Marius Lăcătuș wrote:Talason wrote:jbm mu mater, sad samo da se setim kako beše lozinka za eupravu
prijavljuješ se preko ličnih podataka (JBMG). drugim rečima nikad se nisi prijavljivao....
preko lozinke se prijavljuje, upravo sad se akam s time.
Marius Lăcătuș wrote:Talason wrote:jbm mu mater, sad samo da se setim kako beše lozinka za eupravu
prijavljuješ se preko ličnih podataka (JBMG). drugim rečima nikad se nisi prijavljivao....
wrote:Ne znam tačno, izvini, nisam hteo to da radim tako ni pre pandemije, skeniranje modernih ličnih dokumenata mi deluje varvarski, koristio sam sertifikat. Ovako kad razmislim, da, daju ti ih u pošti nakon što se uvere da si ti taj sa skeniranih dokumenata, I guess.
Kirko Skaddeng wrote:Marius Lăcătuș wrote:
preko lozinke se prijavljuje, upravo sad se akam s time.
Kirko Skaddeng wrote:Plot thickens: imam u laptopu funkcionalan čitač kartica. Euprava mi vidi ličnu kartu, dakle mogu da idem na najjači nivo prijavljivanja, samo da provalim kako stvar funkcioniše...
bemty wrote:jeste li znali da uk obozava, ali o-bo-za-va administrativno opterecenje radnika? stalno nekakvi besmisleni treninzi i tome slicno. elem, ljudi koji se prijavljuju da budu deo vakcinatora, sad moraju da sede nekoliko dana slusajuci seminare
o tome sta ako primete zlostavljanje dece (vakcina je za 18+), o tome kako da sprece radikalizaciju, o tome kako se ima ponasati u slucaju pozara, equality and diversity... itd itd. ljudi pizde.
wrote:Kirko Skaddeng wrote:Plot thickens: imam u laptopu funkcionalan čitač kartica. Euprava mi vidi ličnu kartu, dakle mogu da idem na najjači nivo prijavljivanja, samo da provalim kako stvar funkcioniše...
Instaliraj adekvatne latest Čelik i middleware. Kada u prvom budeš mogao sve da očitaš, probaj klik na sajtu. Uvek postoji neki procenat računara na kojima middleware prosto refuses to work (posebno onaj za kartice izdate pre nekog datuma dvehiljadečetrnaeste), tako da srećno.
паће wrote:bemty wrote:jeste li znali da uk obozava, ali o-bo-za-va administrativno opterecenje radnika? stalno nekakvi besmisleni treninzi i tome slicno. elem, ljudi koji se prijavljuju da budu deo vakcinatora, sad moraju da sede nekoliko dana slusajuci seminare
o tome sta ako primete zlostavljanje dece (vakcina je za 18+), o tome kako da sprece radikalizaciju, o tome kako se ima ponasati u slucaju pozara, equality and diversity... itd itd. ljudi pizde.
Па кад су испонаизмишљали разних служабаРЖ и саветника и којечега за ствари које су понекад баш потребне, а онда кад нису, шта ти људи да раде? Морају некако да оправдају своје плате и да докажу да су потребни... или да макар мрдају да их не укину јер се нико не сећа шта то треба да раде.
Замисли референта заштите на раду у текстилној фабрици. Постарао се већ да над сваким опасним дело машинерије уграде ограде и одстојнике и свуда је већ полепио упозорења и... ма смислиће већ нешто. Могао би, например, да опет држи течајеве, за новајлије а и ови су можда почели да заборављају...
bemty wrote:ali je organizovano tako da bude konstantno smaranje. ja sam kao novozaposlena na odeljenju za psihologiju morala da slusam dva sata o tome kako se hendluju opasni reagensi (watch your step when carrying!), i slicno dugo za to kako se ponasati u slucaju pozara. child safeguarding (ono za sta da radis ako sumnjas na zlostavljanje) je test gde mozes odmah da potrazis odgovore online i da direktno kopi-pejstujes... i uglavnom ide u detalje o vrstama socijalnih sluzbi, a ne o samoj deci i kako i sta da primetis.
u holandiji je fire safety izgledao ovako: jednog dana je zapistao alarm. dok smo mi izlazili, odredjeni insajderi su merili koliko nam dugo treba, da li idemo na ispravan izlas, i sta se jos tu dogadja. onda su na redovnom sastanku instituta u 15 minuta ispricali sta je idealno ponasanje a sta smo mi imali, i dali par detalja kako bi moglo da izgleda bolje. svi su bili zainteresovani da cuju jer su mislili da je bio pravi pozar. u dva sata smaranja u uk gde mi neki lik prica sta je to pozar a sta stepenice sam upila mnogo manje, jer je brate bilo dosadno. shockingly, u holandiji su ljudi znali da odmah idu do najblizeg izlaza i bez dva sata treninga.
Kirko Skaddeng wrote:Radi, radi, samo naravno nemam sertifikat u ličnoj karti - po njega se mora ići, pogađate gde, na šalter najbližeg MUP-a...
Talason wrote:bemty wrote:ali je organizovano tako da bude konstantno smaranje. ja sam kao novozaposlena na odeljenju za psihologiju morala da slusam dva sata o tome kako se hendluju opasni reagensi (watch your step when carrying!), i slicno dugo za to kako se ponasati u slucaju pozara. child safeguarding (ono za sta da radis ako sumnjas na zlostavljanje) je test gde mozes odmah da potrazis odgovore online i da direktno kopi-pejstujes... i uglavnom ide u detalje o vrstama socijalnih sluzbi, a ne o samoj deci i kako i sta da primetis.
u holandiji je fire safety izgledao ovako: jednog dana je zapistao alarm. dok smo mi izlazili, odredjeni insajderi su merili koliko nam dugo treba, da li idemo na ispravan izlas, i sta se jos tu dogadja. onda su na redovnom sastanku instituta u 15 minuta ispricali sta je idealno ponasanje a sta smo mi imali, i dali par detalja kako bi moglo da izgleda bolje. svi su bili zainteresovani da cuju jer su mislili da je bio pravi pozar. u dva sata smaranja u uk gde mi neki lik prica sta je to pozar a sta stepenice sam upila mnogo manje, jer je brate bilo dosadno. shockingly, u holandiji su ljudi znali da odmah idu do najblizeg izlaza i bez dva sata treninga.
super je ako ti ta obuka nije potrebna, nisam ironičan
mnogo puta sam video koliko ljudi pojma nema šta, kada i kako sme da radi
može da izgleda trivijalno, glupavo, loše organizovano, ali je često prilika da se nauči nešto što može sutra da spasi život ili smanji štetu
i verujem da je u UK mnogo gore organizovano nego u Nizozemskoj