Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Virus - Page 6 Empty Re: Virus

Post by MNE Tue Feb 02, 2021 10:51 pm

TC obično imaju visoke plafone tako da u većini slučajeva nisu kritični ako nema velike gužve
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Feb 02, 2021 10:52 pm

rumbeando wrote:U nekim supermarketima ne da obezbeđenje da ulaze bez maski, mada neki posle unutra skinu ili svuku ispod nosa.

Ma kad svuku ispod nosa i nekako, ipak se najvise cestica izbacuje pricanjem, kasljanjem, itd), al kad je svuku na vrat...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Feb 02, 2021 10:53 pm

Da, najgore su male radnje. Tu ako je slucajno prodavac zarazen - virus caruje

Post by MNE Tue Feb 02, 2021 10:56 pm

a ako mu je u radnji boravio duže neko ko nije (pravilno) nosio masku onda je zaražen sigurno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Feb 02, 2021 10:56 pm

MNE wrote:TC obično imaju visoke plafone tako da u većini slučajeva nisu kritični ako nema velike gužve

naravno da ovo nije tačno
    kondo

Post by kondo Tue Feb 02, 2021 10:59 pm

naravno, pljuca je na podu

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by MNE Tue Feb 02, 2021 11:09 pm

kubikaža objekta drastično utiče na to koliko virus može da se rasprši
    bela maca

Post by bela maca Tue Feb 02, 2021 11:10 pm

imaju centralnu ventilaciju

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    kondo

Post by kondo Tue Feb 02, 2021 11:30 pm

to je dobro za samišku

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Feb 03, 2021 2:57 am

rumbeando

Post by rumbeando Wed Feb 03, 2021 4:38 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 03, 2021 8:41 am

Smenili načelnicu Narodnog fronta, dolazila na posao sa simptomima korone...

Neverovatno je do koje mere lekari (oni izvan crvene zone) ignorišu koronu i kurče se pred njom.
    bela maca

Post by bela maca Wed Feb 03, 2021 10:21 am

Pobogu

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 03, 2021 10:39 am

Zbog nje ili zbog mog komentara? Virus - Page 6 1090578128

Istina je. Preveliki broj lekara se jednostavno, ne znam kako to da drugačije nazovem, mangupira, demonstrira šmekerizam, odbija da nosi maske kad ih pacijenti ne vide, a ovo je baš ekstreman primer. Uhvatila ih je valjda frontovska kurcobolja, ako me nađe metak, našao me je.
    bela maca

Post by bela maca Wed Feb 03, 2021 10:44 am

zbog nje, naravno, toliko ranjivih ljudi ugroziti, nije mi jasno kako radi taj mozak

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Feb 03, 2021 10:58 am

halloween tamo:
    Sigurna sam da će konačni broj vakcinisanih biti poražavajući ( što naravno ne raduje), a o ublažavanju uticaja neveselih prognoza govori i činjenica da su zaređali po državnim organima da "anketiraju". Neki ministri će biti uskoro pečeni.

kud u maglu Simoviću tamo:
    ostatak ne razumem, vakcinisaće se onoliko ljudi koliko imamo vakcina u  datom momentu, a kakva će biti dinamika nabavke to sada apsolutno niko ne može da pretpostavi

halloween tamo:
    Nabavka vakcina ce zavisiti od broja zainteresovanih da je prime, zato se i prijavljuju zainteresovani preko E- uprave. Bojim se da je taj broj daleko manji nego što bi trebalo da bude za kolektivni imunitet.

S druge strane, čujem da je plan da skarabudže fantastične rezultate borbe protiv covida i da se od 1. marta sve značajne mere  obustave, te da se vratimo u redovno stanje.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Feb 03, 2021 11:08 am

Et Kirko

Van pameti.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 03, 2021 11:10 am

rumbeando wrote:halloween tamo:
    Sigurna sam da će konačni broj vakcinisanih biti poražavajući ( što naravno ne raduje), a o ublažavanju uticaja neveselih prognoza govori i činjenica da su zaređali po državnim organima da "anketiraju". Neki ministri će biti uskoro pečeni.

kud u maglu Simoviću tamo:
    ostatak ne razumem, vakcinisaće se onoliko ljudi koliko imamo vakcina u  datom momentu, a kakva će biti dinamika nabavke to sada apsolutno niko ne može da pretpostavi

halloween tamo:
    Nabavka vakcina ce zavisiti od broja zainteresovanih da je prime, zato se i prijavljuju zainteresovani preko E- uprave. Bojim se da je taj broj daleko manji nego što bi trebalo da bude za kolektivni imunitet.

S druge strane, čujem da je plan da skarabudže fantastične rezultate borbe protiv covida i da se od 1. marta sve značajne mere  obustave, te da se vratimo u redovno stanje.

Prilično sam uveren da neko pokušava da im objasni šta je to soj B117 i da ne može da dopre do njih, ne uklapa se u kvartalni plan otvaranja. Što se broja prijavljenih tiče, čini se da imamo ozbiljnu stagnaciju ali, ako mogu da nabave vakcine, ne ide mi u glavu zašto ne organizuju kampanju ispiranja mozga, da angažuju poznate vakcinisane, da vrte spotove na svakih pet minuta, valjda bar to umeju da rade.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 03, 2021 11:46 am

Ali ako potroše TV sekunde na to onda ostaje manje vremena da potroše na džidipi, metro i đilasa lopova. Virus - Page 6 1949538119 Agonija izbora.
    lalinea

Post by lalinea Wed Feb 03, 2021 12:01 pm

Kirko Skaddeng wrote:Zbog nje ili zbog mog komentara? Virus - Page 6 1090578128

Istina je. Preveliki broj lekara se jednostavno, ne znam kako to da drugačije nazovem, mangupira, demonstrira šmekerizam, odbija da nosi maske kad ih pacijenti ne vide, a ovo je baš ekstreman primer. Uhvatila ih je valjda frontovska kurcobolja, ako me nađe metak, našao me je.
    S tim sto oni u ovoj situaciji ustvari pucaju na druge. Koji prespoj u mozgu se desi lekaru da to ne moze da razume?

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Feb 03, 2021 12:06 pm

To se i ja pitam.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 03, 2021 12:11 pm

Ne znam ali ovi oprezniji baš kukaju na te kolege. Nisu oni naravno u većini ali i jedan takav je previše. A to je bukvalno, najbukvalnije, posao Predraga Kona, njegova direktna nadležnost.
    kondo

Post by kondo Wed Feb 03, 2021 12:15 pm

Deluje da Stevanović ne čita Burundi

_____
    #FreeFacu

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Wed Feb 03, 2021 12:49 pm

Marius Lăcătuș wrote:Deluje da Stevanović ne čita Burundi

Како изашла, тако ће опет да уђе кад дође нови сој кроз месец дана.

После ће да буде "како то, како то".

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Feb 03, 2021 1:22 pm

​Presek stanja u Izraelu sa FB grupe Nauka u Srbiji.

Sandra Janićijević
    1h  · 

Vesti iz Izraela.
    U Izraelu do jutros 73.707 Izraelaca koji su definisani kao aktivni bolesnici sa koronom. 
    Njih 12.392 živi u Jerusalimu, 4.454 u Bnei Braku, 2.952 u Modi'in Illitu, 2.396 u Petah Tikvi, 2.354 u Tel Aviv-Jafo, 2.230 u Beit Shemeshu, 2.070 u Ashdodu, 1.415 u Rishon Lezionu, 1.311 u Haifi, 1.305 u Holonu, 1.296 u Netaniji, 1.158 u Rehovotu, 1.129 u 1.999 u Ramli, 1.045 u Beitar Illitu, 1.005 u Eladu, 974 u Aškelonu, 937 u Kiriat Gatu, 889 u Bat Jamu, 888 u Lodu, 881 u Ramat Ganu, 857 u Netivotu, 699 u Safedu, 639 u Ofakimu, 624 u Nazaretu, 620 u Kiriat Ati, 510 u Rosh HaAiin-u i 508 u Or Jehudi.
    Do jutros, sreda, vakcinisano 3,236,859 prvom dozom i 1,855,071 drugom dozom.
    I dalje postoji problem velikog broja zaraženih  i dnevno se registruje od 2 do 8 hiljada novozaraženih.
    Izrael je od kraja decembra u karantinu i danas vladin kabinet raspravlja o produženju bar do nedelje, po prvoj odluci je trebalo da se otvori sutra, četvrtak. 
    Po broju i stopi morbiditeta najviše zaraženih je među Ortodoksima. 
    U Izraelu su inače gradovi različiti po sektoru pa su tako Jerusalim i Bnei Brak ortodoksni gradovi po većini ili apsolutnosti stanovnika. 
    (Da ne bude zabune, ljudi sami biraju gde će živeti po svom nahođenju)
    Kako je moguće da jedna zemlja ima najveći broj vakcinisanih i u isto vreme velik broj dnevno novozaraženih, odgovor se nalazi verovatno u činjenici da Ortodoksi i "Demonstranti protiv premijera" svaki dan izlaze na ulice i sukobljavaju se sa policijom jer jedni hoće na silu da idu u škole (ortodoksi), a drugi protestuju non stop skoro godinu dana i mnogi i dalje odbijaju da nose maske ili im je sve već dojadilo te generalno odbijaju poslušnost. Protesti protiv premijera traju non-stop od prošle godine i masovnija okupljanja svake subote kao i okupljanja sporadičnih protestanata na svim mostovima i razkrsnicama širom zemlje.
    Osim toga u Izraelu su zabeležene i dve mutacije, kalifornijska i britanska.
    Među pacijentima čije je stanje ozbiljno su dve devojčice i dečak mlađi od 9 godina, dve devojke starosti od 10 do 19 godina, 19 mladih u 20-ima, 45 u 30-ima i 91 u 40-ima. Odnosno, 15,1% pacijenata u teškom stanju ima manje od 50 godina. 
    Još jedan problem koji je uočen i doveo do bacanja 1000 doza pre par dana je sporo odlučivanje vlade da se odobri raznim starosnim grupama vakcinacija.
    U Izraelu postoje 4 zdravstvena fonda i svaki fond vakciniše svoje članove. Najveći među njima, Klalit, je bez dozvole vlasti prvi koji je sms porukama zvao ljude na vakcinisanje bez zakazivanja i nebitno koje starosne grupe. Međutim tri preostala fonda to nisu radili i na trećem milionu je došlo do pada dnevnog broja zainteresovanih te je sa 200,000 dnevno broj spao na 80,000 prekjuče i 100,000 juče zbog neotvaranja drugih starosnih grupa. 
    Ovih dana čekamo da se otvori za sve. 
    Za mutaciju nam je javljeno da Pfizer sprema treću dozu vakcine.
    Aerodrom je još uvek totalno zatvoren zbog nemogućnosti kontrolisanja unosa drugih mogućih mutacija.
    Sektorska neposlušnost, premijer kojeg čeka sud, mutacija virusa koja radi brže no što vlast odlučuje i sprovodi i sud koji nije uspeo da zabrani demonstracije te novi izbori (četvrti za godinu dana) od aktuelnosti za danas iz Izraela.
    https://www.facebook.com/groups/scienceinserbia/permalink/3791857177529945/?__cft__[0]=AZVElj7hLKW0AoTaB6__avcgTTNDavL5r6qf3r4ttY8Vot7mIltHn90xpXJuJfGeYNA7swItcP8wzeb_KtSEkDd_d1KmK8jiAzSCdteGD5JBbrbE2uvlO4c1XGG8_WSTPfWluEzcNrKFD09tnSsfwUp777rlTevE3PkFFUeZJ5E8rkHrUwO25F3cE4CgxgjcgdU&__tn__=%2CO%2CP-R

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 6:26 pm