Virus
- Guest
- Post n°851
Re: Virus
To je danas i Radovanović rekao. I mere rade i epidemija ima neku unutrašnju dinamiku, uspone i padove. Ali mogle su se mnoge smrti izbeći.
- Guest
- Post n°852
kafane i restorani i slavlja na prvom mestu, može da priča ko šta hoće
to da su sredili u septembru uz finansiranje onih koji ne rade, sve bi bilo drugačije, misli da bi i efekti po ekonomiju bili bolji, nego održavanje privida normalnosti, tamo gde ništa nije normalno
to da su sredili u septembru uz finansiranje onih koji ne rade, sve bi bilo drugačije, misli da bi i efekti po ekonomiju bili bolji, nego održavanje privida normalnosti, tamo gde ništa nije normalno
- Post n°853
U Beogradu se verovatno manje ljudi zaražava i manje njih dolazi u kovid ambulantu da se testira.Sotir wrote:Око 33% позитивних.
Није ми јасно зашто све мање тестирају?
Јесте тренд да има мање заражених, али не разумем зашто се мање тестира.
S druge strane, u Ivanjici je haos. Moj teča radi u zdravstvenoj instituciji koja je sada kovid bolnica i kaže da u poslednja 3-4 dana imaju 300 ljudi na dan koji dolaze na pregled. Od toga je bilo oko 35 pozitivnih u proseku. To je baš puno za Ivanjicu!
- Post n°854
Po prekjučerašnjim podacima od velikih gradova Kraljevo, Kragujevac i Pančevo najgore stoje, tj. imaju znatno više novozaraženih nego što bi im pripadalo po udelu u populaciji (po popisu iz 2011). Zatim ide Beograd pa Novi Sad pa Niš, koji jedva da ima nešto više zaraženih preko svog udela u populaciji.
4910 pozitivno
1364 BG
250 NS
182 NI
168 KG
136 KV
110 PA
- Post n°855
pa da. preliva se na unutrasnjost.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°856
To jeste puno al je dobar tj mali procenat 35 od 300Margit Savović wrote:U Beogradu se verovatno manje ljudi zaražava i manje njih dolazi u kovid ambulantu da se testira.Sotir wrote:Око 33% позитивних.
S druge strane, u Ivanjici je haos. Moj teča radi u zdravstvenoj instituciji koja je sada kovid bolnica i kaže da u poslednja 3-4 dana imaju 300 ljudi na dan koji dolaze na pregled. Od toga je bilo oko 35 pozitivnih u proseku. To je baš puno za Ivanjicu!
- Post n°857
European countries have reacted to the discovery of a fast-spreading strain of Covid-19 in England by announcing bans on flights carrying passengers from the UK, as the World Health Organization called on its members in Europe to step up measures in the face of the new variant.
Austria, Belgium, Italy and the Netherlands all moved to stop travel from the UK on Sunday, with similar plans reportedly being considered by France and Germany.
- Guest
- Post n°858
bemty wrote:
do mene stigne dosta toga sto se razmeni na naucnom twitteru u uk, i koliko vidim prica o opasnosti ovog soja je u medijima je dosta naduvana u odnosu na ono sto se zna. cini mi se da spinuju da bi ubedili ljude da ne izazovu praznicnu katastrofu u najavi. ono sto je zanimljivo medjutim je sto mi se ne cini da vlada spinuje koliko naucnici spinuju vladu koja se do sada trista puta oglusila o savete naucnika i lekara. danas sam vec od nekoliko porodica cula kako su odlucili da ipak ne idu na velika bozicna okupljanja. iz nekog razloga im je sve do danas bilo nejasno da to nije dobra ideja
Slično:
Marc Van Ranst, the Belgian virologist - and no stranger to sounding the alarm himself - has had 4 cases in his lab and sees the mutation as a “minor variant” only
— Bruno Waterfield (@BrunoBrussels) December 20, 2020
“The new variant in England does not cause any additional concern,”
- Post n°859
Mór Thököly wrote:
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°860
Летећи Полип wrote:
To se zove, kao sto znamo, "savrsena oluja", kad ti se no deal brexit i nekontrolisano sirenje mutacije virusa i zabrane letova bilo gde smisleno "sažmu" u par dana. Da nismo odavde pa da ima potrebe za dodatnim objasnjavanjem...
- Post n°861
Ne testira se svih 300. Rade trijažu.kapetanm wrote:To jeste puno al je dobar tj mali procenat 35 od 300Margit Savović wrote:
U Beogradu se verovatno manje ljudi zaražava i manje njih dolazi u kovid ambulantu da se testira.
- Post n°863
Francuska je zaustavila saobracaj sa UK na dva dana.
- Post n°864
Margit Savović wrote:U Beogradu se verovatno manje ljudi zaražava i manje njih dolazi u kovid ambulantu da se testira.Sotir wrote:Око 33% позитивних.
možda je puno za ivanjicu ali to je manje od 12% od pregledanih, to nije neka cifra. u beogradu je u peaku bilo mnogo više.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°865
šetamo se večeras supruga i ja, šeta se prijatelj sa suprugom
sretnemo se
naravno, rukujemo se (supruga i ja do kraja razgovoru sa prstima na okidaču bočica alkoholom)
supruga izrarzi zabrinutost za roditelje i kako se trudimo da ih sačuvamo
i tu kreće:
jao ljudi, pa nemojte tako, kako vi možete da ih zarazite, baš sam sad tešio sestru iz malog zvornika, zaražena je i kaže da je zarazila oca od 80 gidina
pa kako jedan čovek može da zarazi drugog, kakve su to gluposti, evo sad kao ja mogu vas da zarazim, pa ne mogu, zar ne
tu sam već tiltovao, isprskasmo ruke par puta i to je to
sretnemo se
naravno, rukujemo se (supruga i ja do kraja razgovoru sa prstima na okidaču bočica alkoholom)
supruga izrarzi zabrinutost za roditelje i kako se trudimo da ih sačuvamo
i tu kreće:
jao ljudi, pa nemojte tako, kako vi možete da ih zarazite, baš sam sad tešio sestru iz malog zvornika, zaražena je i kaže da je zarazila oca od 80 gidina
pa kako jedan čovek može da zarazi drugog, kakve su to gluposti, evo sad kao ja mogu vas da zarazim, pa ne mogu, zar ne
tu sam već tiltovao, isprskasmo ruke par puta i to je to
- Post n°866
a njih, jel si prskao i njih?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°868
Милиони визона биће ископани из масовних гробница у Данској након што су се неки појавили на површини, што је покренуло притужбе становника због могућих здравствених ризика, саопштила је данас влада те земље.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°869
Stahota nezapamćena.
Mislio sam da su ovakve bestiljarnosti balkanski prerogativ, kad ono...
Mislio sam da su ovakve bestiljarnosti balkanski prerogativ, kad ono...
- Post n°870
naši su jamačno malji deca u lažiranju za francuze
U Francuskoj je u poslednja 24 sata od koronavirusa umrla 131 osoba, dok je zaraženo 12.799 ljudi, saopštile su tamošnje sanitarne vlasti.
U Francuskoj je u poslednja 24 sata od koronavirusa umrla 131 osoba, dok je zaraženo 12.799 ljudi, saopštile su tamošnje sanitarne vlasti.
_____
#FreeFacu
- Post n°871
Zašto? Na vrhuncu talasa (pre oko mesec dana) bilo je oko 20k novih slučajeva dnevno. U mom departmanu (oko 2 miliona ljudi) je 200-300 slučajeva dnevno.
- Post n°872
Не гледа се тако, увек имаш нека кашњења, нерадне дане итд.Marius Lăcătuș wrote:naši su jamačno malji deca u lažiranju za francuze
Узми нпр резултате из претходних десет дана.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_France#Timeline
И добијеш око 130 хиљада заражених и скоро 4 хиљаде преминулих.
Преко 3% преминулих!
Не личи да лажирају број преминулих, али сигурно слабо тестирају.
- Post n°873
ćaćaZašto? Na vrhuncu talasa (pre oko mesec dana) bilo je oko 20k novih slučajeva dnevno. U mom departmanu (oko 2 miliona ljudi) je 200-300 slučajeva dnevno.
francuska 1 mrtav na 98 novozaraženih
u srbiji danas 1 mrtav na 65 novozaraženih
samo ravnomerno distribuiram moralnu paniku
_____
#FreeFacu
- Post n°874
Ali kad bi vise testirali, bilo bi i vise novozarazenih + sto ne znamo koliko se zakida na ciframa pri objavljivanju
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°875
Možda su francuske bolnice ipak nešto bolje nego srpske?