и прозори су увек отворени. Часови скраћени на 30 минута.
Код старије деце више њих прати преко нета, па на часу буде мање од десеторо деце.
То су мере које су максимум што се може учинити а да се иде у школу.
Насупрот томе, остале активности у којима учествују деца школског узраста - играње, тренинзи, дружење - су далеко мање безбедна од самих школа.
Тако да ће затварање школа (поготово млађих разреда) вероватно бити последња мера која ће бити спроведена. Пре тога ће позатварати све друго.
Ne. Apsolutno ne. Kad sede u klupi uopste ne moraju da nose masku. Prvo - to znam, a drugo pogledaj vesti - tacno to pise.
Bold - pa da. Zato sto su idioti
- Post n°721
ne znam baš to za švaleraciju
ako dođe do toga da moraš da ga primiš/uteraš kojih se mera pridržavaš
ako dođe do toga da moraš da ga primiš/uteraš kojih se mera pridržavaš
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°722
Meni je ovo prejaka izjava, mislim se i da je stavim u potpis. Umereno do mestimično katastrofalno.
Епидемиолог др Предраг Кон изјавио је за РТС да тренутна ситуација са коронавирусом није добра, углавном је ванредна, а у деловима где нема места за смештај, постаје повремено и катастрофална.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°723
Ne, meni je zaista skandal da ce zatvarati neke pet shopove ili bike shopove dok s druge strane mirno gledas kako se stotine hiljada dece okuplja i sedi i igra se satima zajedno. To je prosto nepojamna idiotarija.
Last edited by Mór Thököly on Thu Mar 04, 2021 10:50 pm; edited 1 time in total
- Post n°725
kapetanm wrote:Imaš nešto protiv braka?
Zavisi kog i kakvog